Στις 2 Οκτωβρίου η Εκκλησίας μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης της παρθένου. Στην Μητ...
οποίο περιβάλλεται από την αγάπη και την βοήθεια των κατοίκων της περιοχής μας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης σε όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη και ανακούφιση στις οικογένειες τους, καθώς και 75 πολύτιμες θέσεις εργασίας ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που περνά η κοινωνία μας.
Έτσι και φέτος μας αξιώνει ο Θεός, να εορτάσουμε την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Κυπριανού κατά τη διάρκεια των παρακάτω ακολουθιών:
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011: Στις 5 το απόγευμα θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011: Από τις 7 έως τις 10 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί θα μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους του Ιδρύματος καθώς και να έχουν επικοινωνία με τους ασθενείς που φιλοξενούνται σε αυτό.
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Ο Άγιος Κυπριανός έζησε και μαρτύρησε επί αυτοκρατορίας Δεκίου τον 3ο αιώνα μ.Χ. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας από επιφανή και πλούσια οικογένεια, η οποία του είχε προσφέρει αξιόλογη μόρφωση. Ο Κυπριανός υπήρξε για πολλά χρόνια ξακουστός μάγος. Σε αυτόν μάλιστα προσέτρεξε και ένας ειδωλολάτρης ο Αγλαΐδας, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με μια ΝΕΑΡΉ ΚΟΠΈΛΑ την Ιούστα. Επειδή όμως δεν έβρισκε ανταπόκριση στον έρωτά του ζήτησε από τον Κυπριανό να τον βοηθήσει με τις μαγικές του ικανότητες.
Όμως οι ενέργειες του Κυπριανού δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και γι` αυτό έκαψε τα βιβλία του που περιείχαν τις απατηλές γνώσεις της μαγικής τέχνης και βαπτίσθηκε χριστιανός. Έκτοτε αφοσιώθηκε στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου, προσελκύοντας στη χριστιανική πίστη πολλούς ανθρώπους. Αργότερα ανέβηκε στον επισκοπικό θρόνο της πατρίδας του. Την Ιούστα την χειροτόνησε διακόνισσα και την μετονόμασε σε Ιουστίνη. Ο Άγιος Κυπριανός, είχε έντονη δράση υπέρ Χριστού, ενώ η στάση έναντι της μαγείας και των δαιμόνων ήταν, πλέον, εντελώς αντίθετη σε σχέση με την προηγούμενα χρόνια της ζωής του. Έτσι, έπειτα από διαταγή του κόμητος της Δαμασκού, τόσο ο Άγιος Κυπριανός όσο και η Αγία Ιουστίνη, υπέμειναν πολλά βασανιστήρια και, τέλος, εστάλησαν στον Διοκλητιανό, στη Νικομήδεια, όπου αποκεφαλίσθηκαν το 304 μ.Χ.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.