Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΞΕΝΟΦΟΡΑ" ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ...!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΩΣ ΤΟΠΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙ...


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΩΣ ΤΟΠΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ...

Ο διαγωνισμός του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΤΕΕ/ΤΚΜ έδωσε την ευκαιρία να κατατεθούν από τους μελετητές ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν λένε οι αρμόδιοι του Δημου στην πορεία. Δείτε την επικρατέστερη πρόταση. Την Ξενοφόρα...
Ομάδα Μελετητών: Καλτσά Μαρία, Παπαχριστόπουλος Κωνσταντίνος (Αρχιτέκτονες Μηχανικοί).
Συνεργάτης: Αναστασοπούλου Μαριάννα (Αρχιτέκτονας Μηχανικός).
Σύμβουλοι: Νικολάου Στέφανος, Μαντάς Δημήτριος (Μηχανολόγοι Μηχανικοί).

Η «Ξενοφόρα» χωροθετείται στην έκταση των 10 στρεμμάτων, όπου αναπτύσσονται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης. Σύμφωνα με τους μελετητές πρόκειται για μία λιτή κατασκευή, που έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Η πρόταση αναφέρεται στην πολυσυλλεκτικότητα της Θεσσαλονίκης ως αποδέκτη πολιτισμών και πληθυσμών στη σύγχρονη ιστορία της. Το κοχύλι «Ξενοφόρα» (Χenophora=φέρει ξένους) που συλλέγει στοιχεία από το περιβάλλον και ενσωματώνει μόνιμα στη δομή του, δανείζει χαρακτηριστικά στη μελέτη.

Το τοπόσημο θα λειτουργήσει για όλους ως τόπος απόλαυσης «της πόλης που κοιτάζει στη θάλασσα και το μέλλον της», όπου θα προσφέρονται πληροφορίες για το ζωντανό σήμερα και θα διατηρούνται αρχεία των σύγχρονων πολιτισμών της.

Στο πρώτο επίπεδο της «Ξενοφόρας» θα δημιουργηθεί το «Κέντρο των Πολιτισμών της Θεσσαλονίκης μετά το 1912», το οποίο θα φιλοξενεί μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις.

Για το δεύτερο επίπεδο του κτηρίου έχει σχεδιαστεί μία αίθουσα εκδηλώσεων και προβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στο τρίτο επίπεδο θα διαμορφωθεί ένα ανοικτό στεγασμένο παρατηρητήριο. Όλοι οι χώροι του κτιρίου, από αυτούς που βρίσκονται στην ισόγεια στάθμη του μέχρι και αυτούς στο δώμα, θα είναι απόλυτα προσβάσιμοι από τα άτομα με αναπηρίες.

3 σχόλια

  1. Ρε ηλίθιε γεροξεκούτη ποιός σε διόρισε "κυβερνήτη της Θεσσαλονίκης;;; Σήμερα είσαι και αύριο δεν είσαι ρε γεροπαραλυμένε καραγκιόζη!! Μπορεί αύριο να τα΄χεις τινάξει ρε νούμερο. Η Θεσσαλονίκη όμως είναι αιώνια και θα υπάρχει όταν εσύ θα έχεις ξεχαστεί μέσα στο καιάδα της ιστορίας τουρκόσπορε!!!! Ν.Φ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα ταεχει η Μαργιωρη ο φερετζες της ελιπαι.Τον Λευκο Πυργο δεν μπορει να τον σκιασει καμια ξενοτετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "«Κέντρο των Πολιτισμών της Θεσσαλονίκης μετά το 1912"

    What did we expect?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.