Ναι μπορεί να γίνει κι αυτό. Τα πάντα είναι πιθανά. Γιατί όταν δίνεις έναν τέτοιο αγώνα, τον υπέρτατο αγώνα για την Πατρίδα,την Ελευθερία κα...
Κάθε άνθρωπος διαλέγει το δρόμο του. Άλλοι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο του ατομικού συμφέροντος. Την ησυχία τους, τη ζωούλα τους να κοιτάζουν, αυτό τους νοιάζει μονάχα. Άλλοι πάλι διαλέγουν το δρόμο του εθνικού και κοινωνικού αγώνα. Μα αυτός ο δρόμος είναι στρωμένος με αγκάθια.
"Το ξέρω πως ο δρόμος είναι δύσκολος.Όμως πιο πάνω από κάθε αδυναμία στέκεται η δύναμη της πίστης.Μόνο σα νιώθεις μέσα σου να καίει η φλόγα τούτης της πίστης αισθάνεσαι κάτι ανάλαφρο να σε γεμίζει και παίρνεις φτερά στα πόδια και στο νου…για κάποια πετάγματα."-Κυριάκος Μάτσης.
Σήμερα κάποιοι νόμιζαν ότι θα μας φοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν. Μα τώρα πια τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Πήραμε μια απόφαση. Και άπαξ την πήραμε θα την κάνουμε πράξη. Με οποιοδήποτε τίμημα, με οποιοδήποτε κόστος. Σήμερα οι "δημοκράτες" έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Απαίτησαν από τους "φασίστες" να φύγουν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ίσως με αυτό τον τρόπο να προστάτευσαν το "άσυλο ιδεών" τους. Ας είναι. Μα να ξέρουν ότι θα επιστρέψουμε.
Δυνατότεροι, αποφασιστικότεροι, αποτελεσματικότεροι. Δεν μας πτοεί κανένας τραμπουκισμός, καμιά απόπειρα εκβιασμού και εκφοβισμού. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το υπερασπιστούμε. Απέναντί τους δεν έχουμε να επιδείξουμε λοστάρια, παλούκια και κουκούλες. Αντίθετα έχουμε επιχειρήματα και θέσεις.
Τα όπλα τα δικά μας είναι ανώτερα από τα δικά τους. Οι δυσκολίες δεν μας σταματάνε. Τα εμπόδια τα προσπερνάμε. Θα νικήσουμε. Έχουμε χρέος να το κάνουμε. Γιατί το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΕΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΤΕΡΟΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΛΑΤΩΝ
ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ..
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Greek-Americans are with you.
ΑπάντησηΔιαγραφήZHTO TO ELLINIKO ETHNOS, ZHTO TO GENOS!
A Greek-American
Why most of you you use the Anwnymos!
ΑπάντησηΔιαγραφήAre you afraid of expressing your views and ideas, in a Democracy!
I am not and proud to be a Greek-American ,also!
FILE AMERIKANO-RAGIA,DEN EIMASTE ANWNYMOI.
ΑπάντησηΔιαγραφήEXWME ONOMA, ELLHNES MAS LENE!
KAI EIMASTE PROUD POY EIMASTE ELLHNES KAI MONON ELLHNES !
H DHMOKRATIA EINAI TO PIO EPIKINDYNO POLITIKO SYSTHMA GIA TOYS ELEYQEROYS LAOYS.
BLEPE ARXAIWTERA ALLA KAI NEWTERA ISTORIKA PARADEIGMATA.EIDIKA THN DHMOKRATIA THS PORNHS AMERIKHS.POSO AIMA AQWWN OI EGLHMATIES FILOI SOY EXYSAN.PWS MPOREI KAPOIOS, (EIDIKA POY QELEI NA EINAI ELLHNAS),NA EINAI FILOS TETOIWN DIEFQARMENWN KOINWNIWN?
KSYPNATE PROBATA,GIATI SAS ETOIMAZOYN GIA TO SFAGEIO!
OSO GIA TO ZHTO TO EQNOS KTL.AFHSTETO GIA MAS, POY EIMASTE MONO ELLHNES.
>H DHMOKRATIA EINAI TO PIO EPIKINDYNO POLITIKO SYSTHMA GIA TOYS ELEYQEROYS LAOYS.<
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως, χωρίς αυτήν, οι λαοί δεν είναι ελεύθεροι. Πρίν μιλήσουμε, βουτάμε την γλώσσα στο μυαλό (if available...)
"Η δημοκρατία είναι ένα κακό πολίτευμα", έλεγε ο Τσώρτσιλ, "αλλά όλα τα άλλα είναι χειρότερα!"
Ο "ελληνοαμερικανός" φάσκει και αντιφάσκει: "ZHTO TO ELLINIKO ETHNOS, ZHTO TO GENOS!", από την μία, "I am not and proud to be a Greek-American ,also!", από την άλλη. Βρε μπας κι είναι ο ... Κοροβέσης και τα έχει κοπανήσει πάλι; :)))
Ρε Ρένο, εγώ πίνω κι εσύ μεθάς; Πού βλέπεις την αντίφαση στα λόγια του Ελληνοαμερικανού φίλου; Εκτός κι αν δεν καταλαβαίνεις αγγλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβίβα! :-)
FLE "RENO"BOYTHKSA THN GLWSSA MOY STA MYALA TOY ARISTOTELH , SWKRATH,(GIA NA ANAFERW MONO 2 APO TOYS DEKADES),ELLHNES POY MAS EKSHGOYN PENTAKAQARA GIATI H DHMOKRATIA EINAI TO XEIROTERO POLITIKO SYSTHMA.BLEPE ALLWSTE THN ISTORIA TWN AQHNWN,POY KATASTRAFHKE EK QEMELIWN META APO 40 XRONIA DHMOKRATIAS.
ΑπάντησηΔιαγραφήTO EQNOS MAS EINAI EQNOS ARIWN KAI MONON ARISTOI EDOKSASAN THN PATRIDA KAI OXI DHMAGWGOI KAI LAOPLANOI TWN MPALKONIWN.
SIGA MHN MAS POYNE KIOLAS OTI O MEGAS ALEKSANDROS, GIA PARADEIGMA,
PARAKALESE TON LAO TOY APO TO MPALKONI TON ELLHNIKO KOSMO GIA NA TOYS ODHGHSH STHN LAMPROTERH EKSRATIA POY EGINE POTE!.
O ARISTO-KRATHS DEN EXEI WRA GIA MPALKONIA KAI DHMOSIOGRAFOYS POY POYLANE EN RIPH OFQALMOY TA PANTA GIA ENA GRAFEIO KAI MIA BILLA.
H ISTORIA MAS DIDASKH OTI POTE MA POTE DEN DOKSASTHKE TO EQNOS APO LAOPLANOYS POY EKLEKTHKAN APO TOYS "KYRIARXOYS" DOYLOYS.
AS MHN KAMARWNOYME POY EXWME DHMOKRATIA ALLA AS DOYME POY ODHGHTE H PATRIS ME TETOIA BRWMIKA SYSTHMATA.
O TSWRTSIL TA EIPE ANAPODA.BLEPE POY KANTANTHSE THN AGGLIA.APO AYTOKRATORIA 250 ETWN.
EINAI FANERON PIOYS YPHRETOYSE KAI HTAN H AITIA TOY DEYTEROY KATASTROFIKOY GIA THN EYRWPWPH POLEMOY.
MHPWS KSEREIS TO ONOMA TOY ELLHNOS PRWQYPOYRGOY META TON I.METAKSA !
KAI GIATI AYTOKTONHSE ?.
H ALHQEIA QA MAS ELEYQERWSH KAI OXI H LAOPLANOS DHMOKRATIA TWN OXLWN.
Οι Πλάτων και Αριστοτέλης δεν θα μπορούσαν να εκφράζονται ελεύθερα κατά της δημοκρατίας, αν δεν ζούσαν σε πολίτευμα ... δημοκρατικό. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία είναι που παρήγαγε το μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο, τον αρχαίο κλασσικό πολιτισμό, ακριβώς διότι επέτρεπε την ελεύθερη έκφραση. Βεβαίως, υπήρξαν και «παρατράγουδα» (π.χ. καταδίκη Σωκράτους), αλλ’ αυτά είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Λόγω της ελευθερίας στην έκφραση που επικρατούσε και του δημοκρατικού πολιτεύματος, στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν όλα τα μεγάλα μυαλά της Ελλάδας και ειδικά από μέρη όπου το τυραννικό πολίτευμα δεν επέτρεπε την ελεύθερη έκφραση. Ο πολιτισμός των αρχαίων Αιγυπτίων χάθηκε, διότι αναπτύχθηκε μέσα σε μία κλειστή κάστα, ενώ ο ελληνικός επέζησε, διότι μπόρεσε να μεταλαμπαδευτεί. Μόνο σε απόλυτη ελευθερία σκέψης και έκφρασης μπορεί να αναπτυχθεί πολιτισμός, που είναι και το ζητούμενο. Σε καθεστώτα ολοκληρωτικά, ουδέποτε παρήχθη πολιτισμός. Τα πάντα έμειναν στάσιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός πια κι αν για σένα η λέξη «πολιτισμός» δεν σημαίνει τίποτε.
Ο Αριστοτέλης, στον οποίο αναφέρεσαι, έκανε σαφή διάκριση μεταξύ δημοκρατίας και οχλοκρατίας και είναι μέσα στην τελευταία που ακμάζουν οι δημαγωγοί και οι λαοπλάνοι, όπως τώρα στην Ελλάδα.
«MHPWS KSEREIS TO ONOMA TOY ELLHNOS PRWQYPOYRGOY META TON I.METAKSA !
KAI GIATI AYTOKTONHSE ?.» Τι σχέση έχει ο αείμνηστος Κορυζής μ’ αυτά που γράφεις;
Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: Όπου κι αν είσαι, ό,τι Η/Υ κι αν διαθέτεις, είναι απαράδεκτο να γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες την γλώσσα που «σου έδωσαν ελληνική»!!
@ Περικλή, έχεις δίκιο, βρε. Λάθος διάβασα. "Το σφάλειν ανθρώπινον"!
Στην υγειά σου και να το πίνουΜΕ νερωμένο!! :-))