Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

... ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ" ... Τι άλλο θα δούμε και θα ακού...

...
ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ"
...
Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε επί ημερών ΑΚΕΛ στην Κύπρο; Μιά παραποίηση προσβολή του Εθνικού Ύμνου των Ελλήνων από την ΣΜΕΦ σε γιορτή της Εθνικης Φρουράς για την Αγια Βαρβάρα ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει πολιτική θύελλα εναντίον των υπευθύνων. Το περιστατικό έγινε στις 4 Δεκεμβρίου και αυτές τις ημέρες έφθασε στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας της Κύπρου. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Sigmalive.com για το θέμα...

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας για τον Εθνικό Ύμνο.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ επιτέθηκαν κατά του ΑΚΕΛ καταγγέλλοντας προσπάθεια παραποίησης του Εθνικού Ύμνου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου, στη γιορτή της προστάτιδας του πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας, στο στρατόπεδο Χρήστος Σαμάρας στην Αθαλάσσα κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου από την ΣΜΕΦ κατά τρόπον διαφορετικό από αυτόν που ο Νικόλαος Μάτζαρος συνέθεσε.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε πως σε μια τελετή της Εθνικής Φρουράς, στην οποία προσκλήθηκε και παρέστη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας,η Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο κατά τρόπο που προκάλεσε τη δυσφορία των παρισταμένων επειδή δεν αποδόθηκε μουσικώς ορθά ο εθνικός ύμνος και όπως τον μελοποίησε ο Νικόλαος Μάντζαρος.Πρόσθεσε πως κατά τη συζήτηση του θέματος από την Επιτροπή, ο υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο Διοικητής της ΣΜΕΦ έδωσαν κάποιες εξηγήσεις, αναφέροντας πως βάσει των εξηγήσεων, οι αποτελούντες τη ΣΜΕΦ που είναι κληρωτοί στρατιώτες δεν έχουν μακρά πείρα σε ορισμένου είδους όργανα όπως τα πνευστά και υπήρξε παραδοχή ότι ανακρούστηκε λανθασμένα ο εθνικός ύμνος στη συγκεκριμένη τελετή.Συνεχίζοντας ο κ, Ομήρου είπε πως υπήρξε απολογία από πλευράς των αρμοδίων και αυστηρές συστάσεις από μέρους της Επιτροπής Αμυνας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νοητό να επαναληφθεί.Κληθείς να αναφέρει εάν συμμερίζεται τοποθετήσεις για ύπαρξη πολιτικών σκοπιμοτήτων πίσω από το συμβάν, ο κ, Ομήρου είπε πως δεν υπήρξε τέτοια τοποθέτηση από μέρους της Επιτροπής Αμυνας, αναφέροντας πως «δεν διανοούμαι πως είναι δυνατό να υπήρξε μουσική διαστροφή με οποιαδήποτε ελατήρια».Ερωτηθείς εάν οι στρατιώτες που διέπραξαν το λάθος τιμωρήθηκαν, ο κ. Ομήρου είπε πως δεν ζητήσαμε τιμωρίες, δεν είμαστε της λογικής της επιβολής τιμωριών ούτε μας αφορά το θέμα της επιβολής πειθαρχικών ποινών στην Εθνική Φρουρά.

Αρ.Αριστοτέλους: Ανάξιο σχολίου
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Αριστοτέλους διατύπωσε τη θέση πως κακώς ενεγράφη και αναδείχθηκε σε θέμα το γεγονός ότι κάποιοι έκαναν κάποια φάλτσα στη διάρκεια εκτέλεσης του εθνικού ύμνου.«Λυπούμαι γιατί δεν έπρεπε καν να ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα», είπε προσθέτοντας πως θα μπορούσε με κάποιες παρατηρήσεις προς τους αρμοδίους να είχε λήξει το θέμα παρά να γίνεται αντικείμενο εθνικιστικής εκμετάλλευσης, είτε κάποιοι να μεταφέρουν κάποια μηνύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπονοώντας πως υπήρξε πολιτικός δάκτυλος από τα πάνω προς τα κάτω για να παραποιηθεί ή διασκευαστεί ο εθνικός ύμνος και ότι οδηγούμαστε σε αφελληνισμό της Κύπρου.Πρόσθεσε πως είναι «απαράδεκτο» και ότι θα έπρεπε να ήταν και «ανάξιο σχολίου».

Σ.Σαμψών: Παγκόσμια πρωτοτυπία
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών δήλωσε πως διασκευές σε εθνικούς ύμνους δεν υπάρχουν και αναφέροντας πως η Κύπρος πρωτοτύπησε και πάλι παγκοσμίως, είπε πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση ο εθνικός ύμνος ανακρούσθηκε από τη φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς με τον τρόπο που ανακρούσθηκε και διατύπωσε τη θέση πως τα μηνύματα που περνούν από τη στιγμή που η Εθνική Φρουρά και το αρμόδιο σώμα δεν μπορεί να εκτελέσει σωστά τον Εθνικό Υμνο στην ιδιαίτερα ευαίσθητη εθνικά περίοδο που διανύουμε σήμερα, είναι λανθασμένα.«Εάν η ΣΜΕΦ δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο και το έργο ως η φιλαρμονική του στρατού θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις ώστε η Εθνική Φρουρά να μην εκτίθεται με τον τρόπο που εκτέθηκε στη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας», πρόσθεσε ο κ, Σαμψών.Ανέφερε ακόμα πως δεν συμμερίζεται απόψεις ότι πίσω από το συμβάν κρύβεται δάκτυλος του ΑΚΕΛ.

Ζ.Κουλίας: Και άσχετος να είναι κάποιος, δεν κάνει λάθος
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας που ενέγραψε το θέμα προς συζήτηση είπε πως αυτό που ακούστηκε κάθε άλλο από εθνικός ύμνος ήταν.Πρόσθεσε πως κατά τη σημερινή συζήτηση δόθηκε η ελαφρά δικαιολογία ότι τα παιδιά που παρουσιάσθηκαν για τη θητεία τους τον Ιούλιο δεν ήξεραν καλά τον εθνικό ύμνο, αναφέροντας πως δεν δόθηκαν πειστικές εξηγήσεις.«Και άσχετος να είναι κάποιος, όταν εκπαιδευτεί μια - δυο μέρες δεν μπορεί να κάνει λάθος στο σύντομο κομμάτι του εθνικού ύμνου», είπε ο κ, Κουλίας, αναφέροντας επειδή «οι καιροί είναι χαλεποί», και επειδή το 1960 δεν υπήρξε ανάλογο συμβάν, ο καθένας μπορεί να έχει σοβαρές επιφυλάξεις κάτω από το κλίμα της εποχή και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τους λόγους τους συμβάντος.Ανέφερε ακολούθως πως δόθηκαν διαβεβαιώσεις και ο ίδιος ο διοικητής της ΣΜΕΦ δήλωσε πως δεν επιτρέπονται λάθη στον εθνικό ύμνο.Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κουλίας είπε πως «υπάρχουν πληροφορίες πως έκαναν και πρόβα για να καταφέρουν να τον παίξουν έτσι».Πρόσθεσε πως το αποτέλεσμα ήταν να ανακρουσθεί παραποιημένος ο εθνικός ύμνος και ήταν οτιδήποτε άλλο παρά ο εθνικός ύμνος.Ο κ. Κουλίας ανέφερε πως δεν είπε ότι «το συγκεκριμένο συμβάν ήταν δάκτυλος του ΑΚΕΛ».

2 σχόλια

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ,

    ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ,Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ)ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΘΩΣ: Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας 1971-1973 επιλέγηκε Έφεδρος Αξιωματικός και απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Το 1976 διορίστηκε Μόνιμος Ανθυπολοχαγός Πεζικού στον Κυπριακό Στρατό και αποσπάσθηκε στην Εθνική Φρουρά, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ.
    ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΚΟ (ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ)ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ(ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ). Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΟΚΚΑΡΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥ. Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΛΑΜΨΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΟΥΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ.

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΙΣΜΠΙΚΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ)ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΓΗΜΑΤΟΣ Η ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ Η ΠΑΙΖΕΙ ΡΑΚΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ. ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.!!!!!!
    (http://www.army.gov.cy/index.php?id=1023)ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία από τις πολλές τραγικές ιστορίες της τουρκικής εισβολής φτάνει στο τέλος της σήμερα.
    Τελείται στις 12:00, στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες, η κηδεία της Σωτήρας Γεωργίου και των παιδιών της Μαίρη (7 ετών) και Γιαννάκη (9 μηνών), οι οποίοι δολοφονήθηκαν κατά την τουρκική εισβολή στο κατεχόμενο Παλαίκυθρο.
    Τα οστά τους ανευρέθηκαν πρόσφατα σε ομαδικό τάφο και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

    Τα λείψανα της 30χρονης, τότε, Σωτήρας και των δύο παιδιών της, ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο χωριό τους Παλαίκυθρο, όπου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μαρτυρίες, είχαν δολοφονηθεί μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου της τουρκικής εισβολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.