ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΡΙΤΣΗΔΕΣ... Από το real.gr Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια, ο Γερμανός Γκίντερ Ετινγκερ αναφέρε...
Από το real.gr
Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια, ο Γερμανός Γκίντερ Ετινγκερ αναφέρεται στην πρόταση να αναρτώνται μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών μπροστά από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild .
"Υπάρχει επίσης η πρόταση οι σημαίες των κακών μαθητών στον τομέα του χρέους να είναι μεσίστιες μπροστά από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό θα ήταν φυσικά συμβολικό, αλλά θα είχε και αποτρεπτικό αποτέλεσμα", λέει ο ευρωπαίος επίτροπος προτείνοντας επίσης αυτοί οι κακοί μαθητές να εγκαταλείψουν την δημοσιονομική τους κυριαρχία εκχωρώντας την στην Ευρωπαϊκή Ενωση. "Θα ήταν πραγματική πρόκληση για κάθε μία από τις κυβερνήσεις αυτές και αυτό θα αποτελούσε τροχοπέδη για όλες τις χώρες που έχουν τάση υπερχρέωσης", λέει.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ αν δεν μπορέσει να ελέγξει το χρέος της, ο Γερμανός Επίτροπος Ενέργειας απαντά αρνητικά: «Όχι, κάτι τέτοιο θα έφερνε διαίρεση στην Ευρώπη και θα ήταν μεγάλο πλήγμα». Ο Γκίντερ Έτινγκερ θεωρεί πως το ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα είναι η αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, καθώς δεν γίνεται σωστά η είσπραξη των φόρων, ενώ καθυστέρηση υπάρχει και στις αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Γι’ αυτό και προτείνει ως λύση να έρθουν στη χώρα ειδικευμένοι υπάλληλοι που εργάζονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν τη διαχείριση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η αντίδραση της Κομισιόν
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
"Ο Επίτροπος Εττινγκερ εξέφρασε με έναν γραφικό τρόπο, ως πολιτικός, προσωπικές απόψεις". Αυτό ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου του προέδρου Μπαρόζο για τις δηλώσεις που έκανε ο επίτροπος για την ενέργεια στην Bild σε σχέση με τις μεσίστιες σημαίες. "Ο πρόεδρος Μπαρόζο δεν είχε καμία επικοινωνία με τον επίτροπο για το θέμα", συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.
Στην ίδια λογική και ο Αμαντέου Αλταφάζ σχολίασε ότι δεν ασχολήθηκε ούτε ο επίτροπος Ρεν με το θέμα, λέγοντας "όταν μιλάμε με τον επίτροπο Ρεν έχουμε πολλά σοβαρά θέματα να συζητήσουμε". Επισήμως η Κομισιόν θεωρεί ότι υπάρχουν άλλοι καλύτεροι τρόποι να επιτευχθεί η δημοσιονομική πειθαρχία.
Με την ευκαιρία ο κ. Αλταφάζ υπενθύμισε τη θέση της Κομισιόν και για το θέμα της Ελλάδας: "Η πολιτική και νομική θέση της Κομισιόν είναι πως με την συνθήκη της Λισσαβόνας έξοδος ή αποπομπή δεν είναι δυνατή. Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη. Η Κομισιόν δεν συμμερίζεται αυτές τις ιδέες.
Ο ίδιος εκπρόσωπος, νωρίτερα, είχε περιγράψει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της προσαρμογής της Ιρλανδίας που εφάρμοσε το πρόγραμμα προσαρμογής της και βλέπει τα νούμερα και την ανταγωνιστικότητά της να ανακάμπτουν.
------------------------------
Για φάπες είναι οι υπερχρεωμένοι, όχι αυτοί που δανείζουν. Έχετε μπλέξει τον εθνικισμό με το τζαμπατζιλίκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαντού υπάρχουν γραφικοί. Η Γερμανία ζει σε μία υστερική έξαψη, όμοια μ' αυτήν που ζούσε λίγο πριν και στην αρχή του Β'ΠΠ. Σε λίγο το οικονομικό τσουνάμι θα πλήξει και την ίδια, διότι αυτή πρωτίστως το δημιούργησε με το €, πουλώντας τα προϊόντα της σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που δεν είχαν την δυνατότητα να την ξεπληρώσουν. Πουλούσε τα προϊόντα της μετερχόμενη νόμιμες και άνομες μεθόδους (βλέπε SIEMENS). Δεν λογάριασε, όμως, το "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Αν δεν μπορέσουν να την ξεχρεώσουν αυτοί που τις χρωστούν (και δεν είναι μόνον η Ελλάδα), θα αντιμετωπίσει και η ίδια πρόβλημα. Την έφαγε η πλεονεξία της.
ΑπάντησηΔιαγραφή