Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ.. "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ"

"Τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο ανοίγουν νέους τομείς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ..." δήλωσε ο Πρό...


"Τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο ανοίγουν νέους τομείς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ..." δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας ύστερα από συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο Χριστόφιας είπε ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων τα οποία έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για το Ισραήλ και εκείνα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, για τα οποία αναμένεται επιβεβαίωση, πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή. Εκτός από το Κυπριακό, θα συζητηθεί και το Μεσανατολικό, την ώρα μάλιστα που η Δύση επικρίνει την απόφαση του Ισραήλ να επιταχύνει τον εποικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ απαντώντας στην ένταξη της Παλαιστίνης στην UNESCO. Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκεται και το θέμα του φυσικού αερίου, περιλαμβανομένων των τουρκικών απειλών και του ενδεχομένου συνεργασίας των δύο χωρών στην εκμετάλλευση και εμπορία του φυσικού αερίου.

Ο Πέρες κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο συνοδεύεται από τη φρουρά του, ενώ κατά τις μετακινήσεις του θα υπερίπταται ελικόπτερο της κυπριακής αστυνομίας και έχει επιστρατευθεί ισχυρή δύναμη της ΜΜΑΔ.

-----------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.