Το ξενοδοχείο The Westin Athens στο Astir Palace Resort ανακινεί την ελληνοτουρκική γαστρονομική φιλία και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της...
Πιο συγκεκριμένα, δύο φιλοξενούμενοι Τούρκοι σεφ, μέλη της... Εθνικής Τουρκικής Γαστρονομικής Ομάδας, έρχονται ειδικά από το ξενοδοχείο Sheraton Maslak της Κωνσταντινούπολης, για να μας ταξιδέψουν γευστικά σε κάθε γωνιά της Τουρκίας και δημιουργούν ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού, με τα πιο αντιπροσωπευτικά και αυθεντικά πιάτα της. Τα ορεκτικά και τα γλυκά θα προσφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο μπουφέ με το κόστος να ανέρχεται στα 26 €, ενώ υπάρχει ειδικός κατάλογος για τα κυρίως πιάτα με extra χρέωση. Αναμφίβολλα, πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος την Τούρκικη κουζίνα σε ένα από το ομορφότερα σημεία της Ατιικής, τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα κληρωθεί ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για 2 άτομα, με διαμονή στο Ξενοδοχείο Sheraton Maslak.
turkishgreeknews.org
"Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου." Ο σωστός τίτλος είναι "Μικρασιατικής Κουζίνας" γιατί ως γνωστόν, όταν οι Σελτζούκοι-τούρκοι εμφανίστηκαν στο ιστορικό προσκήνιο (γύρω στο 1500 μ.Χ.) , το καλλίτερο φαγητό τους ήταν ωμό κρέας αλόγου χτυπημένο για μέρες κάτω από την σέλα τους. Τα υπόλοιπα τα έμαθαν από τους λαούς που έσφαξαν για να κατοικίσουν αυτοί. οπότε το να μιλά κάποιος για "τούρκικη" κουζίνα, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι είναι ανιστόρητος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημασία δεν έχει τι είναι η τουρκική κουζίνα, αλλά ότι οι Τούρκοι συνεχώς προβάλλουν τουριστικά την χώρα τους.
ΑπάντησηΔιαγραφή