Για πρώτη φορά εισαγωγή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο χωρίς κλήρωση: Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο πρ...
Η φοίτηση ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας (προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής).
Οι προϋποθέσεις εισαγωγής, το υλικό, οι διαδικασίες, το ακαδημαϊκό προσωπικό, η υποστήριξη και οι υποχρεώσεις (εργασίες, δραστηριότητες, εξετάσεις) των φοιτητών και φοιτητριών είναι τα ίδια με όσους/όσες παρακολουθούν τη συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα, στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Σπουδών.
Η μεγαλύτερη καινοτομία,σύμφωνα με τη ΕΑΠ, βρίσκεται στο ότι επιτέλους το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο «εγκαινιάζει» την κατάργηση της κλήρωσης στην επιλογή των φοιτητών του.
Από τις 54 Θεματικές Ενότητες που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μία ή δύο, ανεξάρτητα από το γνωστικό τους πεδίο και από το αν είναι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής στα Προγράμματα Σπουδών.
Η οικονομική συμμετοχή στα έξοδα κάθε Θεματικής Ενότητας είναι 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μεταπτυχιακές.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr
Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Παιδεία Νίκος Φίλης καταργείται η κλήρωση ως μοναδικός τρόπος επιλογής των υποψήφιων φοιτητών στις θεματικές ενότητες που καλύπτονται οι διάφορες θέσεις και δίνεται η αρμοδιότητα αυτή στην διοικούσα επιτροπή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου για να καθορίσει και άλλους τρόπους εισαγωγής.
Και είχε προσθέσει: « Είναι μια προσπάθεια να διευρύνουμε τον αριθμό των πολιτών που θα πάνε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, δεδομένου ότι υπάρχουν δίδακτρα, συνεπώς δεν υπάρχει δαπάνη για το δημόσιο. Υπάρχουν ορισμένες διατάξεις, με τις οποίες επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την αναβάθμιση και την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοδιοίκηση μέσα από την ιδιομορφία του, με την συγκρότηση οργάνων και την σταδιακή μετάβαση του Ανοικτού Πανεπιστημίου σε διαδικασίες που θα προσιδιάζουν στα πανεπιστήμια.. Το πιο σημαντικό αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χώρο, προκειμένου να προσληφθούν νέοι επιστήμονες, οι οποίοι σήμερα είναι άνεργοι, ενώ έχουν τα τυπικά προσόντα, προκειμένου να εργαστούν στον χώρο των πανεπιστημίων.»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.