Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ "ΟΧΙ" ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ!

Ο E λληνικός λαός δεν γνώριζε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου τι είχε προηγηθεί από της 3ης πρωινής ώρας στην οικία του πρωθυπουργού Ιωάννη...



Ο Eλληνικός λαός δεν γνώριζε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου τι είχε προηγηθεί από της 3ης πρωινής ώρας στην οικία του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, ούτε τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και όμως, όταν την 6η πρωινή ώρα οι σειρήνες της αντιαεροπορικής άμυνας ξύπνησαν την Αθήνα, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους σαν να περίμενε ακριβώς την στιγμή να βροντοφωνάξει το ιστορικό "ΟΧΙ", καθολική επιλογή που δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν διαφορετική.

Μια διάθεση ευφορίας ξεχύθηκε στον αττικό ουρανό από ένα κόσμο που αισθανόταν να τον καλούν με το όνομά του, τα τρεις και πλέον χιλιάδες χρόνια της ιστορίας του για να τα προστατεύσει. Η είδηση έτρεχε από στόμα σε στόμα "Πόλεμος! Οι Ιταλοί εισβάλλουν!". Τα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, υπερηφάνεια, φιλότιμο, λεβεντιά, αγανάκτηση, περιφρόνηση, και μάλιστα όχι μόνο από αυτούς που έτρεχαν να καταταγούν, αλλά και από τον άμαχο πληθυσμό, που και αυτός αργότερα προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον αγώνα.

Κάτι μεγάλο ορθωνόταν στην Ελλάδα τις πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου που εάν το έβλεπε ο υπερόπτης Ιταλός δικτάτωρ, θα προτιμούσε να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Αλβανικό έδαφος και να αναθεωρήσει όλα τα επιχειρησιακά του σχέδια.

Την εξέλιξη της αναμετρήσεως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, αν και οι ενδείξεις, λογικά, έπειθαν πως ο επιτιθέμενος αργά ή γρήγορα θα επικρατούσε.

Την ίδια ημέρα της εισβολής έρχονται τα πρώτα τηλεγραφικά μηνύματα, του Γεωργίου του ΣΤ' της Αγγλίας: "Η υπόθεσίς σας είναι και δική μας υπόθεσις", του πρωθυπουργού της Ουίνστον Τσώρτσιλ: "Η Ιταλία εύρε τας απειλάς του εκφοβισμού ανωφελείς έναντι του ηρέμου θάρρους σας", του πρωθυπουργού του Καναδά Μακένζυ Κινγκ: "Η κοιτίς του ευγενεστέρου πολιτισμού που εγνώρισεν η ανθρωπότης, η χώρα εις την οποίαν οφείλομεν ό,τι καθιστά την ζωήν ανωτέραν και ωραιοτέραν, υφίσταται τοιαύτην επίθεσιν, όλων των αληθινών ανθρώπων η θέσις έιναι παρά το πλευρόν της".

Η Γαλλία, που η Γερμανική κατοχή την είχε ήδη φιμώσει, εκπέμπει από ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό της Αφρικής, για τους Έλληνες: "τους εξορκίζουμε να μη πιστέψουν πως οι Γάλλοι αδιαφορούν για την τύχη της ένδοξης πατρίδας τους". Από την μακρινή Ινδία φθάνει ο απόηχος: "Το μέλλον των Βαλκανίων εξαρτάται από την τύχη της Ελλάδος".

Ασυγκράτητος είναι και ο ενθουσιασμός των Eλλήνων της Κωνσταντινούπολης, Κύπρου, Αιγύπτου, στα προξενεία των οποίων παρουσιάζονται στρατεύσιμοι για να πολεμήσουν στο πλευρό της μητέρας Ελλάδας.

5 σχόλια

  1. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ 1940 ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ.....


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

    ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ.
    ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΩΝ,ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΛΙΓΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ.
    ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΟΛΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΑΥΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.
    ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΙΝΤΖΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.


    ΜΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

    ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
    "28 ΟΚΤΩΒΡΗ 1940"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το διάβασα στο greekalert και μου άρεσε και το αντιγράφω και για εσας!
    δείτε το παρακάτω

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΣ

    μια που ειμαι συγκινημενος απο τις προτασεις του αλλοδαπου ΤΣΥΡΙΖΑ για καταργηση παρελασεων, στρατευσεως, στρατου, συνορων και σημαιων, δραττομαι και εγω την ευκαιρια να ζητησω καταργηση της εμφυλιοπολεμικης γιορτης μισους του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και αντ'αυτου να προβαλλουμε την δημοκρατικοτητα μας με αλλους εναλλακτικους τροπους (πχ ποιητικες βραδυες, συμποσια αναλυσεων δημοκρατικης συμπεριφορας κλπ) και να σταματησουμε αυτες τις γιορτες μισους που αλλωστε δεν προσεφεραν τιποτα παραπανω τοσα χρονια (δεν χρειαζεται κανεις πανηγυρια πολυτεχνειου για να ειναι δημοκρατης) αλλωστε και οταν συνεβησαν (17-11-1973)αυτα οχι μονο δημοκρατια δεν εφεραν αλλα αντιθετως εφεραν μια εβδομαδα μετα χειροτερη δικτατορια (25-11-1973) αυτη του ΙΩΑΝΝΙΔΗ που οδηγησε μετα απο 9 μηνες στην προδοσια της Κυπρου μας... προς τι λοιπον η φανφαρα αυτη που κατηντησε θλιβερη κομματικη συναξη εξαλλων ακροαριστερων ?

    Αλλωστε θα αποφευχθουν και τοσες καταστροφες περιουσιων απο τα κουκουλοφορα τσογλανια της ακροαριστερας καθως και οι διαφοροι βανδαλισμοι / καταστροφες απο τα ανθρωποειδη αυτα και της ιδιας της περιουσιας του πολυτεχνειου .

    Εμπρος λοιπον ΤΣΥΡΙΖΑ εδω και τωρα δωσε το προοδευτικο συνθημα καταργησεως της τελευταιας εμφυλιοπολεμικης γιορτης του μισους, το πεδιο ολο ανοικτο και δικο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. egw exw mia aporia, giati sto polytexneio twra, auth thn poly spoudaia kai shmantikh sxolh ths Elladas, h pleiopshfia twn paidiwn akoma kai twra einai akroaristeroi psifizontas eaak?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στην Δήμητρα για την ανάρτηση. Είναι απίστευτη η εκστρατεία που γίνεται, ειδικά μετά την μεταπολίτευση, να ξεχαστούν ονόματα, όπως αυτά των βασιλέως Γεωργίου Β', Ιωάννη Μεταξά, Αλεξάνδρου Κορυζή, Στρατάρχη Παπάγου κ.λπ. Δρόμοι και πλατείες άλλαξαν όνομα, αν είχαν κάποιο από τα παραπάνω (πλην Παπάγου ίσως) και εφευρέθηκαν νέες φράσεις για να αλλοιωθεί η σημασία των πραγμάτων (π.χ. η Ελλάδα πολέμησε κατά του φασισμού και του ναζισμού, δηλαδή κατά του αντιδημοκρατικού πολιτεύματος του εισβολέως και όχι κατά του ίδιου, λες και η Ελλάδα του Μεταξά ήταν πρότυπο ... δημοκρατίας! Όμως, παίζοντας με τις λέξεις, σιγά-σιγά παγιώνονται κάποιες εντυπώσεις όλως δι όλου εσφαλμένες - τακτική Goebbels) και παραχαράχτηκε η Ιστορία (π.χ. το ΟΧΙ το είπε ο ελληνικός λαός, σύσσωμος με τις πυτζάμες στις 3 τα ξημερώματα). O αείμνηστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος ήταν αντίθετος με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και είχε εκτοπισθεί. Ζήτησε, όμως, σε ηλικία 38 ετών να στρατευθεί και πήγε στο Αλβανικό Μέτωπο. Μετά τον πόλεμο, έγραψε το βιβλίο "Τα χρόνια του μεγάλου πόλεμου", από το οποίο παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα:



    "Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιω. Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα "όχι". Λέγουν όσοι αντικρίζουν με εμπάθεια και αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το "ΟΧΙ" δεν το είπεν ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς. Ο ατυχής και συμπαθής Εμμ. Γκράτσι εκτελών εντολή που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε, την 3ην πρωινήν τον Μεταξά και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγε ο Μεταξάς "ΝΑΙ", πως θα έλεγεν "ΟΧΙ" ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασή του, αλλά η αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ! Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα "ΟΧΙ" είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά...".


    Aυτά, για να μαθαίνουν οι ... μεγάλοι και να μην ξεχνούν ... μικροί.. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΠΕΡΤΟΛ ΜΠΡΕΧΤ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙ ΟΧΙ,ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.

    ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ.

    ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.