Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΣΤΟΧΟΣ" ΠΕΜΠΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΟΔΑΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣ...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΟΔΑΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ)

7 σχόλια

  1. Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΑΓΑΝΟΣ ΠΑΣΑΣ
    Στο βιβλίο του KΚωνσταντινούπολις , Η τελευταία μεγάλη πολιορκία 1453 Roger Crowley, καθηγητής του Πανεπιστημίου Cambridge αναφέρει κάτι πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την πτώση τη Κωνσταντινουπόλεως το 1453. Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια και αντικειμενικότητα την πολιορκία και την άλωση της Πόλης. Αλλά εδώ θα αναφερθώ μόνο σε ένα όνομα το οποί ο ήταν κρίσιμο για την νίκη κατάληψη της Πόλης από τους Τούρκους. Και αυτό το όνομα ήταν ο Ζαγανος Πασάς. Ο Ζαγανος πασάς δεν ήταν τούρκος αλλά Έλληνας Χριστιανός που ηγούταν χριστιανούς στρατιώτες και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους τούρκους με το αζημίωτο φυσικά και δικαιώματα στο πλιάτσικο που θα ακολουθούσε.. Ο Μεχμέτ τον είχε κάνει στρατηγό. και τον διόρισε να προετοιμάσει τα σχέδια τροφοδοσίας/επικοινωνίας γύρω από τον Κεράτιο κόλπο όταν άρχιζε η πολιορκία.. Είχε μεγάλη επιρροή και εκτελούσε καθήκοντα συμβούλου στον νεαρό σουλτάνο Μεχμέτ (σελ 41). . ( Ο άλλος σύμβουλος ήταν ο ευνούχος Σιχαμπετίν Πασάς,). Ο Ζαγανος πασάς ήταν ισχυρός χαρακτήρας και υποστήριζε και ενθάρρυνε τον Μεχμέτ να κατακτήσει την Πόλη. Τα σχέδια και οι προετοιμασίες για την κατάληψη άρχισαν το 1445! Όταν η πολιορκία και κατάληψη της πόλης ήταν αναποτελεσματική και με τεράστιες απώλειες σε άνδρες και υλικό ο Μεχμέτ ήταν έτοιμος να διακόψει την πολιορκία , δηλαδή διαπραγματευτή και να κόψη την πολιορκία και να ξαναδοκιμάσει πάλι στο μέλλον. Αν γινόταν αυτό φυσικά θα δινόταν ευκαιρία στους Έλληνες να ανασυγκροτηθούν, να ενδυναμώσουν τα τοίχοι ώστε όποια μελλοντική κατάκτηση της Πόλης να ήταν αδύνατη.
    Όλοι οι στρατηγοί του Μεχμέτ συμφώνησαν με αυτή την επιλογή εκτός από έναν: ο ισχυρός και επιβλητικός, Χριστιανός Έλληνας Ζαγανος πασάς (σελ 142). Ο Ζάγανος πασάς με του ς Γενίτσαρους του επέμενε να συνεχιστή η πολιορκία μέχρι τέλος και κατάφερε να πείσει τον Μεχμέτ για μία τελευταία προσπάθεια να ρίξει τα τοίχοι της Πόλης. Όλες του οι προσπάθειες απέτυχαν, η μία μετά την άλλη, κύμα μετά από κύμα από μανιασμένους γενίτσαρους, αμέτρητα χτυπήματα από τα ποιο μεγάλα κανόνια που είχε κατασκευαστεί ποτέ, δεν μπόρεσαν να πάρουν την Πόλη. Αλλά σ’ αυτήν την τελευταία προσπάθεια οι βάρβαροι ανακάλυψαν τη κερκόπορτα! Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε. Ένας Χριστιανός Έλληνας με τους γενίτσαρους του ήταν το κρίσιμο άτομο για την πτώση της Πόλης.
    Δυστυχώς στην ιστορία μας έχουμε αντιμετωπίσει πολλούς προδότες. Ο Εφιάλτης στις Θερμοπύλες, ο Πήλιος Γούσης, όλοι αυτοί οι κομιτατζίδες που ήθελαν να πουλήσουν την Μακεδονία στους Βούλγαρους, είναι λίγοι απάυτούς. Σήμερα έχουμε την Μαρία Ρεπόυση και οι γενισταρική της ομάδα, τους Τσιπραλαβάνοους και άλλα χαμένα υποκείμενα. Όλοι τους μισθοφόροι προδότες που έχουν πουλήση την ψηχή τους και ξύνονται για την ημέρα να κάνουν πλιάτσικο στην πατρίδα μας, στα σπίτια μας σαν τον Ζαγανος Πασας. Θα τους αφήσουμε?
    λπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανωνυμε @1'06
    μια διορθωση..
    ο Εφιαλτης δεν ηταν Ελλην ηταν Γεφυραιος(Εβραιος μ΄αλλα λογια)
    ΣΤην πτωση της Πολης αυτοι ηταν επισης παροντες.
    Για τους τωρινους προδοτες ας ψάξουμε λιγο το γενεαλογικο τους δενδρο να δουμε ποσοι ειναι τελικα απο αυτους Ελληνες (οχι οτι δεν υπαρχουν και σημερα γενιτσαροι )και ποιοί όχι.




    Μούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε. Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι ο Λαυρέντι Μπέρια (Αρχηγός Μυστικών υπηρεσιών του Στάλιν και υπεύθυνος για τον φόνο εκατομμυρίων Ρώσων πολιτών αν και αυτός ήταν Γεφυραίος. Αναρωτιέμαι ακόμα γιατί σε διάφορες χώρες, Καναδά, ΗΠΑ, Ελβετία, Αυστρία, κτλ έχουν πέραση νόμους που απαγόρευαν την επιστημονική και αντικειμενική έρευνα που αφορά τον αριθμό των νεκρών Εβραίων για το ολοκαύτωμα του 2ο Παγκόσμιου Πόλεμου. Μήπως φοβούνται τα επιστημονικά και αντικειμενικά ευρήματα? Φυσικά αν οι απόψεις τους είναι αληθές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Αν όμως όχι? Τότε έχουν κάτι να κρύψουν και αυτό φυσικά είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. i prokirixis adelfia mou ine 8elima 8eou kai na xerete pws i ellados itan i eklekti patris tou 8eou opos kai epeviwse ta diskola xronia kata tis pataxis tou diavolikou zigou.an den iste pistoi adelfia mou pisteuste sauton kai an den metanoisate metanoiste gt mono sauton ofilete ton logo p zite ston 8eo... doxaste ton adelfia mou kai metafere to minima ws tis antiperes ox8es san natan diko sas kai na xerete adelfia m pws pote den 8a iti8ume.A.P.E-AMYN.PRI.EL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Ανωνυμο 5 09
    Γεφυρότατος!
    Οσο για το ολοκαυτωμα (απο οτι ακουω
    και διαβάζω )
    το 6.000.000 ειναι για ανεκδοτο.
    Και σιγουρα ηταν πολλοι λιγοτεροι απο οτι αλλοι λαοι οπως οι Ρωσοι π.χ.
    αλλα δεν λενε τιποτα.
    ΣΤην Αρχαια Ελλαδα τους ηξεραν απο τοτε και τους προσεχαν.Σε οτι υπουλο και προβακατορικο μεσα ηταν.(π.χ δολοφονια γιων του Πεισιστρατου απο τους Γεφυραίους Αριστογείτονα και Αρμόδιος)
    Χαιρετώ
    Μούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεφυραίος :))))

    Α ρε Πλεύρη, μονομανία και τούτη!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσύ που απάντησες 6/2/09 4:35 μμ χλεβάζοντας " "Γεφυραίος :))))" . Μια ερώτηση έχω για εσένα: Επειχειρήματα έχεις? Αν όχι τότε ο χλεβασμός σου είναι μια δειλή έξοδος λόγο άγνοιας. Αν ναι, τότε να τα ακούσουμε.
    λπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.