Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011

ΜΥΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΟΥΒΕΡΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ... (αντιγράφουμε από το cosmo.gr Έρευνα Ελληνίδας επιστήμονα από το ΑΠΘ φέρνει νέες εξελίξεις στην αντ...

ΜΥΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΟΥΒΕΡΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ...

(αντιγράφουμε από το cosmo.gr

Έρευνα Ελληνίδας επιστήμονα από το ΑΠΘ φέρνει νέες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δημιουργώντας νέες ελπίδες στους πάσχοντες από το αυτοάνοσο νόσημα.

Η ερευνήτρια, διδάκτωρ του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασία Παπαδοπούλου, για την εργασία της αυτή, απέσπασε την διεθνή διάκριση της καλύτερης νέας ερευνήτριας για το 2011, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 17ου ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Κυτταρικής Θεραπείας, που έγινε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το Μάιο.

Η θεραπευτική δράση των κυττάρων του μυελού των οστών στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, αποτελούσε για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα μία θεραπευτική μέθοδο, υπό αμφισβήτηση, αλλά ταυτόχρονα και έναν τομέα με έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς τα κύτταρα αυτά είναι πολυδύναμα και ασκούν ισχυρή ανοσορυθμιστική δράση.

Παρ’ όλα αυτά, η απευθείας χρήση των κυττάρων του μυελού των οστών σε φλεγμονώδες περιβάλλον, όπως αυτό που δημιουργεί η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δεν φαινόταν να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα.

Η ερευνήτρια του ΑΠΘ, ανακάλυψε ότι η στρατηγική της προθεραπείας σε ασθενή με το φάρμακο bortezomib, μειώνει σημαντικά τη φλεγμονή που δημιουργεί η αυτοάνοση νόσος και έτσι δημιουργεί ένα επιτρεπτικό πλαίσιο, ώστε τα κύτταρα που χορηγούνται να δράσουν θεραπευτικά και να βελτιώσουν σημαντικά την αρθρίτιδα.

Η εργασία της Αναστασίας Παπαδοπούλου εκπονήθηκε στο πλαίσιο διεπιστημονικής συνεργασίας του τμήματος Βιολογίας με το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου», υπό τη συνεπίβλεψη του αναπληρωτή καθηγητή Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας, Μηνά Γιάγκου, και την αιματολόγο Ευαγγελία Γιαννάκη της αιματολογικής κλινικής του «Παπανικολάου».

Η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί και σε κλινική εφαρμογή - καθώς οι μέχρι στιγμής έρευνες έγιναν σε ζωικά πειραματικά μοντέλα προσομοίωσης - ωστόσο, ήδη αντιμετώπισε προβλήματα στην εξέλιξή της στη χώρα μας, παρά την παγκόσμια αναγνώριση για την σημαντική προσφορά της.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική πρόταση που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Θαλής» (για διεπιστημονική - διαπανεπιστημιακή έρευνα) «δεν αξιολογήθηκε θετικά».

3 σχόλια

  1. Τέτοια παιδιά βγάζει η Ελλάδα. Αυτοί είναι οι Έλληνες. Όχι ο Γαπ και η πρασινοκοκκινομπλέ συμμορία που πνίγει κάθε δημιουργική προσπάθεια πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού. Μπράβο κορίτσι μου. Και σ'ανώτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την προσφορά της στην Ανθρωπότητα. Τιμή μας που είναι Ελληνίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδια αυτη η Ελληνο αστραλεζα που σχεδον μας διαβεβαιωναι οτι βρηκε θεραπεια για τον καρκινο τι γινεται;
    αντε ολοι ανακαλυπτουν τα παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.