Έμμεση, αλλά σαφή επιβεβαίωση της τεκμηριωμένης αναλυτικής έρευνας της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ στο τεύχος που κυκλοφορεί, ότι η Τουρκία έχει στην κα...
Η μετακίνηση του Τάγματος ΠΒΧ πολέμου παρουσιάζεται από την Άγκυρα ως αντίδραση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας της 23ης Ιουλίου με βάση την οποία δηλώθηκε η ετοιμότητα χρήσης χημικών όπλων σε περίπτωση που οι «εχθρικές» δυνάμεις ενεργήσουν κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας εκμεταλλευόμενες την εσωτερική αναταραχή.
Στην αποκαλυπτική έρευνα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόσο το είδος των χημικών όπλων που έχει αναπτύξει η Τουρκία, όσο και η φονικότητά τους, αλλά και τα εργοστάσια παραγωγής τους. Όλα αυτά κάτω από ένα αυστηρό πέπλο μυστικότητας, καθώς η Άγκυρα έχει υπογράψει την σύμβαση περιορισμού διάδοσης των χημικών όπλων.
Τα παραπάνω αποκτούν εφιαλτικές διαστάσεις σε σχέση με τις βαλλιστικές δυνατότητες που αποκτά η Τουρκία: Εντός του έτους ξεκινούν οι δοκιμές ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου ατίνας δράσης 500 χλμ., ενώ του τουρκικό Ινστιτούτο Μελετών και Ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας (SAGE) που υπάγεται στην TUBITAK, αποκαλύφθηκε ότι έγινε δυνατή η βελτίωση του CEP (πιθανότητας κυκλικού σφάλματος) του YildirimII μόλις στα 5 μέτρα για ακτίνα δράσης 300 χλμ.!
Βέβαια στην παρούσα κρίση και δεδομένης της «συμπαράταξης» με τις ΗΠΑ η Άγκυρα δεν έχει κανένα λόγο να προβάλλει απειλή χρήσης χημικών, αλλά στην περίπτωση των ελληνικών νησιών ή ακόμα χειρότερα της οχυράς γραμμής του Έβρου, απέναντι σε ένα στράτευμα όπως το ελληνικό και μία κοινή γνώμη όπως η ελληνική παντελώς απροετοίμαστους στην αντιμετώπιση της χημικής απειλής, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κρίνουν στην σύγκρουση…
Πριν μία εβδομάδα μόλις, ο Τούρκος πρωθυπουργός Tayyip Erdoğan ζήτησε επίσημα την έναρξη προγράμματος για την ανάπτυξη Βαλλιστικών Βλημάτων Μέσου Βεληνεκούς (MRBM) κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιστήμης & Τεχνολογίας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ιράν που έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη βαλλιστικών βλημάτων βεληνεκούς 2.500km, φέρεται να έδωσε τη σχετική εντολή για την ανάπτυξη αντίστοιχων βαλλιστικών βλημάτων στους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα στο γνωστό Κέντρο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών (TÜBİTAK).
Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ήδη άγνωστο αριθμό Βαλλιστικών Βλημάτων Μικρού Βεληνεκούς (SRBM) τύπου J-600Τ Yildirim Ι, βεληνεκούς 150km ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη εκδόσεων μεγαλύτερης εμβέλειας. defencenet.gr
-----------------------------
DHLADH EXOUME KAI EMEIS XHMIKA AFOU EXOUME [ PAROMOIA TAGMATA.
ΑπάντησηΔιαγραφή