... ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ…ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙ! Τη περασμένη Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου και ενώ η εφημερίδα «Στόχος» κυκλοφορούσε στα περίπτερα της χώρας, συνε...
ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ…ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙ!
Τη περασμένη Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου και ενώ η εφημερίδα «Στόχος» κυκλοφορούσε στα περίπτερα της χώρας, συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και σύμφωνα με τον «βαρύμαγκα» αποφάσισε τα ακόλουθα: «Το τελευταίο ΚΥΣΕΑ έδωσε το πράσινο φως, για να προχωρήσουν οι συνομιλίες Ελλάδος και Γαλλίας για τη προμήθεια μέσω διακρατικής συμφωνίας 6 φρεγατών τύπου FREMM, που κατασκευάζονται από τη γαλλική Armaris». Για να προσθέσει, επίσης, ότι: «Επίσης, με τη Γαλλία συζητείται η προμήθεια 15 ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma». Τέλος, σύμφωνα με ανταπόκριση του Reuters, Έλληνες και Γάλλοι αξιωματούχοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε άτυπες συνομιλίες για τη προμήθεια αεροπλάνων τύπου Rafale.
Η Δικαίωση
Την ίδια ώρα στα περίπτερα όλης της χώρας υπήρχε το φύλλο 374 της εφημερίδας μας, το οποίο έγραφε στη σελίδα 13: «Νέα Εθνικά εγκλήματα στον ορίζοντα. Περίεργες προμήθειες για τις Ε.Δ. Ο ρόλος του "Τσετσένου", όπου γράφαμε επί λέξει: «Αυτή, λοιπόν, τη κρίσιμη ώρα για τα Εθνικά μας Δίκαια, με την ικανότητα του αμύνεσθαι σε κακό χάλι, εξαιτίας των "χειρισμών" του "βαρύμαγκα" που παρόλα αυτά διαθέτει άφθονη "αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία" αποφάσισε να εξαγοράσει την υποτιθέμενη υποστήριξη του λεγόμενου γαλλικού λόμπι. Έτσι, διάφορα παπαγαλάκια, που είναι φιλικά προσκείμενα στον "βαρύμαγκα" άρχισαν να γράφουν κείμενα στον έντυπο Τύπο, στον οποίο εργάζονται, για τα πλεονεκτήματα που θα είχε μία "προνομιακή συνεργασία" με τη Γαλλική Πολεμική Βιομηχανία. Παράλληλα, στη λεγόμενη ΓΔΑΕΕ του "Τσετσένου" έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε τα προϊόντα της Γαλλικής Πολεμικής Βιομηχανίας να προτιμηθούν, ανεξάρτητα, εάν αυτό συμφέρει την Εθνική μας Άμυνα. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν Ελληνόψυχοι Αξιωματικοί καλλιεργείται ήδη το κλίμα για απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμό, φρεγατών και ελικοπτέρων διάσωσης από τη Γαλλία, μετά την επίκληση μάλιστα σαθρών επιχειρημάτων περί "ομοιοτυπίας και πολιτικής απόφασης".
Πρόκειται, δηλαδή, για επανάληψη των μεθοδεύσεων της Σημιτοκρατίας, που φόρτωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με άχρηστο υλικό που οδήγησε στο σημερινό χάλι την Εθνική μας Άμυνα…». Είδατε, λοιπόν, γιατί πρέπει κάθε εβδομάδα να μελετάτε τον «Στόχο»;
Οι φρεφάτες FREEM είναι ένα πολύ καλό πλοίο. Η Ελλάδα ενδιαφέρεται κυρίως για την Α/Α έκδοση την FREDA με τροποποιήσεις που φυσικά θα προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό μας. Είναι ένα πλοίο σχεδίασης stelth 6000 τόνων περίπου που φέρει πολύ καλό οπλισμό. Φέρει επίσης και το στρατηγικό βλήμα SCALP NABAL που αποτελεί ότι πιο σύγχρονο στα βλήματα στρατηγικής κρούσης με εμβέλεια άνω των 1000χιλ. Παρέχει επίσης ισχυρότατη πολυστωματική αντιαεροπορική άμυνα σημείου με τα υπερσύχρονα και μάλιστα ανώτερα από τα αντίστοιχα αμερικάνικα, Α/Α βλήματα Aster 30 & Aster 17.Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Aster μπορούν να αναχαιτήσουν ακόμα και τους πυραύλους Brahmos Επίσης φέρει και για άμυνα από βλήματα και άλλες απειλές βλήματα Mika. Για ναυτική κρούση φέρει το βλήμα Exoset3 και φυσικά το πρόσθιο πυροβόλο. Όλα αυτά περιβάλονται απο μια σειρά ηλεψρονικών συστημάτων και αισθητήρων πολύ εξελιγμένων. Επίσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό έχουν παραγκελθέι ήδη 22 πλοία του τύπου, έχουν ναυπηγηθεί αρκετά και έχουν δοκιμαστεί ξεπερνώντας τις παιδικές ασθένειες. Αν το Πολεμικό ναυτικό προσθέσει και δύο millenium και ένα radar όγκου τότεέχουμε ένα κορυφαίο πλοίο παγκοσμίως επιχειρησιακά αλλά και διπλωματικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα Super Puma δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά να πούμε για τις δυνατότητές τους. Είναι ίσως το κορυφαίο ελικόπτερο SAR παγκοσμίως και το πλέον κατάληλο για το Αιγαίο. Η αξία της παρουσίας τους είναι ανεκτίμιτη και πολύ κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα και την επιβολή της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο.
Για τα Rafale ελπίζω να μην το πάρουν είναι πολύ καλό αεροπλάνο αλλά ανώριμο και χωρίς τα συστήματα εκείνα που θα κάνουν την διαφορά.
Ζητώ συγνώμη για τα ορθγραφικά λάθη αλλά η βιασύνη και ο δαίμων του πληκτρολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερισότερα για τις FREEM-FREDA εδώ:
http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=9494.0
ΓΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΦΡΕΜ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΙΣΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΙΝΙΑΡΙΔΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΙΝΙΑΖΟΥΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΤΟ ΡΑΦΑΛ ΔΕΝ ΞΕΡΩ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΤΟ F-22 ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Συμφωνώ μέ τόν Ιωάννη,ιδιαίτερα γιά τά rafale.Διότι άν υπερτέρούμε τών τούρκων κάπως ποιοτικά στόν άέρα.Χάρις στά mirage.Σε συνδιασμό μέ το scalp eg.Aποκτούμε πρωτόγνωρες δυνατότητες.Καί ίσως προοίμιο εμφάνισης sukhoi μέ ελληνικό εθνόσημ.Επιτέλους όχι άλλους αμερικάνικους κατιμάδες καί σαπάκια! νά πιάσουν τόπο τά λεφτά τών ελλήνων! πάνος
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μειονεκτήματα του Rafale είναι εν τάχει τα εξής:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Αδύναμοι κινητήρες.
2) Δεν έχει σκοπευτικό επί κάσκας. Αδιανόητο για σύχρονο μαχητικό.
3) Πολύ μπλεγμένα τα πράγματα σε ότι αφορά το ρανταρ ΑΕSA.
4) Πολύ καλά όπλα αλλά πολύ περιορισμένες επιλογές.
5)ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ!...ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
6) Δεν ξέρουμε καν αν θα μπορεί σε ιακνή απόσταση να δει το F-35 που θα είναι ο μελοντικός αντίπαλος της ΠΑ στο Αιγαίο. Διαθέτει μεν κορυφαίο ηλεκτροοπτικό σύστημα αλλά δεν επρκεί για εμπλοκές BVR.
7) Τα γαλικά αεροσκάφη έχουν σε βάθος χρόνου πολύ ακριβή υποστίριξη.
Υπάρχουν και πολλές λεπτομέριες ακόμα αλλά ας μείνουμε στις σημαντικότερες. Το μαχητικό δεν είναι ώριμο και το ρίσκο θα ήταν πολύ μεγάλο και δεν έχουμε σαν χώρα την πολυτέλεια να παίζουμε με την άμυνα. Oι φρεγάτες, τα ελικόπτερα, τα τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τα οχήματα VBL και μια σεβαστή ποσότητα πυρομαχικών που θα τα συνοδεύει είναι υπέραρκετά για τον Σαλονικιό.
Αγαπητέ Ιωάννη.Σεβαστά τά όσα είπες όμως άν είναι ετσί τότε πού πάμε στά γιουροφάιτερ; πού κατά μία φήμη η ΄συμμετέχει η τουρκία η θα προμηθευτεί καί αυτή αριθμό αεροσκαφών για να μάς αντιμετωπίσει...... Κατά τη γνώμη μου ριζική λύση τά soukxoi.Υπερέχουν καί συμφέρουν εξοπλιζόμαστε χωρίς νά ξοδευτούμε.....ποιός είναι ποιό ξύπνιος δηλαδή ο Τσάβες η εμείς; πάνος.
ΑπάντησηΔιαγραφήAγαπητέ Πάνο η αγορά ενός μαχητικού δεν είναι μόνο επιχειρησιακή κίνηση αλλά και πολιτική-διπλωματική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τα Su-35 και PAK-FA αλλά εκτός του ότι ακόμα είναι στο στάδιο του πρωτοτύπου δεν έχουν το πολιτικό και διπλωματικό βάρος των F16 F18 EF2000 F35. Αν κάναμε την κίνηση να παραγκείλουμε μη δυτικό μαχητικό την επόμενη θα έιχαμε πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Εδώ με τους αγωγούς και τα BMP-3 έχει καεί δύο φορές η Έλλάδα.
Και εγώ θα ήθελα να δω τα ρωσικά μαχητικά, φυσικά από Su-35 και πάνω, αλλά είναι ουτοπικό τουλάχιστον με τα γεωπολιτικά δεδομένα αλλά και τα οικονομικά.Δεν μπορούμε να μιλάμε σε καμία περίπτωση για την προσθήκη ενός ακόμα τύπου αεροσκάφους. Ένα μαχητικό είναι ένα ολόκληρο σύστημα και όχι απλά ένα αεροπλάνο. Σε βάθος χρόνου χρειάζεται ένα σεβαστό ποσό για να παραμείνει αξιόμαχο.
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι το εξής: Να μην αγοράσουμε τώρα τίποτα εκτός από 15 ή 20 F16blk52 adv. για την κάλυψη απωλειών και την συμπλήρωση μιας ακόμα μοίρας.
Τα χρήματα να δωθούν για την αναβάθμιση του υφιστάμενου στόλου.
1) Όλα τα F16 Block 52+ να έρθουν στο επίπεδο Advance
2) Με τα κομάτια που θα βγούν από τα 52+ να αναβαθμιστούν τα block 50
3) Με τα κομάτια των block 50 μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα block 30. Ατά δεν χρειάζονται περαιτέρω εκσυγρονισμό γιατί τα έχουν τα χρονάκια τους.
4) να γίνει αναβάθμιση και των υπόλοιπων Mirage.
Αυτή η κίνηση θα είχε τεράστιο επιχειρησιακό και οικονομικό όφελος για την χώρα αλλά και την Πολεμική Αεροπορία. Επίσης θα υπάρξει όφελος για την Ελληνική αμυντική βιομηχανία καθώς έιναι ένα έργο που μπορεί να εκτελεστεί 100% στην χώρα μας από την ΕΑΒ.
Μετά με την ησυχία μας μπορούμε να απιλέξουμε το επόμενο μαχητικό που θα αντιμετωπίζει στα ίσια το Φ-35.
Scalp naval ρεεεεεεεεεεε και νύχτα θα βαρέσουμε το φράγμα σκατatatuρk.Στόχε είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα παραλαβει βλήματα (μαζί με τις φρεγάτες) που έχουν εμβέλεια 2000-2500 χλμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήO SCALP NAVAL έχει 1000+ χιλιόμετρα και ο SCALP EG, που υπάρχει ήδη στο οπλοστάσιό μας και είναι η αεροεκτοξευόμενη έκδοση του SCALP NAVAL έχει 400+ χιλιόμετρα βεληνεκές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνοίξτε το Google Map και με το εργαλείο μετρήσεων θα καταλάβετε πολλά.
Καλημέρα.
>Στόχε είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα παραλαβει βλήματα (μαζί με τις φρεγάτες) που έχουν εμβέλεια 2000-2500 χλμ...<
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα η Ελλάδα, δόξα τω Θεώ, είναι γεμάτη βλήματα. Κι άλλα θα παραλάβει;
Θα συμφωνησω με τον Ιωαννη σε καποια πραγματα για τα ραφαλ. Το ραφαλ ειναι ενα κορυφαιο μαχητικο αλλα οπως ειπες δεν εχει επιλεγει απο αλλους πλην των ιδιων των Γαλλων. Πρεπει να τονισουμε οτι παιρνει και το σκαλπ οπως και τα μιραζ. Θα επαναλαβω αυτο που ειπα πιο πριν. το ζητημα για μενα δεν ειναι τοσο τι αεροπλανο θα αγορασουμε οσο με τι δυνατοτητες θα μας το δωσουν. Μην ειναι κι αυτο σαν κατι f-16 χωρις λογισμικοπου ειχαμε παρει ή κατι μιραζ με ρανταρ της πλακας παλαιοτερα! Στο θεμα Σουκοϊ διαφωνω. Ειναι μεν αεροπλανα μεγαλης εμβελειας αλλα παλαιας σχεδιασης και ολιγον σαπακια απο πλευρας ποιοτητας υλικου. Τελος δεν πρεπει να ξεχναμε οτι τα ρωσικα αεροσκαφη οποτεδηποτε εχουν εμπλακει με τα δυτικα εχουν παρει τον πουλο. βλεπε f-86 vs mig-15/17, f-4 vs mig-21 κλπ. Οποτεδηποτε συναντηθηκαν η δυτικη τεχνολογια νικησε κατα κρατος. Το μονο παραπανω που εχει το su ειναι οι κινητηρες κατευθυνομενης ωσεως. Για να κλεισω...Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. ΕΙΔΑΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ? θεωρω μεγαλη ξεφτιλα η Ελλαδα να μη μπορει να παραξει ουτε ρουκετες ΚΑΤΙΟΥΣΑ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΤΩΝ RΜ-70 ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ γαμω την πουτανα μου. Ρουκετες κατιουσα ειναι! ΕΛΕΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό που όντως χρειαζόμαστε όσον αφορά τους έξοπλισμούς είναι πολλαπλασιαστές ισχύος καί έχω τήν εξής απορία: πΧ όσον τήν πολεμική μας αεροπορία. Δέν μπορεί η ΕΑΒ νά μετατρέψει ένα επιβατικό πχ αγορασμένο πχ από ολυμπιακή η από αλλού να το μετατρέψει σέ εναερίου ανεφοδιασμού; κάτι που η τουρκία διαθέτει.είναι τόσο δύσκολο γιά τήν ΕΑΒ; Τήν ώρα πού αναβαθμίζει αμερικάνικα f16; γιατί η τουρκία ποντάρει στήν καταπόνηση αεροσκαφών μας. Αγαπητέ Ιωάννη τη γνώμη σας.... Πάνος
ΑπάντησηΔιαγραφή