Επιστολή διά χειρός Νίκολα Γκρούεφσκι στην οποία επαναλαμβάνονται γνωστές απαράδεκτες δηλώσεις περί ανύπαρκτων μειονοτήτων παρέλαβε ο Κώστας...
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι «επαναλαμβάνοντας τις γνωστές απαράδεκτες δηλώσεις περί ανύπαρκτων μειονοτήτων, [η ΠΓΔΜ] επιχειρεί να ορθώσει νέα εμπόδια στην εξελισσόμενη στο πλαίσιο του ΟΗΕ διαπραγματευτική διαδικασία για το ζήτημα της ονομασίας».
Η επιστολή αυτή, τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος, προστίθεται σε σειρά απαράδεκτων ως προς το ύφος και το περιεχόμενό τους δηλώσεων διαφόρων αξιωματούχων των Σκοπίων, και επισημαίνει πως η παρελκυστική τακτική κωλυσιεργίας που ακολουθούν οι κυβερνώντες της ΠΓΔΜ αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο.
Ο Θ.Ρουσόπουλος αναφέρει πως «τα Σκόπια, αντί να επιδίδονται σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες και τακτικισμούς που σπρώχνουν σε αδιέξοδο την διαπραγματευτική προσπάθεια πολλών ετών, θα πρέπει να πείσουν με έργα ότι επιθυμούν την επίλυση του προβλήματος και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα. Μια γειτονική τους χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θεσμών στους οποίους φιλοδοξεί να ενταχθεί η ΠΓΔΜ».
Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως η Ελλάδα «δεν θα παρασυρθεί και δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το αντικείμενό της, που είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο όνομα».
Τα παραπάνω δημοσίευσε το in.gr του Λαμπράκη... Και ρωτάμε λοιπόν εμείς οι "ακραίοι"! Πόσα χρόνια φωνάζουμε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πως οι γυφτοσκοπιανοί έχουν στο μυαλό τους να προσαρτήσουν εδάφη μας -με τις πλάτες πάντα των προστατών τους; Πόσα έπρεπε να δούμε για να καταλάβουμε πως ήταν απλά ζήτημα χρόνου ο πρωθυπουργός της ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΙΑΣ να φτάσει να ζητάει και επίσημα αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητα", "εκμάθηση μακεδονικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία", "επιστροφή περιουσιών" και όλες αυτές τις μπούρδες; Υπό την αιγίδα του Γκρούεφσκι είναι και οι "εξορμήσεις" που ετοιμάζουν για τις 20 Ιουλίου! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ... Αλήθεια, που είναι όλα εκείνα τα παπαγαλάκια που συνιστούσαν... ψυχραιμία και διατείνονταν ότι δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο απο τα Σκόπια γιατί έχουμε επιβληθεί οικονομικά; Φτου σας ρεζίληδες!
Συχνά διαβάζω στο ιστολόγιό σας την λέξη «Γυφτοσκοπιανοί» και διερωτώμαι γιατί συνεχώς αναφέρεστε σ’ αυτήν την μικρή μειονότητα του γειτονικού κράτους. Οι Rroma (Γύφτοι) αποτελούν μόλις το 2.66% του πληθυσμού. Είναι αυτοί που δημιουργούν πρόβλημα και θέλουν να λέγονται «Μακεδόνες»; τρέφουν αυτοί αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος μας; Μάλλον απίθανο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως κάνετε κάποιο λάθος και ενοχοποιείτε τους Αθίγγανους, οι οποίοι μάλλον αδιάφοροι προς τον "μεκεδονισμό" είναι;
μολων λαβε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΔΥΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
[[ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ]]
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ
Προφανως χρησιμοποιειται ο ορος "γυφτος" για να δηλωσει κατι υποτιμητικο σε σχεση με τους σκοπιανους.Κακως κατα τη γνωμη μου,αφου οι συμπαθεις συνηθως τσιγγανοι δε μας φταινε σε τιποτα,αλλα στη γλωσσα μας εχει επικρατησει χρονια τωρα να λεμε καποιον γυφτο για να τον υποτιμησουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήre apo panw kouna ligo to kefali sou...esy auto katalabaineis me ton oro "guftoskopianoi"?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒΡΕ ΟΥΣΤ
Eseis eiste oi GYFTOI,pou leme o kleftis apokali ton allon klefti.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα πότε θα καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση οτι πρέπει να επέμβουμε;Όταν οι σκοπιανοί θα αρχίσουν να ζητάνε την Θεσσαλονίκη ή όταν παρελάσουν στο κέντρο της πόλης;
ΑπάντησηΔιαγραφή"Μα πότε θα καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση οτι πρέπει να επέμβουμε;"
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα έπρεπε να διερωτάσαι αν θέλει η κυβέρνηση να επέμβουμε.
«Κήρυξη πολέμου» από τα Σκόπια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά απ' αυτά, δεν μένει άλλη διέξοδος, ει μη η άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων και η επιβολή embargo. Mην ελπίζετε, όμως, ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει: «Η Ελλάδα δεν θα παρασυρθεί και δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το αντικείμενό της, που είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο όνομα».
φοβάμαι ότι αυτή η διαμάχη για το όνομα έπρεπε να έιχε λυθεί από το 1991-92..τώρα πια είναι αργά για μια αξιοπρεπή και συμφέρουσα για την Ελλάδα λύση.όμως πιστέυω ότι το θέμα αυτό είναι πολύ περίπλοκο μιας και με το να σαμποτάρουμε διαρκώς το όνομα του γειτονικού κρατιδίου είναι σαν να ευλογούμε τις λυσσασμένες προσπάθειες των τρομοκρατών αλβανών που πάντα μόνο προβλήματα δημιουργούν στην Βαλκανική.αν τελικά απορροφήσουν οι αλβανοί τρομοκράτες την μισή ΠΓΔΜ θα ειναι πλέον ένα μόνο βήμα μακριά από την πλήρη ολοκλήρωση των σχδίων τους για την "μεγάλη αλβανια" και το μόνο που θα λείπει θα είναι η δικιά μας Ήπειρος.θέλουμε πραγματικά να δώσουμε "γη και ύδωρ" χωρίς να το θέλουμε στουσ αλβανούς τρομοκράτες?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος 17/7/08 11:46 πμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκφράζεις τα σαθρά επιχειρήματα, που κατά κόρον χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, αλλά και άλλοι (π.χ. Καραμπελιάς), οι οποίοι άφησαν εύκολα να πεισθούν ότι είναι αργά, ότι βοηθούμε στον σχηματισμός «Μ. Αλβανίας» κλπ.
Ουδέποτε είναι αργά, αρκεί να θέλεις να επιτύχεις κάτι. Τα Σκόπια είναι υπό διάλυση και χρησιμοποιούν τον «μακεδονισμό» σαν συγκλητική ουσία. Εμείς έχουμε συμφέρον να τους την προσφέρουμε; Το ερώτημα απαντά εύστοχα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σε σχετικό διάλογο που είχε γίνει στο ιστολόγιο του Αντίβαρου:
"Η Βουλγαρία των 8 εκατομμυρίων δεν θα γίνει… “Μεγάλη Βουλγαρία” αν πάρει και 500 χιλιάδες “βουλγαρίζοντες” από τα Σκόπια. Και η Αλβανία των 4 εκατομμυρίων, αν πάρει 2,5 εκατομμύρια Αλβανών από το Κόσσοβο και το Τέτοβο, θα γίνει “μεγαλύτερη”, αλλά δεν θα γίνει “Μεγάλη” σε σχέση με τους γείτονές της. Θα εξακολουθήσει να είναι αισθητά μικρότερη από τους γείτονές της, χώρια που μπορούν να δημιουργηθούν δύο μικρά αλβανικά κράτη στην περιοχή με μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Ειδικά η Αλβανία, μάλιστα, αν γίνει πιο επιθετική μπορεί να ενώσει όλους τους γείτονές της εναντίον της.
Το αντίθετο συμβαίνει. Σταθερά εθνικά κράτη με συμπαγείς πληθυσμούς αποτελούν λύση που προάγει την σταθερότητα της περιοχής και ικανοποιεί και τους πόθους των ίδιων των λαών της στην μεγάλη πλειοψηφία τους.
Αν, αντίθετα, διατηρήσουμε ανακατεμένους πληθυσμούς σε πολιτικά μορφώματα που δεν έχουν εθνική συνείδηση και προσπαθούν να τη δημιουργήσουν με ψευτοϊστορικά ιδεολογήματα (Μακεδονισμός) που καταπιέζουν τις δικές τους μειονότητες και υποκινούν σε ξεσηκωμό υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες των γειτόνων τους, αυτό το θέλουν μόνο τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης και σε αυτό προσπαθώ να αντισταθώ. Δυστυχώς, αρκετά μόνος…"