Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ANAΤΡΟΠΗ !!! ΕΦΥΓΑΝ 9 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΤΑ 400 ABRΑMS!

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τ.Μπάϊντεν έκανε επαφές στην Αθήνα,και την ίδια ώρα εννέα αξιωματικοί των τεθωρακισμένων πέταγαν για τις ΗΠΑ,με ...



Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τ.Μπάϊντεν έκανε επαφές στην Αθήνα,και την ίδια ώρα εννέα αξιωματικοί των τεθωρακισμένων πέταγαν για τις ΗΠΑ,με αποστολή να επιλέξουν 400 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Abrams.

Η επιλογή θα γίνει από μία "δεξαμενή" 1000 αρμάτων μάχης.

Πρόκειται για την γνωστή πρόταση των Αμερικανών να μας δώσουν 400 άρματα δωρεάν όπως λένε,με μοναδική επιβάρυνση το κόστος μεταφοράς τους.Αυτό το κόστος γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί από κάποιους Έλληνες εφοπλιστές. Αν βέβαια ανταποκριθούν στο αίτημα του ΓΕΣ.

Όσοι είναι υπέρ της απόκτησης των Abrams, υποστηρίζουν ότι με την απόσυρση εκατοντάδων παλαιών αρμάτων μάχης Μ 48, με μεγάλο κόστος συντήρησης ,θα υπάρξει ουσιαστική οικονομία και ταυτόχρονη επιχειρησιακή αναβάθμιση.

Υπάρχουν βέβαια και οι πολέμιοι της πρότασης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να πάμε σε δεύτερο τύπο άρματος.

Το βέβαιο είναι ότι παρακολουθούμε έναν σκληρό πόλεμο αμερικανών και γερμανών που έχουν μεγάλα συμφέροντα στην Ελλάδα και τους εξοπλισμούς της. (onalert)

5 σχόλια

  1. Δεν πρέπει να πάμε σε δέυτερο τύπο άρματος? Γιατη τα Μ48 με τα Leo τη κοινό έχουν δλδ? Άσε που στην πραγματικότητα μέχρι προσφάτος είχαμε 3 τύπους αφού τα Μ60 στην πραγματικότητα δεν έχουν τα ίδια ανταλακτικά με τα Μ48, με Ελληνικές παντέντες έμπεναν ανταλακτικά του ενός στο άλλο!

    Jack

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ξεχάσουν να φέρουν και πυρομαχικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καύσιμα έχουμε για να τα κινήσουμε; Επειδή ο τζαμπατζής πέθανε και ο υιός αυτού δεν αισθάνεται καλά τελευταίως. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεύτερο τύπο άρματος; Αντί να μιλάνε για άρματα 2 ταχυτήτων μιλάνε για δεύτερο τύπο άρματος; Ο ΕΣ έχει ήδη 3 διαφορετικούς τύπους αρμάτων. Αποσύρουμε τα μουσειακά Μ48 και τα αντικαταστούμε με αυτά. Εκτός και αν εννοούν 2 τύπο άρματος 3ης γενιάς. Αν μπορεί και η Γερμανία να μας δώσει 400 άρματα δωρεάν δεν έχουμε πρόβλημα. Ελπίζω μόνο να μην είναι φιάσκο η είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.