Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΩΝ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΩΝ" ΜΑΛΔΙΒΩΝ! -ΦΩΤΟ-

Αν είστε από εκείνους που σκέφτονται να επισκεφτούν τις Μαλδίβες ή έστω το ονειρεύεστε καλό θα ήταν να δείτε και την άλλη όψη του '&#...



Αν είστε από εκείνους που σκέφτονται να επισκεφτούν τις Μαλδίβες ή έστω το ονειρεύεστε καλό θα ήταν να δείτε και την άλλη όψη του ''παραδείσου''...

Η βραβευμένη σκηνοθέτης, Άλισον Τιλ επισκέφτηκε το Θιλαβούσι, που είναι γνωστό σαν το Νησί των Σκουπιδιών.

Μόλις κάποιος πατήσει το πόδι του αντικρίζει βουνά από σκουπίδια.

Η 27χρονη σκηνοθέτης δήλωσε στην Daily Mail πως σοκαρίστηκε επειδή το νησί ήταν όλο καλυμμένο με σκουπίδια τα οποία επέπλεαν και στις ακτές του ενώ είχαν πάρει την θέση των λουόμενων στις αμμουδιές που βρέχονται από τα κρυστάλλινα νερά.

Η Άλισον επισκέφτηκε το νησί μαζί με τον φωτογράφο Μαρκ Τιπλ και την βοηθό του, Σάρα Λι στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Μαλδίβες με τα σκουπίδια.

Κάθε μέρα στο νησιωτικό σύμπλεγμα παράγονται 400 τόνοι σκουπιδιών. Επειδή οι Μαλδίβες είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, προσελκύει πολλούς επισκέπτες από τα όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με τον καθένα από αυτούς να αφήνει 3,5 κιλά σκουπίδια κάθε μέρα.

«Σοκαρίστηκα από τις μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που υπάρχουν. Πάντως σκέφτομαι ότι δεν είναι το μόνο καθώς υπάρχουν άλλα 1.200 νησιά που είναι χωματερές» δήλωσε η Άλισον.

Η 27χρονη περιέγραψε και το πως αποχώρησε από το νησί:

«Για να φύγουμε έπρεπε να περάσουμε πάνω από βουνά με πλαστικά μπουκάλια. Μόλις πήρα το καραβάκι για να φύγω ορκίστηκα ότι θα γυρίσω ξανά για να κάνω κάτι για την μόλυνση του περιβάλλοντος στο συγκεκριμένο μέρος».



Κατά την διάρκεια της παραμονής της στις Μαλδίβες, η Άλισον καθάρισε και μία παραλία μαζί με εθελοντές που μάζεψαν τα σκουπίδια για να τα κάνουν ρούχα.


«Μόλις μέσα σε μισή ώρα καταφέραμε να καθαρίσουμε μία παραλία 40 μέτρων και μαζέψαμε εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια. Οι ντόπιοι τα πήραν για να φτιάξουν ρούχα. Θα μου άρεσε πολύ να δω όλο τον κόσμο να φοράει ρούχα που έχουν φτιαχτεί από πλαστικά μπουκάλια και να μάζευαν όλοι τα σκουπίδια τους. Ονειρεύομαι κάποια μέρα να είναι όλα τα νησιά καθαρά και να μην έχουν κανένα σκουπίδι. Πιστεύω πως αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι έτσι τα σκουπίδια από τις Μαλδίβες θα φθάσουν στην Αμερική!».





athensmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.