Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ: "Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ «Οι πολυεθνικοί κολοσσοί από την ΕΕ, την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται «πίσω» από το...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

«Οι πολυεθνικοί κολοσσοί από την ΕΕ, την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται «πίσω» από τον εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία, για αυτό και δεν έχει επιτευχθεί έως τώρα τερματισμός των εχθροπραξιών. Και αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη». Δηλώνει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία, και ευρωβουλευτής Marine Le Pen.

Η ίδια μίλησε σχετικά με το όραμά της για την ουκρανική κρίση, και το απαράδεκτο επίπεδο παρέμβασης των ΗΠΑ στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, σε μια συνέντευξη της στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Русская idea».

«Η έξυπνη λύση στο ουκρανικό πρόβλημα για την αποφυγή της επιδείνωσης της κατάστασης, ακόμη και πριν από το Κριμαϊκό δημοψήφισμα,ήταν η ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, με την χορήγηση μεγάλης αυτονομίας στις περιοχές αυτές», δήλωσε η Γαλλίδα πολιτικός.

Ο κύριος ενδιαφερόμενος για την αναμόχλευση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Marine Le Pen ονομάζεται Αμερική. «Δυστυχώς, οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους για να ξεκινήσουν έναν μεγάλο πόλεμο. Και γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δεν είναι ο πρώτος πόλεμος που ξεκίνησε στην Ευρώπη. Το Κοσσυφοπέδιο ήταν το αποτέλεσμα της ίδιας προσπάθειας. Και γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτής της κλιμάκωσης», κατέληξε η ίδια, στην εφημερίδα ridus.ru.

«Εξαίρεση αποτελεί η Ρωσία, η οποία μέσω διπλωματικών διαπραγματεύσεων οδήγησε σε μερική αποκλιμάκωση της σύγκρουσης», υπογράμμισε η Λε Πέν .

Η ηγέτης του γαλλικού εθνικού Μετώπου πιστεύει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μείνει έξω από το ΝΑΤΟ.

«Υπήρξε συμφωνία μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που όριζε την αποφυγή της επέκτασης των ορίων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας. Έτσι, προφανώς, υπάρχει κάποιος που παραβιάζει αυτήν την συμφωνία σήμερα. Και εκείνοι που το κάνουν, προσπαθούν να καταστήσουν την Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ, εφαρμόζοντας μια πρόκληση. Η Ουκρανία θα πρέπει να αποτελεί μια ουδέτερη ζώνη, μια γέφυρα μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, αλλά αυτό είναι αντίθετο προς τους στόχους των ΗΠΑ », δήλωσε η Λεπέν.

Η ίδια δήλωσε δυσαρεστημένη και με την επέμβαση των ΗΠΑ σε αμιγώς ευρωπαϊκές υποθέσεις. Ειδικότερα, η ιστορία της πωλήσεως των γαλλικών ελικοπτεροφόρων «Μιστράλ», όταν η γαλλική κυβέρνηση κάτω από την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να παραδώσει τα Ρωσικά πλοία, ειλικρινά, σε βάρος των δικών της συμφερόντων.

Ενοχλητικό για την ίδια είναι το ότι τα συμφέροντα της ΕΕ εν γένει υποτάσσονται πλήρως στη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Διατλαντική Ένωση, σύμφωνα με την Γαλλίδα πολιτικό, είναι μια πρόκληση, η οποία στοχεύει στην ίδια την δομή της ΕΕ, υποτάσσοντας την γηραιά ήπειρο σε οικονομική δουλεία , απο τις Ηνωμένες Πολιτείες», κατέληξε η ίδια .

«Η ΕΕ είναι τώρα κάτω από αμερικανο-γερμανική κυριαρχία, και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Ένωση δεν είναι πλέον ανεξάρτητες, διότι συχνά αντιστοιχούν στα συμφέροντα είτε της Γερμανίας , είτε των ΗΠΑ, αλλά ποτέ στα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης», δήλωσε η Λεπέν.

Η Συνεργασία της ΕΕ με την Ρωσία θα πρέπει να συμβάλει στη διατήρηση ενός πολυπολικού κόσμου όπου κάθε κράτος θα έχει το δικαίωμα για την εθνική του ελευθερία και κυριαρχία, και δεν θα είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες των μεγάλων δυνάμεων, τονίζει η ίδια .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η Γαλλίδα πολιτικός θα απασχολήσει την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή λίαν συντόμως , μιας και προηγείται συνεχώς στις δημοσκοπήσεις στην Γαλλία. Ένα μεγάλο κομμάτι του γαλλικού λαού προσβλέπει στην ίδια , περίπου με το ίδιο δέος που πιθανόν προσέβλεπε και στο Στρατηγό Ντε Γκώλ. Μπορεί το όνομα του Γάλλου στρατηγού να είναι «βαρύ», αλλά θεωρούμε ότι η Λε Πεν κατά κάποιο τρόπο , αντιγράφει την πολιτική ενός μεγάλου ηγέτη της Γαλλίας σε πολύ δύσκολες περιόδους.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.