Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΛΙΓΑΚΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΕΝΩΣΗ...

Το ποσοστό των Αυστριακών που θα επικροτούσε μια γρήγορη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθεί να είναι πολύ μικρό -μόλις ...

Το ποσοστό των Αυστριακών που θα επικροτούσε μια γρήγορη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθεί να είναι πολύ μικρό -μόλις στο 8%- συγχρόνως όμως μειώνεται το ποσοστό εκείνων που αντιτίθενται στην ένταξή της, αναφέρει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού Προφίλ και δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του.

Το ποσοστό των Αυστριακών που απορρίπτει σήμερα μια τουρκική ένταξη στην ΕΕ ανέρχεται στο 47%, από 54% το 2011, 61% το 2010 και 59% το 2009, ενώ στο 20% ανέρχεται το ποσοστό των υποστηρικτών μιας ένταξης σε αργότερο χρόνο (από 18% το 2009) και, επίσης, ελαφρά αυξημένο (αλλά πάντα πολύ μικρό), από το 6% το 2009 σε 8%, σήμερα εμφανίζεται το ποσοστό εκείνων που τάσσονται υπέρ μιας γρήγορης ένταξης.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της δημοσκόπησης, ένας από τους λόγους για τη μείωση του ποσοστού εκείνων που δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ, θα μπορούσε να είναι η οικονομική κρίση, ώστε να εμφανίζεται ελκυστική μια συμμετοχή της Τουρκίας στην ΕΕ ως κινητήρια δύναμη για την οικονομία, αλλά και να αφαιρεί τον «τρόμο» που προκαλεί το Ισλάμ.

Ο σκεπτικισμός και οι επιφυλάξεις των Αυστριακών απέναντι σε μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που μερικές φορές είχε περάσει το 80%, ώστε η Αυστρία να βρεθεί με τον τρόπο αυτό, επανειλημμένα, στην κορυφή του καταλόγου των χωρών των οποίων ο πληθυσμός αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ, τον Οκτώβριο του 2005, και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως «οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων».

Η Βιέννη ζητούσε και ζητεί μόνο μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ τα αυστριακά κόμματα φαίνεται να συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να έχουν οι ίδιοι τον τελευταίο λόγο. enikos.gr

1 σχόλιο

  1. XES>>>TI>>>ME nGIA TOYS AYSTRIAKOYS EMEIS TOYS TXELOYME GIA TXELOYNE DEN TXELOYNE OI AYSTRIAKOI EMEIS TXA TOYS XOSOYME MESA>, GIATH H ELLADA STIRIZEI THN EYROPAIKI POREIA THS TOYSKIAS XEXEXEXE TO LEEI KAI H MBAKOGINNH KI O SIMITIS KI OKARAMANLHS KAI OLA TA ALLA 300 MBOYMBOYKIA THS BOYLHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.