Δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις απόσπασης που υπέβαλαν το περασμένο Σάββατο προσωπικό και διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σε έ...
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης παραμένουν στις θέσεις τους, και όπως δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Αδάμ Δαλάκας, «θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη τοπική κοινωνία κάνοντας απλά τη δουλειά μας».
Πάντως η ανοικτή επιστολή του διοικητή της Δίωξης κ. Γιώργου Φραγκουλάνδη που δημοσιοποιήθηκε τη Κυριακή με αφορμή την απόφαση αυτή του δικαστικού συμβουλίου, προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ το οποίο και ζήτησε να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του.
Η ΕΔΕ θα διενεργηθεί το επόμενο διάστημα και έχει να κάνει – σύμφωνα με πληροφορίες- με το γεγονός πως ο διοικητής δεν ζήτησε την απαιτούμενη άδεια προτού δημοσιοποιήσει την επιστολή του, η οποία ωστόσο σχολιάστηκε θετικά από τη τοπική κοινωνία καθώς και αυτή έχει απόψεις παρόμοιες με τα όσα αναφέρει ο διοικητής της Δίωξης.
Εκφράζει δηλαδή την ίδια αγωνία για ένα τόσο μείζον θέμα όπως τα ναρκωτικά.
Χθες ο κ. Φραγκουλάνδης μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου είχαν συνάντηση για το ίδιο θέμα και με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο.
Σημειώνεται πως η επιστολή του κ. Φραγκουλάνδη θέτει ουσιαστικά στο προσκήνιο, το σοβαρότατο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών και τις κοινωνικές συνέπειες του, και βεβαίως τις ευθύνες της πολιτείας.
Κυρίως σ’ αυτές αναφέρεται με την επιστολή του ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εκφράζοντας την αγωνία και τον προβληματισμό του, αλλά και τονίζοντας πως «η πρόληψη και η καταπολέμηση, του προβλήματος των ναρκωτικών, που μαστίζει έντονα, την κοινωνία της Ρόδου, δεν είναι μόνο ευθύνη της Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομίας γενικότερα.
Είναι ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ και κυρίως αυτών που έχουν και ασκούν εξουσία. Είναι ευθύνη, του ιερέα, του εκπαιδευτικού, του δημάρχου, του νομάρχη, των πολιτικών-βουλευτών, των δικηγόρων, των γονέων, των δικαστικών λειτουργών και του καθενός πολίτη.
Μάλιστα, ειδικά στον τομέα πρόληψης, η Αστυνομία φέρει την μικρότερη ευθύνη, αφού έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί, από την ίδια την πολιτεία, κυρίως στην καταστολή, του συγκεκριμένου αδικήματος.
Οι Αστυνομικοί, σας θυμίζουμε ότι, δεν είμαστε «ρομποκοπ», δεν είμαστε αναλώσιμες μηχανές.
Είμαστε και εμείς άνθρωποι, με συναισθήματα, με συγκεκριμένα όρια ψυχικής και σωματικής αντοχής. Βρισκόμαστε, καθημερινά στην πρώτη γραμμή, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με κίνδυνο της ίδιας μας, της ζωής.
Το έγκλημα, γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, περίπλοκο και επικίνδυνο. Και η πολιτεία, αντί να θεσπίζει νόμους, που να διευκολύνουν, το έργο των διωκτικών αρχών, καταρτίζει νόμους-τροχοπέδη, στην καταπολέμηση του εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, ψηφίζει νόμους, για πρόωρες αποφυλακίσεις και για την ισχυρότερη προάσπιση, των ολοένα και περισσότερων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Ρόδο, είχαμε τέσσερις θανάτους, από ναρκωτικά. Ευχόμαστε βέβαια και ελπίζουμε, να μην υπάρξουν άλλοι, αλλά αν υπάρξουν, υπόλογοι δεν θα είναι μόνο οι τοξικομανείς-έμποροι. Θα είναι και οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία, να αποφασίζουν».
Πηγή : Ροδιακή
----------------------------
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ.ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΙΩΞΗΣ ΡΟΔΟΥ.ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπραβο του βεβαια αλλα οι ροδιτες δεν βλεπω να αντιδρασανε. επρεπε να πανε να τον στηριξουνε ολοι οσοι εχουνε παιδια. αλλα κοιτανε ολοι την αυλη τους και τιποτα παραπερα δυστυχως....
ΑπάντησηΔιαγραφή