Η 24η Ιουλίου αποτελεί τα τελευταία 38 έτη μια εορταστική ημέρα τόσο για το ελληνικό έθνος, όσο και για τα συμφέροντα των διεθνών δυναστών...
Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος ως σωματείο με βαθιά φιλοδημοκρατικά αισθήματα χαιρετίζει την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κάποιοι κακοήθεις και κακόβουλοι που κάθε χρόνο ενθυμούνται τον Αττίλα Β' και τη ρήση του Εθνάρχου «Η Κύπρος κείται μακράν», κρίνονται ανιστόρητοι και καλά θα κάνουν να ανοίξουν κανένα βιβλίο ιστορίας γραμμένο από την κυρία Ρεπούση. Δεν μπορούμε σε καμμία περίπτωση να κατανοήσουμε το αντιδημοκρατικό μένος ορισμένων. Μήπως δεν τους αρέσει η ωραιότατη οικονομική ένδεια στην οποία έχει περιέλθει το ελλαδικό κράτος; Μήπως δεν τους αρέσουν οι επιταγές της Τρόικα και του Δ.Ν.Τ. ή μήπως δεν τους αρέσανε οι επί δεκαετίες διορισμοί ημετέρων αναλφάβητων σε θέσεις του δημοσίου; Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις ευεργεσίες που γνώρισε ο ελληνικός λαός από τη δημοκρατία; Γιατί να αποδίδουν κάποιοι εμπαθείς τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας στην άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας και κατ' επέκτασιν των πολιτών της; Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να σε ξεχάσουμε Ανδρέα Παπανδρέου με τις γενναίες επιδοτήσεις των μοσχαριών και των αιγοπροβάτων που έκαναν τις πίστες της επαρχίας να παίρνουν φωτιά, στο άκουσμα λαϊκών ασμάτων. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, 'Ακη Τσοχατζόπουλε, ούτε εσένα ούτε και τους αντιστασιακούς των Παρισίων που αγωνίστηκαν για την πτώση της επαράτου χούντας. Δόξα και τιμή στους αγωνιστές του ΠΑ.Κ. και στο μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη. Τον ευχαριστούμε ολόψυχα διότι όταν το χειμώνα τα παιδιά μας θα κρυώνουν στις σχολικές αίθουσες και στις οικίες μας, εμείς θα τους βάζουμε να παρακολουθούν αποσπάσματα από τις συναυλίες της μεταπολίτευσης με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αντώνη Καλογιάννη να ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες όπως >, > και άλλα αριστουργήματα με το λαό να παραληρεί στα διάφορα αποσπάσματα φωνάζοντας μανιωδώς >. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα.
«Ἡ Κύπρος κεῖται μακράν.» Κ. Καραμανλῆς, 'Ἕλλην' πρωθυπουργός, 1974. «Οὔτε κατὰ διάνοιαν δὲν ὑπάρχει περίπτωσι ν' ἀποτύχουμε.» Μ. Θάτσερ, περὶ τῆς ἀνακαταλήψεως τῶν Μαλβινῶν (Φῶκλαντ) Βρεταννίς πρωθυπουργός, 1982. Ὅπως το βλέπει ὁ καθείς._
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσιμουδιά για το πώς και γιατί κατέρρευσε η χούντα. Μιλιά για την προδοσία της Κύπρου και την απύθμενη βλακεία του Ιαωαννίδη, αλλά και την παθητική στάση των επιτελών του. Διότι είναι άδικο να τα φορτώνει κανείς όλα στον Ιωαννίδη. Οι άλλοι (Γκιζίκης, Μπονάνος, Αραπάκης) τι έκαναν. Δεν έβλεπαν την μαλακία που πάει να κάνει; Ή ήσαν αρκούντως προδότες; Μάλλον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον ανωτέρω λόγο, δεν υπάρχει καμμία αναφορά στο Κυπριακό ούτε στην ιστοσελίδα της ΧΑ. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.