Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ! Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ....

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡ...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

Η Τουρκία επιχειρεί να "ανακατευτεί" στο Σκοπιανό ζήτημα, με δημόσιες προκλητικές δηλώσεις, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της πΓΔΜ. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «ικανοποίηση για την εν λόγω απόφαση με την ελπίδα ότι θα επιταχύνει τις προσπάθειες της "Μακεδονίας" για την ενοποίησή της με την Ευρώπη και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα εξασφαλίσει υποστήριξη σε νομική βάση».

Όπως επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι, η Αγκυρα δείχνει με την ανακοίνωση αυτή ότι προτίθεται να ανακινήσει το θέμα της πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας έθεσε μάλιστα το θέμα επιτακτικά στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της υπουργικού συνόδου του ΟΑΣΕ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο κ. Δήμας συναντήθηκε στο Βίλνιους και με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ν. Πόποσκι, με τον οποίο αντηλλάγησαν οι γνωστές θέσεις των δύο πλευρών μία μόλις ημέρα μετά την έκδοση της απόφασης της Χάγης.

Στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει εγρήγορση, αλλά και σχετική ανησυχία ώστε να αποφευχθούν «διπλωματικά ατυχήματα». Και μπορεί το περιθώριο μέχρι τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας (την Τετάρτη και την Πέμπτη, 7-8 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες) να είναι πολύ περιορισμένο για κάποια δραματική κίνηση, ωστόσο το πεδίο μάχης σε αυτό το θέμα ενδέχεται να είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2012, στο Σικάγο. Δεν αποκλείεται μία «συμμαχία προθύμων», όπως η Τουρκία ή η Σλοβενία να ανοίξει και πάλι το ζήτημα της ομόφωνης απόφασης του Βουκουρεστίου.

Οι διαθέσεις συγκεκριμένων χωρών να πιέσουν την Ελλάδα να μεταβάλει στάση φάνηκε και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των πιέσεων προς την ελληνική πλευρά, συνάντησε όμως την αντίδραση του κ. Δήμα.

Την Τρίτη, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ο Γκρούεφσκι δήλωσε σύμφωνα με το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΜΙΑ» ότι η χώρα του αναμένει ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα σεβαστούν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ως ιδρυτικά του μέλη. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρίξει το βάρος για τη μη επίλυση του ονοματολογικού στην Ελλάδα και στην εσωστρέφεια που επικρατεί στη χώρα λόγω των οικονομικών προβλημάτων (!) (defencenet)

5 σχόλια

  1. Σύνορα με το Κουρδιστάν θα τους έτσουζε ακόμα περισσότερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπαρχουν πραγματικα ιστοριογενη ζητηματα οπως το Κουρδικο και το Αρμενικο που δεν τα εκμεταλλευομαστε. οι τουρκοι προκλητικα χωνουν τη μυτη τους σε πλαστα ζητηματα οπως το "μακεδονικο" και το "τσαμικο" μονο και μονο για να μας αποδυναμωσουν! ανυπαρκτη η εξωτερικη μας πολιτικη! σκοπιμα εχουν αποβλακωσει τον λαο με τα πλαστα οικονομικα προβληματα, περι "δημοσιου χρεους" οτι δηθεν δεν υπαρχουν λεφτα για μισθους και συνταξεις και τα λοιπα, κανεις δεν ασχολειται πλεον με τα επειγοντα εθνικα θεματα!
    Η Πατριδα βαλλεται απο ολες τις μεριες! Ξυπνιστε Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε σύνορα με την Ταϊλάνδη, να τελειώνουμε μια και καλή. Τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα; :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα δεν έχεις δικά σου, κλέβεις από τους γείτονες. Προσέξτε τα σύμβολα στις σημαίες των σφετεριστών. Και τα δύο ελληνικώτατα. Κατά τ' άλλα "εγκαλούν" τους Έλληνες οι ανύπαρκτοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνήθεις τουρκικές μεγαλοστομίες, που δεν κοστίζουν τίποτε. Με την ίδια λογική, αλλά με ισχυρότερα επιχειρήματα, θα μπορούσαμε κι εμείς να κινήσουμε τις διαδικασίες για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, την οποία μπλοκάρει με βέτο η Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.