Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ... ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ

Απόδημοι Καστοριανοί από όλο τον κόσμο συναντώνται αυτές τις μέρες στην πόλη της Καστοριάς. Πρόκειται για την  πρώτη Πανκαστοριανή Συν...


Απόδημοι Καστοριανοί από όλο τον κόσμο συναντώνται αυτές τις μέρες στην πόλη της Καστοριάς. Πρόκειται για την  πρώτη Πανκαστοριανή Συνάντηση που πραγματοποιεί ο Δήμος, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό. Ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησημεωνίδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι σκοπός της συνάντησης είναι να δημιουργηθούν  ξανά δεσμοί με την ομογένεια και κάλεσε τους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Καστοριά, αξιοποιώντας τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα της περιοχής.
Εκπρόσωποι της Καστοριανής ομογένειας μίλησαν για τη διατήρηση των Ελληνικών ηθών και εθίμων στο εξωτερικό και για τις  δράσεις που αναλαμβάνουν για την στήριξη της Καστοριάς.
Σήμερα Σάββατο έχει προγραμματιστεί το πρωί ξενάγηση περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο Σπήλαιο Δράκου, στην Παναγία Μαυριώτισσα, στο Ενυδρείο του Δήμου Καστοριάς και στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού. Στις 8 το βράδυ θα γίνει περιήγηση στη λίμνη της Καστοριάς με το τουριστικό σκάφος «Ολυμπία». Την Κυριακή 19 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ Σεραφείμ και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των απόδημων Καστοριανών. Θα τελεστεί τρισάγιο στον Τάφο του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη και θα ακολουθήσει προσκύνημα τον Τάφο του Παύλου Μελά στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών. Η συνάντηση ολοκληρώνεται σήμερα το  βράδυ με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Ομόνοιας στην πόλη της Καστοριάς.

------------------------------------

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.