Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Συμφέροντα που στερούν από τον Έλληνα ... το χαμόγελο κατήγγειλε σήμερα ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, στο πλαίσιο ε...

Συμφέροντα που στερούν από τον Έλληνα ... το χαμόγελο κατήγγειλε σήμερα ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που εκτιμά ότι βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εκ μέρους του καθηγητή, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, των αντιπεριφερειαρχών, του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Πέτρου Ινιωτάκη, αιρετών και φορέων της Κρήτης, ο κ. Φώσκολος μίλησε ευθέως για συμφέροντα που "μπλοκάρουν" τις έρευνες στην Κρήτη.
"Ο σύμβουλος του υφυπουργού Μανιάτη, ο οποίος κατευθύνει και συμβουλεύει για το που πρέπει να γίνουν οι έρευνες, είναι "άνθρωπος" του επιχειρηματία Λάτση" - ανέφερε ο Αντώνης Φώσκολος, προσθέτοντας ότι πληρώνεται, μάλιστα, από τον επιχειρηματία με το ποσό των 175.000 ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης οι εταιρείες φυσικού αερίου, οι ίδιοι άνθρωποι που δουλεύουν στις εταιρείες, στελεχώνουν και τα υπουργεία...
"Θέλουν δε θέλουν οι Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Κοπελούζος η Κρήτη θα γίνει ενεργειακός κόμβος"- είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φώσκολος, τονίζοντας ότι το 2020 η Ευρώπη θα έχει ανάγκη 1 τρισ. κυβικών φυσικού αερίου, απόθεμα που δεν υπάρχει στη Ρωσία. Ο καθηγητής, αναφερόμενος στο φυσικό αέριο της Ρωσίας τόνισε ότι "όταν κατασκευαστεί ο αγωγός "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", η Ρωσία δε θα έχει πια φυσικό αέριο να μας στείλει".


 "Η έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα σταμάτησε τη μέρα που ήρθε η πρώτη σταγόνα φυσικού αερίου από τη Ρωσία" - είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φώσκολος, τονίζοντας ότι κάθε μονάδα φυσικού αερίου που προμηθευόμαστε από τη Ρωσία μας κοστίζει 10,5 δολάρια, ενώ αν την προμηθευόμασταν από την Κρήτη, θα κόστιζε 4,5!

Το Μπον Φιλέ της Κρήτης

Ο κ.Φώσκολος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομική επίδραση που θα έχει η ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις), λέγοντας ότι "σε 4 χρόνια από σήμερα, εγγυώμαι ότι μπορεί να επιστρέψει το χαμόγελο στον Έλληνα - αν προωθηθούν οι έρευνες". "Κοιτάζουμε τα ψίχουλα του Ιονίου και όχι ... το μπον φιλέ της Κρήτης" - πρόσθεσε ο καθηγητής.
"Δε σας λέω πράγματα "δικά μου", σας μεταφέρω τα στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνες Νορβηγών, Γάλλων και Αμερικανών" - είπε ο Αντώνης Φώσκολος, ενώ αναφερόμενος στην ενέργεια που "κρύβεται" στα υποθαλάσσια ηφαίστεια, έφερε το παράδειγμα της Κύπρου, που με 4 ηφαίστεια "έβγαλε" 3 τρισ. κυβικά φυσικού αερίου και της Αιγύπτου (8 τρισ. κυβικά, με 8 ηφαίστεια), τονίζοντας με νόημα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 60 (!) υποθαλάσσια ηφαίστεια, τα οποία έχουν εντοπιστεί και αποτυπωθεί σε χάρτες.

cretalive.gr

2 σχόλια

  1. MpraBo Kyrie Ka8hghta AKSIOS ELLHNAS O KYRIOS FWSKOLOS
    G Amelethtos (Byzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια τα φωνάζει ο Α. Φώσκολος αυτά, αλλά όλοι κωφεύουν.
    Αξίζει κι ένα μπράβο στον Χαρδαβέλα, ο οποίος έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα (για περίπου έναν χρόνο έκανε εκπομπές πάνω σ' αυτό) και άρχισε κάτι να κινείται. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού είμαστε το μόνο κράτος στην Μεσόγειο που δεν έχει ακόμη καθορίσει ΑΟΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.