Αμόκ έχει πάθει η Τουρκία και βάζει στον χάρτη της κρίσης και το Βόρειο Αιγαίο, την πυριτιδαποθήκη των ελληνοτουρκικών, εκεί που πριν από σ...
Αμόκ έχει πάθει η Τουρκία και βάζει στον χάρτη της κρίσης και το Βόρειο Αιγαίο, την πυριτιδαποθήκη των ελληνοτουρκικών, εκεί που πριν από σαράντα χρόνια σχεδόν, η Άγκυρα ξεκίνησε με αφορμή την ανακάλυψη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στον Πρίνο έξω από την Θάσο, να θέτει θέμα ορίων και δικαιωμάτων στο Β. Αιγαίο.
Έτσι, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ΓΕΕΘΑ, η Άγκυρα μίσθωσε νέο ερευνητικό σκάφος για έρευνες στο Αιγαίο, αυτή την φορά όμως στον κόλπο του Σάρου ή του Ξηρού, δηλαδή στα ανοιχτά της Θράκης. Το υπό ιταλική σημαία πλοίο ονομάζεται URANIA (φωτό α' σελίδας), αυτή την στιγμή βρίσκεται στα Στενά της Σικελίας καθοδόν για την Τουρκία όπου από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 5η Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει έρευνα στον κόλπο του Σάρου σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX 630/11.
Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή έδωσε τις μεγάλες ελληνοτουρκικές κρίσεις του 1976 και του 1987.
Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 5,82 ναυτικών μιλίων από την Σαμοθράκη και περίπου 14 μιλίων από τις τουρκικές ακτές βρίσκεται και η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδόξερα, στην οποία εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια αναβλύζει πετρέλαιο και η οποία αποτελεί μία από τις 130 βραχονησίδες που οι Τούρκοι αμφισβητούν το καθεστώς τους.
Σημειώνουμε ότι μέχρι πρόσφατα ο κόλπος του Σάρου περιλαμβανόταν στα ελληνικά σχέδια απόβασης πίσω από τις τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο. (defencenet)
--------------------------------------
ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ .ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΙΑΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.ΕΝΑΝ EXOCET ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΩΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΜΑΣ, ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε) ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΖ; Η ΙΔΙΑ Η Ε.Ε ΓΙΑΤΙ ΤΗΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ "ΙΣΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ" ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ; Η ΕΛΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ; ΑΦΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΆΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΕΧΘΡΙΚΗ (ΚΑΙ ΔΥΣΕΡΜΗΝΕΥΤΗ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ΣΤΗΜΟΙΡΑ ΤΗΣ... ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΟΥΝ...
@ KOYPHTH
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπορώ με τις απορίες σου!
1) Ούτε οι Νορβηγοί, ούτε οι Ιταλοί είναι φίλοι μας (από πού κι ως πού;) και τα ερευνητικά σκάφη ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες. Την δουλειά τους κάνουν, αφού εμείς δεν κάνουμε την δική μας.
2) Η ΕΕ ουδέποτε συνειδητοποίησε, ένιωσε τα ελληνικά σύνορα ως (και) δικά της, διότι ουδέποτε απέκτησε συνείδηση κρατικής οντότητος. Ο καθένας κι απάνω του. Η ΕΕ είναι μία φάρσα.
3) Τηρεί στάση ίσων αποστάσεων ΚΑΙ σ' αυτή την περίπτωση. Αφού δέχεται για συνομιλητή της τον "ΑΤΤΙΛΑ", χωρίς τα άμεσα ενδιαφερόμενα κράτη, Ελλάς και Κύπρος, να έχουν αντίρρηση, γιατί να έχει η ίδια;
4) Ελλάς και Κύπρος διακηρύττουν σε όλους τους τόνους ότι στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Λοιπόν;
Φιλικοι οι Ιταλοι ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδω η Ακουι το 44 μετατραπηκε σε στρατο κατοχης για να τσιμπησει τα επτανησα . Ας ειναι καλα οι γερμανοι που τους καθαρισαν (Εντελβαις)
Οι μ@λ@κες οι δικοι μας καναν στην Κερκυρα μνημειο της ΑΚΟΥΙ !!! Τα δωδεκανησα τα πηραμε με παρεμβαση Σταλιν
(Δεν μας αγαπουσε, ηθελε διοδο στη μεσογειο απο Βουλγαρια μιας και ειχε "αγορασει την Μακεδονια απο τον ΔΣΕ και πιστευε οτι θα επικρατουσε)
Οσο για αυτους που θελουν να παρουν τα πετρελαια του Αιγαιου θα παρουν μια απο τα ιδια με οσους το δοκιμασαν παλιοτερα ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΛΥΒΙ .