ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Βιάζεται -για δικούς της λόγους- να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας η γερακίνα του ...
ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
Βιάζεται -για δικούς της λόγους- να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας η γερακίνα του Μπούς Κοντολίζα Ράϊς και αυτό είναι επικίνδυνο για τα Εθνικά μας Δίκαια που το πολιτικό κατσεστημένο ΑΡΝΕΙΤΑΙ και ΑΔΥΝΑΤΕΙ να προασπίσει αποτελεσματικά.
«Θέλουμε να δούμε το ζήτημα να επιλύεται το συντομότερο δυνατό... Το πιο σημαντικό είναι να επιλυθεί. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να βρεθεί μια λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη». Δήλωσε η Κοντολίζα μετά την συνάντηση της με την Ντόρα.
«Η αίσθησή μου είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται πολύ ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων αυτών και πιστεύω ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν» δήλωσε με τη σειρά της η "αυτοκράτειρα Θεοδώρα" που δεν θα διστάσει μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη να μας φέρει έναν συμβιβασμό - προδοσία, αρκεί να εξυπηρετεί και τις δικές της προσωπικές επιδιώξεις.
Ταυτόχρονα ο... μετριοπαθής Τσεβρενκόφσκι είπε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ:
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εξευτελιστούν και να βιώσουν αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας, εξαιτίας ενός λάθος συμβιβασμού»
και πρόσθεσε ότι η χώρατ του... «είναι έτοιμη να δεχθεί έναν δίκαιο συμβιβασμό και μια λογική λύση που δεν θα αρνείται την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα»
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί τα γυφτοσκοπιανά και οι "δικοί μας" συζητάνε την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας χωρίς να λογαριάζουν τους Έλληνες...
Νέα Yόρκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελευταία ενημέρωση 25/09/08 22:30
Την ελπίδα ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις υποδεχόμενη την Ελληνίδα ομόλογό της Ντόρα Μπακογιάννη. «Υπάρχει ενθάρρυνση να προχωρήσει η διαδικασία υπό τον Νίμιτς» είπε η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών.
Η Κ.Ράις, η οποία υποδέχθηκε την Ντόρα Μπακογιάννη στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη, δήλωσε: «Θέλουμε να δούμε το ζήτημα να επιλύεται το συντομότερο δυνατό. [...] Το πιο σημαντικό είναι να επιλυθεί. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε να βρεθεί μια λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τα δύο μέρη».
«Υπάρχει ενθάρρυνση, η γνωστή ενθάρρυνση προς όλες τις μεριές να προχωρήσει η διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς, την οποία δήλωσε (η Κ.Ράις) καθαρά ότι την υποστηρίζει» δήλωσε μετά τη συνάντηση η Ντ.Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση των ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό και οι εξελίξεις στον Καύκασο.
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είχε μια «φιλική και ουσιαστική συζήτηση» με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Είπε ακόμα ότι είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην κ. Ράις το θέμα του Κυπριακού και «τη μεγάλη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων και στη στήριξη του Ελληνοκύπριου ηγέτη».
«Η αίσθησή μου είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδιαφέρονται πολύ ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων αυτών και πιστεύω ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούν» είπε η Ντ.Μπακογιάννη.
Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με τον Γεωργιανό ομόλογό της.
«Δεν θα εξευτελιστούμε» λέει ο Τσερβένκοφσκι
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δήλωσε σε ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του επιθυμεί να βρει δίκαιη λύση στο ζήτημα της ονομασίας, πρόσθεσε ωστόσο ότι η ΠΓΔΜ δεν θα επιτρέψει να «εξευτελιστεί».
Ο Μπ.Τσερβένκοφσκι παραπονέθηκε επίσης για τον «ολοφάνερο παραλογισμό», όπως υποστήριξε, του ζητήματος της ονομασίας, το οποίο δήλωσε ότι παρεμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Η ΠΓΔΜ «είναι έτοιμη να δεχθεί έναν δίκαιο συμβιβασμό και μια λογική λύση που δεν θα αρνείται την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα», είπε ενώπιον των ηγετών του κόσμου.
«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να εξευτελιστούν και να βιώσουν αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας, εξαιτίας ενός λάθος συμβιβασμού» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ότι η χώρα του και η Ελλάδα βρίσκονται σε μια «αποφασιστική και ευαίσθητη φάση» των διαπραγματεύσεων, τόνισε ωστόσο ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να παγώσουν τις διαπραγματεύσεις για έναν χρόνο εάν δεν καταλήξουν σε λύση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή:in.gr
ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ. ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΩΡΕ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΑΛΑΓΓΙ; ΑΙΝΤΕ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΡωτά ο Πρόεδρος του UMD (United "Macedonians" Diaspora), Metodija Koloski :
ΑπάντησηΔιαγραφή(πρώτο ολέθριο σφάλμα, η συζήτηση μαζί του!)
ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ:
Hello Minister Bakoyannis, I would like to congratulate Greece on assuming the OSCE Chairmanship. The United Macedonian Diaspora looks forward to working with Greece on the many issues that plague Europe, such as minority rights, conflict mediation, post-conflict rehabilitation, democratization, and human rights.
You stated that Turkey must respect minority rights, freedom of religion and freedom of expression. According to the report last week by the Council of Europe’s Commissioner for Human Rights the Commissioner remains concerned by Greek authorities’ refusal to recognize the existence of any other minority, except Muslims. What prevents Greek authorities from showing greater receptivity to diversity and allowing members of the Macedonian, Albanian, Turkish, Roma, and Vlach minority groups to be identified as such and to express their identities? When does Greece plan to ratify the Framework Convention for the Protection of National Minorities, the European Convention on Nationality and the Fourth Protocol to the European Convention on Human Rights and when will the Macedonian, Turkish, Albanian, Vlach, and Roma minorities be granted full minority rights, freedom of religion, and recognition by the Government of Greece?
Thank you."
Εαν λοιπόν Ντόρα μας, δεν διακόπτεις έναν τύπο που σε ρωτά, εσένα την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τον όρο "macedonian minority" τρεις φορές και δεν τον κόβεις νέτα-σκέτα λέγοντας του, "are you joking? Macedonian minority in Greek Macedonia?", τι να πούμε; Πόσο ψύχραιμοι να μείνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα;
Και του απαντάς "άρες, μάρες κουκουνάρες¨, ότι στην Ευρώπη όλοι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα...
Κι ενώ ο Μεθόδιος πανηγυρίζει γιατί σε παγίδευσε, εσύ δεν τόλμησες να του πεις για "αντίποινα", μία φορά έστω τη λέξη "slavomacednians" ή "FYROM"...
Μπέρδεψες και τις συνθήκες...(Lisbon treaty?) και του λες: "γιατί η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα; Είναι πολύ απλό, επειδή υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης", αντί να του πεις, "επειδή απλά ΔΕΝ υπάρχουν άλλες αξιοσημείωτες μειονότητες!". Από που ως που, οι Βλάχοι είναι μειονότητα;;;;; Τους ρωτήσατε; ακούσατε κανένα βλάχο να θέλει να τον αποκαλούν "μειονότητα";;;;
Μας φαίνεται ότι είσαι αδιάφορη για τα εθνικά θέματα και το μυαλό σου είναι αλλού (στην προσωπική σου προβολή. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.
Άσε που επέλεξες να μη θέσεις το Σκοπιανό στην Κλίντον, για λόγους ...τακτικής! Παραμύθια.
Ντόρα, είσαι πολύ ντεφορμέ! Με αγάπη στο λέμε, άλλαξε Υπουργείο !!!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?v=ODaUk...post_2468.html
Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αποχώρησε χθες από πολυμερή διάσκεψη για τον πολιτισμό, που πραγματοποιείται στα Σκόπια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».Η κα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της, κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι ενήργησαν με κακή πίστη και σε πλήρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ το 1995. Εξέφρασε ακόμη τη δυσαρέσκειά της για το ότι το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διάσκεψη για την προώθηση πολιτικών στόχων και αποχώρησε.Η υπουργός Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα-Μίλεφσκα, εξέφρασε την «έκπληξή» της για την αποχώρηση της κας Παπαδοπούλου, κι έκανε λόγο για «προσπάθεια πολιτικοποίησης, από την ελληνική πλευρά, ενός πολιτιστικού γεγονότος». «Επιπλέον, πρόκειται για μία προσπάθεια με στόχο την αμφισβήτηση του ονόματός μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα», πρόσθεσε.Διοργανωτής της διάσκεψης με θέμα «Πολιτισμός και Οπτικοακουστική Επικοινωνία-Παράγοντας ειρήνης και εξασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντος για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων. Σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=yAp856aGP2M