Το... Γιοφύρι της Άρτας υδατογράφημα στα νέα Αλβανικά διαβατήρια! Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν οι υπηρεσίες μας; Όταν φτάσουν στο σημείο να π...
Το... Γιοφύρι της Άρτας υδατογράφημα στα νέα Αλβανικά διαβατήρια! Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν οι υπηρεσίες μας; Όταν φτάσουν στο σημείο να παρουσιάσουν μέχρι και την Ακρόπολη "αλβανική";;;
ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Ούτε η Ακρόπολη τους σκιάζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξάλλου για αυτό την ξηλώνουν.
Αμα φτάσει σε καμια μεζονέτα στο Λαιμό Βουλιαγμένης θα χτυπήσουν τα αλαρμ να τρέξουν οι σεκιουριτάδες!
Νεράιδα
"Ούτε η Ακρόπολη τους σκιάζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξάλλου για αυτό την ξηλώνουν."
Τι εννοείς "την ξηλώνουν";
Δεν έχεις πάρει χαμπάρι; 3000 χρονια στέκει εκεί, χωρίς θεμέλια, μόνο με τον Νόμο της βαρύτητας και του μαγνητικού πεδίου που κανείς δεν μπόρεσε να λύσει το μυστήριό της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα και καλά μεταφέρουν τα αγάλματα-κολώνες της που εφαρμόζουν τέλεια στην ένωση των υλικών για την διατήρηση του μαγνητικού πεδίου της, με το πρόσχυμα να τά σώσουν... Καλά... Αντίο Ακρόπολη!
Το μνημείο που το μαγνητικό του πεδίο δεν άφηνε πουλιά να πετάνε πανω της (το μόνο μνημείο στο κόσμο χωρίς κουτσουλιές από περιστέρια), σε λίγο θα είναι παρελθόν.
Χτίστηκε με Πυθαγόρεια Γεωμετρία (η Ασπασία είχε πατέρα πυθαγόρειο δάσκαλο για να μην ξεχνιόμαστε ποιός την έχτισε πραγματικά) και είναι πιο άλυτο το πρόβλημά της από ότι θα είναι σε άλλα τόσα χρόνια του Αινστάιν.
Νεράιδα
πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, Νεράιδα. Όχι, ομολογώ ότι δεν τα ξέρω. Μήπως μπορείς να με παρπέμψεις κάπου που μπορώ να διαβάσω αναλυτικότερα για το θέμα;
ΑπάντησηΔιαγραφή"Πυθαγόρεια Γεωμετρία"; Τι είναι αυτό; Μα την Ακρόπολη έκτισαν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, σε συνεργασία με τον Φειδία, του οποίου την χαρακτηριστική αναλογία ["χρυσή τομή, που διεθνώς στα μαθηματικά είναι γνωστή με το γράμμα φ (1 : 0.618...) ή φ' (1 : 1,618...)] μπορεί να συναντήσει κανείς σχεδόν παντού.
Απ' όσο ξέρω, κανείς τους δεν ήταν πυθαγόρειος, ή λάθος κάνω;
μας κλεψανε τη φετα μας κλεψανε το λαδι τωρα μας κλεβουν και το γεφυρι της αρτας.αυτο παει πολυ ελληνες ξυπνατε.το γιοφυρη της αρτας ειναι ελληνικο
ΑπάντησηΔιαγραφήnativist, μην το ψαχνεις, δικιο εχεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήnativist ... Οταν ήρθε η Ασπασία ετών 19 από την Μίλητο, ήρθε για την πάρτη και το χατήρι του πρώτου άντρα που είχε αγαπήσει, του Ιππόδαμου, γνωστού πολεοδόμου του Πειραιά και όχι μόνο. Κόρη σπουδασμένη από πατέρα με σχολή Πυθαγόρεια, όταν είδε τα ξόανα στον λόφο της Ακρόπολης οραματίστηκε την Ακρόπολη. Ο Ιππόδαμος την έφερε σε επαφή με όλη την Αθηναική κοινωνία: Φειδία, Καλλικράτη κλπ έως που στο τέλος της γνώρισε και τον Περικλή, που την κέρδισε. Ο Φειδίας είχε ήδη μαγευθεί με την ομορφιά της και τα μισά του αγάλματα την αναπαραστούν. Η ευχέρεια του λόγου της, την οποία δίδαξε και στον Περικλή, έπεισε τους πάντες να εργαστούν γι αυτό το σκοπό. Ως πανέξυπνη που ήταν, σε μια κοινωνία που η γυναίκα δεν είχε θέση, αντίθετα με την δική της που είχε μεγαλώσει, της αρκούσε να εργάζεται... πίσω από την μπάρα και να είναι ο Περικλής που θα φαινόταν. Στο κάτω κάτω, αν θα έχανε τις εκλογές η ίδια δεν θα διακινδύνευε τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σωκράτης ήταν τότε περίπου 14 ετών και ήταν κάτι σαν περίγελος γιατί ήταν ατίθασος. Η μορφωμένη όμως Ασπασία τον ξεχώρισε και δίνοντάς ό,τι στοιχεία είχε και δεν είχε από την ρητορική της, τον είχε μυστικοσύμβουλό της.
Αυτά, έτσι πολύ περιληπτικά. Γιατί και για τότε ο προϋπολογισμός μιας τέτοιας ακρόπολης ήταν τεράστιος. Να σκεφτείτε, ότι με την χορηγία και μόνο ενός πλούσιου πολίτη για μια τραγωδία, αυτός δεν θα άντεχε μετά να πολιτευτεί πλέον!!! Πόσο μάλιστα αν χτιζόταν και μια ακρόπολη τέτοιου μεγέθους και τέτοιας ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Η γοητεία της Ασπασίας όμως και η ρητορική της και η πειθώ της, έχτισαν το Θαύμα των Θαυμάτων, μέσα στο οποίο κλείστηκε όλη η Πυθαγόρεια γεωμετρία.
Νεράιδα.
NERAIDA S`EYXARISTOYME GIA THN ENHMERWSH.OMOLOGOYMENOS DEN EIXA IDEA GIA OLA AYTA POY LES PERI AKROPOLEWS,ASPASIAS,SWKRATOY KTL.
ΑπάντησηΔιαγραφήMONO MIA APORIA.
AN H ASPASIA HTO TOSO POLY ANWTERH WSTE HTO SE QESI NA "DEI" TO QAYMA SWKRATH,PWS DEN MPORESE NA "DEI" OTI O LAOPLANOS PERIKLHS QA KATESTREFE ORISTIKA TO QAYMA TWN AQHNWN ODHGONTAS TOYS ELLHNES STON KATASTROFIKO POLEMO ME THN SPARTH,XARIN MIAS PORNHS OPWS MAS LEGOYN OI ISTORIKOI THS EPOXHS.
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, Νεράιδα. "Γηράσκω αεί διδασκόμενος"! :) Όμως πρέπει να ελέγξεις ξανά τις πηγές σου, διότι οι χρονολογίες μάλλον δεν συμφωνούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήα) Σωκράτης 490-399 π.Χ.
β) Αρχή κατασκευής (νέας) Ακροπόλεως 448 π.Χ., δηλαδή ο Σωκράτης ήταν τότε 42 ετών. Πόσων ετών ήταν η Ασπασία; Μάλλον νεώτερή του! Μήπως κάνω κάπου λάθος;
γ) Η κατασκευή της Ακροπόλεως έγινε, εν πολλοίς, από το Κοινόν Ταμείον, το οποίον είχε μεταφερθεί εκεί από την Δήλο.
@ 18/6/08 4:16 πμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβασε την ιστορία μου, διότι λες παπαριές.
Ο/Η nativist είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξεκίνησε την Ακρόπολη η Ασπασία την άλλη μέρα που πάτησε το πόδι της! Μόλις γυρίσω ξανά Ελλάδα θα σου δώσω καλύτερες χρονολογίες.
Ανώνυμε
Η Ασπασία ήταν πόρνη για την αθηναϊκή κοινωνία, που δεν ήξερε τι άλλο να την πει εφόσον ήταν μορφωμένη, ήταν ερωμένη, άρα ήταν εταίρα. Και το εταίρα, ουδεμία σχέση με τις πόρνες των Αθηνών, στην Μίλητο από όπου προερχόταν. Πόσο να προβλέψει λοιπόν την ταπεινότητα και πενία σκέψεων των αθηναίων μια τόσο εξέχουσα προσωπικότητα, όταν αυτή η ίδια κοινωνία πότησε και με δηλητήριο τον Σωκράτη; Πώς να προβλέψει τον εγωκεντρισμό του ανδρός που πίστεψε, του Περικλή, ότι θα τον οδηγούσε σε αυτοκαταστροφή. Θάπρεπε ίσως... Αφού και ο μέντωράς της ο Ιππόδαμος, επίσης είχε προδώσει την αγάπη της ως ερωμένης, αφού είχε άλλες... προτιμήσεις.
Το να πείσεις να εκχωρηθούν τα χρήματα από το Ταμείο της Δήλου, πόσο εύκολο πιστεύεις ότι μπορεί να ήταν σε μια κοινωνία με δημοκρατία;... Ετσι άντε λέμε πάμε να τα πάρουμε και τα παίρνουμε;
Τι διασυνδέσεις με ιέρειες και τι επικλήσεις σε θεούς (σήμερα θα τα έλεγαν ξόρκια οι ...μάγισσες της Σμύρνης) ήξερε η πυθαγόρεια Ασπασία; Τι δονήσεις ηχητικές ήξερε να προκαλεί για να πετυχαίνει το ΕΥ? Λέμε ήξεραν Μουσική και το φανταζόμαστε κάτι σαν Μοτζαρτ ή Καλομοίρα ο καθένας μας. Μουσική, σημαίνει δονήσεις, ταλαντώσεις στην ουράνια και γήινη σφαίρα, σημαίνει πομπός και δέκτης: σημαίνει πετυχαίνω το σκοπό μου.
Μια άλλη μικρασιάτισσά μας, η Μήδεια, όταν την πρόδωσε για την αγάπη μιας άλλης ο Ιάσωνας (του χρυσόμαλλου) για χάρη του οποίου ήρθε στην Ελλάδα από τον Καύκασο, είδατε τι έκανε με τα δηλητήριά της, ε...;
Οταν μια γυναίκα με γνώση σου δίνει Ισχύ και Δύναμη, καλού κακού ας τσαλαπατάμε και λίγο εγωισμό, που δεν κάνει καλό σε καμία εποχή. Ούτε του Δια, ούτε του Χριστού.
Νεράιδα
...κάποιοι Αθηναίοι, ακόμα ενοχλούνται από την παρουσία μιας Μιλήτισσας γυναίκας στην αρχαία αθηναϊκή κοινωνία! Ελεος! Το όνομά του δεν ήξερε να προφέρει ο Περικλής παιδιά και να συστηθεί, όταν γνώρισε την Ασπασία και είχε ήδη χάσει μια φορά τις εκλογές! Αυτό σήμαινε, οικονομική καταστροφή ήδη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, επειδή δηλαδή ήταν άντρας πια τόση θεοποίηση;
Κολλήσατε εκεί σε 5 ιστορικά στοιχεία και δεν ξεκολλάτε παραπέρα;
Δεν είναι και πολύ ευγενικό πάντως σε μια κυρία, η λέξη "παπαριές" φίλε μου...
Συγνώμη, αλλά ούτε εγώ είμαι αθηναία για να σε καταλάβω. Είμαι Κρήσσα.
Τέλος, δεν θέλω να πείσω κανέναν. Κρατήστε τις απόψεις σας κι εγώ τα στοιχεία μου. Με αυτά διδάσκω τα κορίτσια μου, Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Γερμανία, και είμαι επίσημη μέντωρας σε μεγάλες βιομηχανίες για την προσαρμογή των γυναικών μεταναστριών που ήρθαν με όραμα ή πρέπει να βρουν ένα. Και οι Γερμανοί, χωρίς στοιχεία δεν σου δίνουν ούτε την κάρτα τους, όχι θέση να εργαστείς σε κάτι τόσο νευραλγικό.
Καλημέρα σας.
Νεράιδα
"Δεν είναι και πολύ ευγενικό πάντως σε μια κυρία, η λέξη "παπαριές" φίλε μου..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή Νεράιδα,
Δεν προσέξατε ότι απευθυνόμουν στον ανώνυμο, ο οποίος γράφει greeklish. Κι όμως, το σημάδι "@" αυτόν δείχνει.
Τον προτρέπω να διαβάσει ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, για να καταλάβει γιατί η Ασπασία όχι μονο δεν απέτρεψε τον Περικλή απ' αυτόν, αλλά κατά πολλούς τον ενεθάρρυνε σ' αυτόν. Κι ενώ εγώ (sic) εις τας "ΙΣΟΡΙΑΣ" μου δεν την αναφέρω καθόλου, προσωπικά πιστεύω ότι η Ασπασία υπήρξε σπουδαία γυναίκα.
Εις την νεοτέραν ελληνικήν ιστορίαν, προσπάθησε ατυχώς να την μιμηθεί η Δήμητρα Λιάνη, αλλά ο Ανδρέας δεν έκανε για Περικλής, αν και το ζεύγος αυτό είχε ένα κοινό με αυτό της Ασπασίας και του Περικλέους: Έφαγαν τον αγλέορα από τον δημόσιον κορβανά.
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
NERAIDA...SE EYXARISTW KAI PALI GIA TA TOSO ENDIAFERONTA POY GRAFEIS.
ΑπάντησηΔιαγραφήDEN EINAI OMWS QEMA APOPSEWN ALLA QEMA STOIXEIWN.GI`AYTO MHN DISTAZEIS NA LES TIS PHGES SOY.
H ALHQEIA EINAI OTI MAS KRYBOYN THN ISTORIA MAS.
PROSWPIKA ANAKALYPSA THN OMORFIA THS ELLADOS OTAN TELEIWSA TIS SPOYDES MOY.KRIMA GIATI XAQHKAN POLITIMA KAI DHMIOYRGIKA NEANIKA XRONIA. P.X ANTI NA MAS DIDASKOYN SWKRATIKOYS LOGOYS MAS DIDASKAN DHMOSQENH.ISWS HQELAN NA MAS KANOYN TSARLATANOYS SAN KAI AYTON.
THN AKROPOLH PANTWS THN EXOYN KANEI GIAPI!ALLA, OSA KAI NA KATASTREPSOYN, H AQANATH ELLHNIKH GH, ALLA TOSA KRYBH.
OLOI ZHLEYOYN TO ANEPANALYPTO
ELLHNIKO FWS.
TWRA EXOYME KAI TOYS YPOANAPTYKTOYS ALBANOYS, POY ME THN BOHQEIA TWN AMERIKANWN KAI ALLWN MPASTARDWN, NA LENE OTI TO GIOFYRI THS ARTAS EINAI ALBANIKO!!!!!!.
OSO GIA TON AMORFWTO KAI AGENH FILO POY ME "PAPARIES" PROSPAQEI NA PEI KATI,TI NA POYME?
TROPOYS FILE MOY KAI HQOS!.
KAI MHN KSEXNAS."GHRASKW AEI DIDASKOMENOS"!
Θουκυδίδης και Ανώνυμος, ας παραδεχτούμε ότι αυτό το μέσο, το διαδίκτυο, έχει ένα μειονέκτημα που φέρνει παρεξηγήσεις πολύ εύκολα: δεν έχει φωνή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό μεριάς μου ζητάω συγνώμη για κάθε παρεξήγηση και στο κάτω κάτω εδώ δεν κάνουμε επιδείξεις (γυμναστικές, ή άλλες), αλλά επικοινωνούμε. Αν λοιπόν απο μεριάς μου το μήνυμα της επικοινωνίας παρουσίασε παράσιτα ζητώ συγνώμη και πάμε παρακάτω, γιατί το θέμα μας είναι η Ελλάδα και όχι η στενοκεφαλιά μας.
Υπάρχουν άλλες ελληνίδες που το πετυχαν αυτό καλύτερα από την Δήμητρα που ο μετέπειτα βίος της, όχι με την Ασπασία δεν μπορεί να την συγκρίνει κανείς, αλλά ούτε με την τελευταία τσούλα.
Δεν είναι απαραίτητο να έχει παντρευτεί πολιτικό για να πετύχει μια Ακρόπολη κάποια. Και μια διεκδίκηση Ολυμπιακών να έχει πετύχει, την ίδια αξία έχει ;-)
Νεράιδα