Η αποκάλυψη των προθέσεων των Τούρκων, σχετικά με το «πολιτιστικό» ενδιαφέρον τους για τα οθωμανικά μνημεία. Πηγή:Voria Δυστυχώς, οι φ...
Πηγή:Voria Δυστυχώς, οι φόβοι μας για την άκριτη αποδοχή της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας αποδεικνύονται ένας-ένας αληθινοί. Η ελπίδα είναι ότι όσοι είχαν αμφιβολίες, θεωρώντας τους υπερβολικούς, άρχισαν πλέον να διαπιστώνουν και οι ίδιοι ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και ότι η αλήθεια υποκρύπτεται στο βάθος.
Όσοι πάλι, βλέπουν τις καταστάσεις με κομματικά γυαλιά ή επηρεασμένοι από παρωχημένες ιδεοληψίες -που και η πράξη τις έχει θέσει στο περιθώριο- ελλείψει επιχειρημάτων θα εξακολουθήσουν να βρίζουν, φανερώνοντας και το ήθος τους. Όμως, «άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».
Ο λόγος για την αποκάλυψη των προθέσεων των Τούρκων, σχετικά με το «πολιτιστικό» ενδιαφέρον τους για τα οθωμανικά μνημεία. Μεταφέρουμε απόσπασμα από άρθρο της τουρκικής εφημερίδας «Todays Zaman» (μετάφραση του onalert) στην ηλεκτρονική της μορφή.
Αναφέρει ότι το Κέντρο Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) υποστηρίζει ότι ολοκλήρωσε μια έρευνα μηνών για την καταγραφή οθωμανικών μνημείων στη Βουλγαρία και παρέθεσε λεπτομερείς πληροφορίες με στόχο να αποδείξει ότι αυτά ανήκαν στα Ιδρύματα της μουσουλμανικής μειονότητας και να καλέσει την βουλγαρική κυβέρνηση να επιστρέψει τους τίτλους ιδιοκτησίας στα Ιδρύματα αυτά.
Η Βουλγαρία, δεδομένης της ιδιότητας της ως μέλους της Ε.Ε., υποστηρίζει το IRCICA, πρέπει να επιστρέψει τα μνημεία αυτά στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους (κατάφεραν και στην Βουλγαρία να ταυτίσουν την μουσουλμανική μειονότητα σε τουρκική μειονότητα, διότι προφανώς υπάρχουν και εκεί πολλοί «πρόθυμοι»).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα το πράξει αν υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις. Παρόλο που η έρευνα δεν έχει δημοσιευθεί επίσημα ακόμα, εντούτοις τα μουσουλμανικά ιδρύματα στην Βουλγαρία έχουν ενημερωθεί προκειμένου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.
Δεν αποκλείεται να αποδεχθεί το αίτημα η βουλγαρική κυβέρνηση. Είναι σαφής η μεταστροφή του κ. Μπορίσοφ στο ζήτημα αντιμετώπισης των Τούρκων, που αναμφίβολα το αποδίδουμε σε πιέσεις των δυτικών. Διότι πώς αλλιώς να εξηγηθεί η μεταστροφή του «τουρκοφάγου» κ. Μπορίσοφ, που δήλωνε ότι «όποιος αισθάνεται Τούρκος να πάει στην Τουρκία» με τη στάση του τελευταίου έτους, όπου από «θαυμαστής» του κ. Παπανδρέου -όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, μια και ανήκουν σε ανάλογες υπερατλαντικές Λέσχες- ομνύει όρκους φιλίας με τον κ. Ερντογάν;
Αν επιτραπεί να συμβεί κάτι τέτοιο, και δεν φροντίσει η ελληνική κυβέρνηση να του επιστήσει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, τότε το δεύτερο βήμα της τουρκικής πολιτικής θα είναι ευκολότερο.
Και το δεύτερο βήμα βρίσκεται στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Zaman», που αναφέρει ότι ανάλογες μελέτες μ’ αυτήν για την Βουλγαρία «θα γίνουν και σε άλλες βαλκανικές χώρες, στη "Μακεδονία" και Ελλάδα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του IRCICA κ. Halit Eren», ο οποίος στην συνέχεια του άρθρου πλέκει το εγκώμιο του Ερευνητικού κέντρου στην προσπάθειά του για την αποκατάσταση ιστορικών μνημείων στα Βαλκάνια στην Τουρκία αλλά και στις Αραβικές χώρες.
Η παραχώρηση οθωμανικών μνημείων της Ελλάδας προς χρήση των τουρκοφρόνων, έστω και προσωρινή, προσθέτει επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά να αποκτήσει την κυριότητα των ακινήτων, μέσω των συλλόγων των τουρκοφρόνων και με την αμέριστη συμπαράσταση των «προθύμων».
Ας δουν οι αρμόδιοι λίγο μακρύτερα από τη μύτη τους.
Ο Μακεδών
Οι Μογγόλοι πότε θα επιστρέψουν τα Ελληνικά Μνημεία στους νόμιμους κατόχους των;;;; και είναι πάμπολα, στην Κωνσταντινούπολη στην Μίλητο στην Έφεσσο στην Αλικαρνασό, στην Αττάλεια, στην Τραπεζούντα, στην Σαμψούντα, στην Νικομήδεια, στις Σάρδεις, στην Προύσσα και τόσα άλλα μέρη που πατεί το βρωμερό πόδι του Μογγόλου!!!!!!! Ρε Μόγγολα. Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή>κατάφεραν και στην Βουλγαρία να ταυτίσουν την μουσουλμανική μειονότητα σε τουρκική μειονότητα, διότι προφανώς υπάρχουν και εκεί πολλοί «πρόθυμοι»<
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι, στην Βουλγαρία ήταν πάντα τουρκική μειονότητα, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν εθνικές μειονότητες, παρά μόνο θρησκευτικές (Συνθήκη Λωζάννης).
Όσον αφορά στα μνημεία, δεν έχω αντίρρηση να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες των, αν κι εκείνοι αποδώσουν τα ελληνικά στους δικούς των.
Να μας φέρουν την Αγιά Σοφιά και τη Θεολογική σχολή της Χάλκης και να πάρουν όλα τα μνημεία τους. Δεν έχουμε ανάγκη από τα εκτρώματά τους. Όταν εμείς δημιουργούσαμε αρχιτεκτονικά μεγαλουργήματα, αυτοί απλά έτρωγαν ποντίκια και ζούσαν στα δέντρα. Κλκτρνς
ΑπάντησηΔιαγραφή@ 14/8/12 4:01 μ.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜνημείο είναι η Θεολογική σχολή της Χάλκης;; :))))
Τελεί και υπό την προστασία της UNESCO, ή όχι;