Σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στην ομιλία του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου...
«Εμείς μόνο υπαλλήλους έχουμε. Όλες οι ιδιοκτησίες και τα χρήματα είναι ξένων εταιρειών, όλων των Κρατών. Αφού ακόμη και το Κατάρ, έρχεται και… υπήρξε ο πειρασμός να συνεργαστεί ακόμα και με την Εκκλησία μας, για να βρει λύση στα οικονομικά προβλήματα που έχει (ενν.η Εκκλησία). Αυτή είναι η φθορά η οποία έρχεται εξ αφορμής των νέων δεδομένων. Είναι ανάγκη λοιπόν να φανούμε αντάξιοι στις περιστάσεις», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο οποίος υπενθύμισε ότι στο κήρυγμά του την περασμένη εβδομάδα είχε μιλήσει για την απόλυτη ανάγκη της αγάπης και της αλληλεγγύης, μεταξύ μας, για να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι και οι μικροσυνταξιούχοι που έχασαν.
«Να τους βοηθήσουμε εμείς, όσοι θα μπορούμε, και θα έχουμε κάτι παραπάνω που μπορούμε να το διαθέσουμε», σημείωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος και πρόσθεσε:
«Να μείνουμε όρθιοι στα πόδια μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, να καταλάβουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας. Να κρατήσουμε την πίστη μας στον Χριστό και στο Ευαγγέλιο. Να κρατήσουμε σε αξιοπρέπεια την Πατρίδα μας. Δεν θα γίνουμε επαίτες. Δεν θα γίνουμε προσκυνημένοι, να πάμε να προσκυνήσουμε για να εξασφαλίσουμε υλικά αγαθά. Εγώ δεν έχω δει οι διαθέσεις όλων των Ευρωπαίων να είναι εχθρικές εναντίον μας. Το έχω πει κατ’ επανάληψη. Υπάρχουν φωνές στην Ευρώπή, στα μεγάλα Κράτη, υπέρ των Ελλήνων πολλές. Αλλά υπάρχουν και οι άλλοι, και ιδίως οι διαχειριζόμενοι τα οικονομικά, και οι οποίοι έχουν το φρόνημα αυτού του άφρονος πλουσίου, που μας ανέφερε σήμερα το Ευαγγέλιο, και που θέλουν να μας ξετινάξουν. Έτσι λέγεται το ρήμα. Θέλουν να μας ξετινάξουν, να μας αποδυναμώσουν. Να μην έχουμε ισχύ. Για διαφόρους λόγους, που δεν τους λέγω, ίσως κάποια στιγμή τα τους πω…».
Θα κρατήσουμε γιατί πάνω από την βουλή των ανθρώπων, υπάρχει και η βουλή του Θεού, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε ότι και οι Έλληνες υπήρξαμε ως ένα βαθμό άφρονες.
«Εμείς, εχάσαμε το μυαλό μας. Νομίσαμε ότι αποκτώντας τη δυνατότητα απολαύσεως των αγαθών, ότι είμεθα πλέον ελεύθεροι και δυνατοί και αδέσμευτοι και μπορούμε με αυτά να ζήσουμε τη ζωή μας. “Φάγωμεν, πίωμεν, αὔριον γὰρ ἀποθνήσκομεν”, και επομένως να φύγουμε με αυτό το κέρδος, χωρίς να σκεφτούμε τι μπορεί να γίνει, πως μπορούν ν’ αλλάξουν αυτά τα δεδομένα. Και προπάντων, τι λόγο θα δώσουμε εις τον Θεόν όταν θα βρεθούμε μπροστά του, όταν τον αγνοούμε πάνω σε αυτό το εκπληκτικό ζήτημα του πλούτου».
amen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.