Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΦΕΤΙΓΙΕ ΤΖΑΜΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΑ'Ι'ΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΙ

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ “Το Φετιγιέ τζαμί βρίσκεται στην Ρωμαϊκή Αγορά και θα το ανακαινίσει ο Παπανδρέου προς τιμήν του Ερντογάν και με τη...

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

“Το Φετιγιέ τζαμί βρίσκεται στην Ρωμαϊκή Αγορά και θα το ανακαινίσει ο Παπανδρέου προς τιμήν του Ερντογάν και με την πιθανότητα να επαναλειτουργήσει η Χάλκη δηλαδή …ποτέ …γιόκ στα Τουρκικά. Κτίσθηκε το 1458 από τον Μωάμεθ Φατίχ τον Πορθητή για να θυμίζει την Άλωση της Πόλης το 1453.
Σήμερα το χρησιμοποιεί η Αρχαιολογική Εταιρεία ως αποθήκη. Στο Μοναστηράκι βρίσκεται και το άλλο τζαμί που κτίστηκε το 1759. Οι Αθηναίοι το γνωρίζουν και ως καταραμένο τζαμί. Μετά που κτίσθηκε ήρθε λιμός στην Αθήνα. Δεν γνωρίζουν οι πολλοί ότι ως υλικό για να χτιστεί χρησιμοποιήθηκε μια από τις στήλες του Αρχαίου Ναού του Ολυμπίου Διός. Την ανατίναξαν και την χρησιμοποίησαν ως μαρμαροκονίαμα…

πηγή:xryshaygh.wordpress
αετός για το stoxos.gr

6 σχόλια

  1. Η ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΖΑΜΙΩΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    December 11, 2009 — Νεοκλής Σαρρής - Οι μιναρέδες δεν είναι ένδειξη θρησκευτικότητας, αλλά είναι ένδειξη πολιτικής εξουσίας, καθώς στο Ισλάμ η θρησκευτική και η πολιτική εξουσία συνυπάρχουν.

    Μέσα σ αυτό το πλαίσιο σχολιάζεται άρθρο του κ. Μιχάλη Μητσού με θέμα «Ισλάμ, μία ευρωπαϊκή θρησκεία», που δημοσιεύτηκε στα Νέα στις 2.12.09, όπου επισημαίνεται ο ρόλος του χρηματοδοτούμενου από τη Σαουδική Αραβία μουσουλμάνου Ελβετού καθηγητή Ταρίκ Ραμαντάν. Επιπλέον να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Ελβετία και να τις μεταφέρουν σε τουρκικές τράπεζες, κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, προβάλλοντας την Τουρκία ως προστάτιδα όλου του μουσουλμανικού πληθυσμού του κόσμου.

    ΔΕΙΤΕ
    - Η αθέατη πλευρά της πολυπολιτισμικότητας

    http://www.youtube.com/watch?v=PxhUSeYYcJs&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα σε ολους!επι της ευκαιριας θα ηθελα να θεσω και αλλον ενα προβληματισμο..σχετικα παντα με το θεμα.το ονομα του ειναι τζαμι καλουτσιανης (καλου τσεσμε).μετ: καλο αιμα..!!βρισκεται στα ιωαννινα εχει ξεκινησει η αναστηλωση του και συγκεκριμενα ο περιβαλλοντας χωρος
    του (μικρη πλατεια) προυπολογισμου μονο για την πλατειουλα......995,000 ευρω!!ακουσον -ακουσον!το χειροτερο δε...φημολογειται οτι προκειται να λειτουργισει και ως ναος ...??!!!...αυτα για οσους κανανε διαμαρτυριες επι χρονια...γιατι λειτουργουσε ως ζαχαροπλαστειο..μαναβικο..κτλ..οταν βρισκοτανε υπο καθεστως ιδιοκτησιας ιδιωτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Τζέφρυ!!!! Και ο ραγιαδισμός καμάρι μου έχει όρια. Κάνε λίγο κράτει ρε αγόρι μου, Με την φόρα που έχεις πάρει το μόνο που μένει, είναι να δούμε την Αννούλα με... μπούργκα. Για θυμήσου τον Μεντερές. Έχει και η απο δώ όχθη ... "τρελλούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως είναι το τζαμί του Βαγιαζίτ, το πρώτο που χρίστηκε επί ευρωπαϊκού εδάφους;

    Αν ναι, καλά κάνουν και το αναστηλώνουν. Η Ιστορία ενός τόπου πρέπει να διατηρείτε σε όλες τις εποχές που πέρασε. Το ίδιο γίνεται και την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Η Ελλάδα πέρασε από την κλασσική περίοδο στην χριστιανική (Ρωμανία), στην Τουρκοκρατία και τέλος ελευθερώθηκε. Κάποιες περιοχές. π.χ. Ιόνιοι Νήσοι, έκαναν κάτω από Ενετική, Γαλλική και Αγγλική Κατοχή. Δεν καταστρέφουμε τα μνημεία κάθε περιόδου, όσο και αν η ανάμνησή της μα θλίβει, διότι ανήκουν στην Ιστορία της χώρας μας, στην πολιτισμική μας κληρονομιά.

    Στην Ελλάδα, διαπράττουμε και την άλλη γελοιότητα. Αλλάζουμε τα ονόματα των δρόμων, ανάλογα με την εποχή και το πολίτευμα. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αν πάτε στο Παρίσι, θα δείτε οδό Ρισελιέ, Λουδοβίκου ΙΔ', Δαντόν, Μαρά, Ροβεσπιέρου, Ναπολέοντος Α' και Γ', Θιέρσου, Κομμούνας, Κάρολου ντε Γκώλ κλπ. Όλοι είναι γαλλική ιστορία. Κανείς δεν καταργείται. Η Ιστορία δεν διαγράφεται. Η Τουρκοκρατία είναι μία ιστορική περίοδος, όπως και η Αραβοκρατία στην Κρήτη και η Ενετοκρατία. Τι να κάνουμε, να ρίξουμε κάτω τα τείχη της Ρόδου και να καταστρέψουμε τα τζαμιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κοπιάσετε στην Κρήτη, θα σας δείξω το Γερμανικό Νεκροταφείο, εκεί που είναι θαμμένοι οι πεσόντες Γερμανοί κατακτητές (1941-1943).

    Το διατηρούμε και το συντηρούμε, όπως το άφησαν. Με τον χαρακτηριστικό αετό και τον αγκυλωτό σταυρό. Σε άλλο μέρος θα σας δείξω το νεκροταφείο των Συμμάχων και σε άλλο των Άγγλων που έπεσαν κατά την διασυμμαχική κατοχή της νήσου (1898-1906).

    Ούτε ... γερμανόδουλοι είμαστε, ούτε την Μέρκελ (sic!) κολλακεύομε.

    @ 17/5/10 12:33 πμ

    Αυτό που λέει ο Σαρρής είναι σωστό, αλλά δεν πρέπει να θυμόμαστε ότι κάποτε ήμασταν υπό Οθωμανική Κατοχή; Λαός που ξεχνά την Ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει.

    Η ανακαίνιση ενός τζαμιού, ούτε κολακεία προς τον Ερντογάν σημαίνει, ούτε σε πολυπολιτισμικότητα παραπέμπει. Η ανέγερση νέου, ναι.

    ____________________________________

    Σαν σήμερα πριν 69 χρόνια, την 20η Μαΐου 1941, άρχισε μία από τις λαμπρότερες σελίδες την νεοελληνικής Ιστορίας, Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ! (ασχετα με το αν τους έδινε όρεξη η πίστη τους στον Χριστό ή στον Αλάχ εφτιαχναν ΠΑΠΠΑΔΕΣ!)

    Οι αρχιτέκτονες των μασόνων και των απολίτιστων μόνο μουσεία της ακρόπολης είναι ικανοί να φτιάξουν και άλλε παπάτζες που θυμίζουν τη ψυχρή βιομηχανία που μας κυβερνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.