ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ... ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ Στις εντυπώσεις του από την παραμονή του στα Χανιά αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγο ...
Στις εντυπώσεις του από την παραμονή του στα Χανιά αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική, μίλησε για την οικονομική κρίση, ενώ γνωστοποίησε ότι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής βρέθηκε μαζί με τη σύζυγο του Άννα Μαρία,στη βίλα της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι, προσκεκλημένος του επιτίμου προέδρου της ΝΔ. Αναφορικά με τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Κωνσταντίνος υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια φιλική συνάντηση από την οποία απουσίαζε το πολιτικό στοιχείο. "Ήταν μια πολύ ευγενική πρόσκληση απο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο, μου είπε άμα είστε ελεύθερος την Κυριακή να περάσετε για μπάρμπεκιου και έτσι πήγαμε. Ήταν πολύ ευχάριστα.Δεν έγινε πολιτική συζήτηση. Το περιβάλλον ήταν οικογενειακό. Ήταν η δεύτερη κόρη του εκεί, η σύζυγος του, τελείως φιλική η ατμόσφαιρα", είπε. Σε ερώτηση για το αν τον ενδιαφέρει η πολιτική ο Κωνσταντίνος απάντησε: "Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν πάρα πολλοί πολιτικοί, δεν χρειάζεται κι άλλος. Προτιμώ να μείνω έξω από αυτά".
Κατά την συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο βασιλιάς έκανε γνωστό πως επισκέφθηκε τους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, όπου και κατέθεσε στέφανο. "Μην ξεχνάτε ότι ο Βενιζέλος ήταν μεγάλος πολιτικός, ο οποίος μαζί με τον παππού μου μεγαλώσανε την Ελλάδα. Εμένα μου αρέσει να θυμάμαι τα θετικά θέματα. Αυτό ήταν πολύ θετικό στοιχείο, ότι ο Βενιζέλος ως πολιτικός ηγέτης και ο παππούς μου ως στρατιωτικός, μεγάλωσαν την Ελλάδα, την απελευθέρωσαν. Αυτό δεν το ξεχνάμε και είναι κάτι που μας ενώνει", υπογράμμισε. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση έκανε λόγο για ένα "τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί όλους μας". Σημείωσε μάλιστα ότι "από λαιμαργία ορισμένων έφτασε η οικονομία παγκοσμίως σε αυτή την κατάσταση" και εκτίμησε ότι "θα δούμε μεγάλη ανεργία και μεγάλες στενοχώριες. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι οι υπεύθυνοι να βρουν ένα τρόπο να λύσουν αυτό το πρόβλημα". Το βασιλικό ζεύγος δήλωσε ενθουσιασμένο από τη φιλοξενία στα Χανιά και ανέφερε ότι σύντομα θα επιστρέψει για να επισκεφτεί και την Ανατολική Κρήτη. Στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής του διέμενε σε ξενοδοχείο της Χαλέπας και πραγματοποίησε μονοήμερες εκδρομές στο Ρέθυμνο, τα Σφακιά και το Θέρισο. Ο βασιλιάς αναχώρησε αεροπορικώς για την Αθήνα, και μετέβη στο Πόρτο Χέλι, όπου θα παραμείνει για τις διακοπές του Πάσχα.
πρωην βασιλιας.Μην κολλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήANONYME EISE LATHOS. ISOS H ELLADA DEN THA HTAN SE AYTO TO XALI KAI ISOS H KYPROS NA MHN EIXE DIXOTOMHTHIAN YPHRXE H BASILEIA STON TOPO MAS POY H KAKIA STIGMH THN EFERE EKSO APO THN ELLADA. O KONSTANTINOS O OPOIOOS EINE STHN KARDIA POLLON ELLHNON O OLYMPIONIKHS BASILEYS HTAN MOIRAIO NA FYGH APO TON THRONO OPOS KAI O KONSTANTINOS PALAIOLOGOS STO ELLHNIKO BYZANTIO.EINE IDION THS FYLHS MAS NA TROGOMASTE KAI NA DINOYME STOYS ANTIPALOYS MAS EYKOLI LEIA. GIA MENA H BASILEIA EINE O KYMMATOTHRAYSTHS STOYS EXTHROYS TOY ETHNOYS POY HTAN KAI THA EINE OI ARISTEROI KAI TA PLOKAMIA TOYS . ME AGAPH KAI EKTIMHSH AGM
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΛΛΑΣ ΑΝΩΝΗΜΕ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, και;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχετικά με την βασιλεία και τον Βενιζέλο, υπάρχει μία παρεξήγηση που ακόμα κρατά. Πολλοί νομίζουν ότι ο Βενιζέλος ήταν αντίθετος προς το πολίτευμα της βασιλευομένης δημοκρατίας, πράγμα εντελώς λάθος. Ο Βενιζέλος ήταν υπέρμαχός της και μάλιστα το 1924, όταν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, παραιτήθηκε διότι ήταν αντίθετος προς την κατάργηση της βασιλείας. Και παλαιότερα, όταν παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Α’, αρνήθηκε να καταργήσει την μοναρχία και έστεψε βασιλέα τον Αλέξανδρο Α’.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ελευθέριος Βενιζέλος είχε απλώς διαφορές με έναν βασιλιά, τον Κωνσταντίνο Α’, αλλά όχι με τον θεσμό της βασιλείας εν γένει.
Αν σκεφτείτε πως ο Βασιλιάς και ο Βενιζέλος είναι μασώνοι, δεν είναι τυχαίο που συνεργάστηκαν. Δεν επιθυμούμε όμως την βασιλεια επειδή δεν ξέρουμε πότε ένας βασιλεας θα είανι καλός.
ΑπάντησηΔιαγραφή@agm Δεν είναι οι αριστεροι και τα πλοκάμια τους οι αληθινοί εχθροι του έθνους.
@ΙΕΡΑΞ
Η Ελλας έγινε μεγάλη υπο του Βασιλιά, χάσαμε όμως την Μ.Ασία και το Πόντο και έτσι δεν είναι πραγματικά μεγάλη αφου χάθηκαν τόσα ιστορικά μέρη.
Επείσης που στηρίζετε το πως η Κύπρος θα σωζόταν αν υπήρχε η Βασιλεία; Μηπως ξεχνάτε πως η "ουδετερότητα" στον Α' Παγκ. στοίχησε τη Κύπρο στην Ελλάδα;
Μαρίνο,
ΑπάντησηΔιαγραφή>Αν σκεφτείτε πως ο Βασιλιάς και ο Βενιζέλος είναι μασώνοι, δεν είναι τυχαίο που συνεργάστηκαν.<
Πάλι οι μασώνοι και κανένας δεν μας-σώνοι! :))
Ναι, ο Βενιζέλος ήταν τέκτων. Ποιος, όμως, βασιλιάς της Ελλάδος ήταν "μασώνος"; Μόνον ο Γεώργιος Β'. Τέκτων ήταν και ο Ιωάννης Μεταξάς, αλλά δεν νομίζω να τα βρήκε ποτέ με τον Βενιζέλο, ε;
Να μιλάμε με στοιχεία.
>Μηπως ξεχνάτε πως η "ουδετερότητα" στον Α' Παγκ. στοίχησε τη Κύπρο στην Ελλάδα;<
To 1915 πρότειναν οι Άγγλοι στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Ζαΐμη (;) να δώσουν την Κύπρο στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση η τελευταία να βγει στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ. Επειδή επικρατούσε η γνώμη ότι τον πόλεμο θα κέρδιζαν οι "Κεντρικές Αυτοκρατορίες", η Ελλάδα αρνήθηκε, διότι δεν ήθελε και δεν έπρεπε να διακυβεύσει την υπόστασή της, για να αποκτήσει την Κύπρο. Γιατί όμως ο Βενιζέλος δεν επανήλθε στο θέμα, αφού έβγαλε που έβγαλε την Ελλάδα στον πόλεμο και μάλιστα το 1917, όταν πλέον είχε διαφανεί ότι η νίκη των Αυτοκρατοριών ήταν πολύ αμφίβολη; Ο Κωνσταντίνος και ο Ζαΐμης μία εκτίμηση έκαναν. Ίσως εκτίμησαν λάθος. Δύο χρόνια, όμως μετά, η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει πλέον.
Εντάξει δεν γνωρίζουμε τα πάντα, απολογούμαι αν εκαμα μερικά λάθη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει όμως να γνωρίζεις πως ο Μεταξας αποχώρησε νωρίς από το Τεκτονισμό όταν διαπίστωσε ότι δεν έχει να κάμει με το πατριωτικό χώρο. Επισης η ιστοσελίδα που έδωσες, αν πρόσεξες γράφει "επιφανείς ελευθεροτέκτονες".
Και τελευταίο, προτιμώ να πάρει την απόφαση για τη εκβαση του πολέμου αυτός που εγώ εξέλεξα και όχι ο Βασιλιάς που μας το πρόσφεραν οι "σύμμαχοι" μας.
μπενΓκουριόν, μπενΑμιν, μπενΑζιρ, μπενΙζελ, κ.λ.π.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι κρητικοί θεωρούν τον Μπενιζέλ κρητικό, ρωτήστε τους αν γνωρίζουν στα Χανιά ( όπου ο πατέρας του είχε εμπορικό) ή στα Σφακιά, απο που, και αν γνωρίζουν ποιοί ήταν οι παπούδες του και αν τους γνωρίζουν, και αν σας πουν χαιρετίσματα.....( απο Πελοπόννησο κατέβηκαν...) Όχι πως δεν ήταν δυναμικός και σπουδαίος.
Οι βασιλείς ποτε δεν έκαναν κακό στην Ελλάδα.
Επι πρωθυπουργίας Μητσοτάκη. ο τέως Βασιλεύς, επισκεπτόταν με το ιδιωτικό του γιότ, και τα παιδιά του οικογενειακώς την Κρήτη. Στη μέση του Αιγαίου και κατά την διάρκεια της νύχτας, ένα C 130 εκανε χαμηλή υπέρπτηση πανω απο το γιότ κατατρομοκρατώντας, με τον φοβερό ξαφνικό θόρυβο, την Βασιλική οικογένεια - λέτε τυχαία-;
Ποιός το οργάνωσε αυτό;
Το γεγονός κατήγγειλε τότε ο ίδιος ο Βασιλεύς σε συνέντευξή του.
Εκεί που έφτυνε το Μητσοτακαίικο τώρα γλύφει, γιατί έτσι του είπαν να κάνει.
ΚΜ
@ ΚΜ
ΑπάντησηΔιαγραφή>απο Πελοπόννησο κατέβηκαν..<
Όχι ακριβώς. Από το Τσιρίγο (Κύθηρα).
Τα περί ΜπενΖελού, τα έχομε κι αυτά ακουστά. Γιατί οι Κρητικοί να μην ξέρουν από πού κρατά η "σκούφια" του;
Γιάντα μας υποτιμάς ετσά λοής (γιατί μας υποτιμά κατ' αυτόν τον τρόπο); :))
@ Μαρίνο
ΑπάντησηΔιαγραφή>Πρέπει όμως να γνωρίζεις πως ο Μεταξας αποχώρησε νωρίς από το Τεκτονισμό όταν διαπίστωσε ότι δεν έχει να κάμει με το πατριωτικό χώρο.<
Έχεις κανένα στοιχείο γι αυτό που λες; Μην γράφεις, αν δεν μπορείς να στηρίξεις αυτά που γράφεις κι εσύ, απ' ό,τι φαίνεται, δεν μπορείς.
>Επισης η ιστοσελίδα που έδωσες, αν πρόσεξες γράφει "επιφανείς ελευθεροτέκτονες".<
Προφανώς, Τι ήθελες να γράφει, αφανείς; Μήπως δεν ξέρεις ελληνικά καλά; Μάλλον.
@ ΚΜ 16/4/09
>Οι κρητικοί θεωρούν τον Μπενιζέλ κρητικό<
Σωστά σου απαντά ο Κρητικός, αλλά εμένα δεν θα με "χαλούσε" καθόλου αν ο Βενιζέλος ήταν εβραϊκής καταγωγής. Διπλασίασε ή όχι την Ελλάδα; Τον προτιμώ από τους αποδεδειγμένα "Έλληνες" τύπου Σημίτη, Γιωργάκη, Κωστάκη, Μητσοτάκη, Μ. Βρβιτσιώτη κ.λπ.
Ο Βενιαμίν Ντισραέλι κακά πήγε στους Άγγλους, επειδή ήταν Εβραίος;
Η γη της Κρήτης, όπως και κάθε χιλιοστό ελληνικού εδάφους, είναι ιερή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως είναι γεγονός, ότι τόσο οι κρητικοί όσο και οι υπόλοιποι έλληνες, αγνοούμε πολλά πράγματα, όπως τα περι Βενιζέλου.
Ψέμματα είναι σύντεκνε;
Και δεν σας υποτιμάει κανείς, αντίθετα τιμώ τον κάθε έλληνα. Εσείς έχεται περι πολλού τον Βενιζέλο, ή μήπως κάνω και εδώ λάθος;Και μακάρι και εύχομαι να κάνω λάθος. Έχει γεμίσει η Ελλάδα ανδριάντες του Μπεν ιζέλ, και τον Δασκαλογιάννη δεν τον έχουν ακούσει τα παιδιά μας ούτε απο τα βιβλία της ιστορίας του σχολείου.
ΚΜ
@ KM
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά δεν αγνοούμε από την ζωή του Βενιζέλου, διότι έχουν τόσα γραφεί και λεχθεί, που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για κενά. Ολόκληρο ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" υπάρχει που συνεχώς ερευνά και στο οποίο μπορεί κανείς να αποτανθεί για πληροφορίες.
Ναι, στην Κρήτη οι παλιότεροι τον θεωρούσαν θεό, οι νεότεροι απλώς ικανό πολιτικό που έκανε βεβαίως και πολλά λάθη.
Τα περί δήθεν εβραϊκής καταγωγής του, όπως σωστά παρατήρησε κάποιος παραπάνω, είναι αφ' ενός αστεία και αφ' ετέρου εντελώς άνευ σημασίας. Το αποτέλεσμα των πολιτικών του πράξεων μετρά και όχι αν κάποιος μακρινός απόγονός του φόραγε "κεπά". Και κα΄ποιος δικός σου μπορεί να φόραγε, ε και; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την αντισημιτική νοοτροπία. Την θεωρώ εντελώς βλακώδη.
Είναι φυσικό να υπάρχουν εκτός Κρήτης ανδριάντες του Βενιζέλου, δρόμοι με το όνομά του κ.λπ., αφού υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδος, την οποία διπλασίασε με του; Βαλκανικούς Πολέμους. Ο Δασκαλογιάννης ήταν ένας ντόπιος ήρωας, σπουδαίος μεν, αλλά όχι πανελληνίου εμβελείας. Υπάρχουν κι άλλοι Κρήτες ήρωες (π.χ. Γιαμπουδάκης, Κόρακας, Καλλέργης, ποιον να πρωτοθυμηθώ), τους οποίους δεν γνωρίζουν τα παιδιά εκτός Κρήτης. Εδώ τους μαθαίνουν στο σχολείο και από διάφορες γιορτές που γίνονται.
Το τι θεωρείς εσύ βλακώδες αφορά εσένα. Αν περάσεις απο πλατεία Συντάγματος έξω απο Βουλή, ο Μπεν ιζέλ, αν ανέβεις Βασ Σοφίας 2 - 3 χιλιόμετρα πιό πάνω δίπλα απο Μέγαρο Μουσικής πάλι ο Μπεν ιζέλ, λίγα μέτρα πιό πάνω άλλες πινακίδες, προς αεροδρόμιο Μπεν ιζέλ. Χιλιάδες χρόνια ιστορία η Ελλάδα, πρώτη μούρη μόνο ο Μπεν ιζέλ και κανένας άλλος επειδή ο παππούς του φόραγε ΄΄κεπά΄΄.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κωνσταντίνος πολέμησε στο μακεδονικό αγώνα, αυτός ήταν αρχιστράτηγος, αυτός έλεγε ότι θα φτάσουμε τόσο μακρυά όσο φτάσουν οι λόγχες σας, ο Μπεν ιζέλ υπέγραφε συνθήκες φιλίας με τον Αττατούρκ,καταστροφές 22 κ.λ.π., αυτός διπλασίασε την Ελλάδα.
Συνέλληνες προσέχετε θα σκάσουν μύτη πολλοί ψευτοκρητικοί...
ΚΜ
KALLA IMASTE GIA KLAMATA.SAN TI EKANE O KARAMANLIS KE O VENIZELOS KE INE STOUS 10 PROTOUS MEGALOUS ELINES.SYNKINONOUME ME TA MIALAMAS. NA EPITREPOUME STON KATHE APATEONA, PLIROMENO FEREFONO TON PAGKOSMIOITON NA MAS KANI PLISI EGKEFALOU GIA NA PSIFIZOUME APION MAS PROTINOUN AFTI;GIATI INE MAGALOS ELINAS O KARAMANLIS. DIOTI TO 55 PRODOSE TON ELINISMO TIS POLIS.TO 74 TIN KYPRO. TO 79 AN THIMAME KALA PAREDOSE 9 EKATOMIRIA ELINES STO EUROPAIKO HONEFTIRI TON PANGKOSMIOITON. GIATI KATORTHOSE NA EHOUN MINI OLA TA PEDIA TON ELINON ANISTORITA KE AGRAMATA ME TIN DIALISI TIS GLOSAS;O OROS POU TOU TERIAZI NA KATAGRAFI I DRASI TOU INE STOUS MEGALOUS PRODOTES TOU ELLINIKOU ETHNOUS KE OHI STOUS MEGALOUS ELLINES. OSO GIA TON VENIZELO DEN MPORO NA PO POLA PRAGMATA DIOTI DEN EHO ASHOLITHI ME TON VIOTOU. APO TA LIGA POU XERO INE OTI ALI PLIRONAN GIA TIN AGORA TOU SPITIOU KE O VENIZELOS IPOGRAFE TA SINVOLEA. APO POU KE OS POU MEGALES PROSOPIKOTITES AFTI I DIO DEN MPORO NA TO KATALAVO ME TIPOTA. PREPI NA GNORIZOUN TA FEREFONA TON PANGKOSMIOPIOITON POS I LITHI INE TO PIO AKATALILO EDAFOS GIA NA HTISOUN TO MEGAROTOUS. DIOTI FTANI ENAS POLI ELAFRIS SISMOS, GIA NA GINOUN OLA ONIRA THERINIS NIHTOS. MATHETE FEREFONA POS OTAN O GIGANTAS ELINISMOS XIPNISI DEN THA IPARHI EDAFOS GIA NA STATHITE. KE THA XIPNISI, OSA IPNOTIKA KE AN TON POTIZETE.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ 21/4/09 1:25 μμ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα Σεπτεμβριανά έλαβαν χώρα στην Πόλη την 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955. Ο Καραμανλής ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρα έναν μήνα μετά. Άνοιξε κανένα βιβλίο Ιστορίας, διότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
>GIATI KATORTHOSE NA EHOUN MINI OLA TA PEDIA TON ELINON ANISTORITA KE AGRAMATA ME TIN DIALISI TIS GLOSAS;<
Φαίνεται ότι ένα από εκείνα τα "παιδιά" είσαι κι εσύ....
FILEMOU AGAPITE OSO KE NA THELIS NA KALIPSIS TIS PRODOSIES TOU MAVROU ALOGOU GIATI ESI POU XERIS ISTORIA KSEHNAS POS STA TOURKIKA TO ONOMA KARAM-ALIS SIMENI MAVRO ALOGO OTI TIPOTES DEN THA MPORESI NA SKEPASI TIS PRODOSIESTOU KE AS TON VGALOUN KE TON KALITERO IGETI TOU KOSMOU ME DIATAGITOU DEN ATHOOTHIKLAN I DIO TOURKI POU EVALAN IPOTITHETE FOTIA STO SPITI TOU KEMAL; FILEMOU MIN GINESE ASTIOS. TO NA ISE PSIFOFOROS ISE SKEPTOMENOS. TO NA ISE OPADOS ISE KATEFTHINOMENOS. ESI VEVEA PROTIMIS TO DEFTERO, DIOTI DEN THELIS SKOTOURES NA SKEFTESE TI THA KANIS GIA TIN KALITEREFSI TIS ZOI SOU KE TON PEDIONE SOU. KE AFTO DIOTI EHIS APOTHESI TIN EVIMERIA SOU, NA SKEFTONTE KE NA PRATOUN ALI PRIN APO SENA GIA SENA. NA LIPON O LOGOS POU DEN MPORIS NA ANTILIFTHIS SE TI KATASTASI SE EHOUN FERI AFTI POU SKEFTONTE GIA SENA PRIN APO SENA.DEN HRIAZETE NA EKNEVRISTIS HRIAZETE OMOS NA SKEFTIS.O KATHE KARAMALIS DEN INE OMADA PODOSFEROU GIA NA LES EGO TIN IPOSTIRIZO KE AS HANI.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤεω-Νυν δεν εχει σημασια. Ο τιτλος (οχι η ιδιοτητα) παραμενει παντοτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Γεώργιος ο Β' δεν ήταν τέκτων. Το επέμεναν οι Άγγλοι να μυηθεί. Στο παρατσάφ να δεχθεί. Ο Κωνσταντίνος ο ΙΒ' ο Στρατηλάτης την έφτασε την Ελλάδα από το Σαραντάπορο μέχρι την Άγκυρα. Και αν δεν υπήρχαν οι εβραίοι, ο Βενιζέλος, το ΚΚΕ και οι Φιλελεύθεροι θα είχαμε πραγματοποιήσει την Μεγάλη Ιδέα.
ΑπάντησηΔιαγραφή