Στη Θεσσαλονίκη, η οποία φημίζεται για τα σουσαμένια κουλούρια της, αποφάσισε να επενδύσει η τουρκική εταιρεία Simit Sarayi. Η διάσημη σ...
φίρμα παρασκευής simit (κουλούρια) σκοπεύει να ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους κατάστημα στην πόλη μας.
Σύμφωνα με το Turkishgreeknews.org η τουρκική εταιρεία Simit Sarayi ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του καταστήματος στο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο κατάστημά της στην Ελλάδα. «Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ανοίξει το πρώτο μας κατάστημα στο Σύνταγμα», δήλωσε από την Αθήνα ο Ενβέρ Ακντενίζ, διευθυντής franchise της εταιρείας στο εξωτερικό. Ο Ακντενίζ ανέφερε ότι σε πρώτη φάση σχεδιάζουν να ανοίξουν υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στην Ομόνοια, στο Μοναστηράκι και στον Πειραιά.
Μάλιστα, οι Τούρκοι επιχειρούν να κατοχυρώσουν την πατέντα του κουλουριού Θεσσαλονίκης. ο επικεφαλής του συνδέσμου κουλουράδων της Κωνσταντινούπολης κατέθεσε αίτημα στο αρμόδιο επιμελητήριο (İSTESOB) για να προστατεύσει το εθνικό έδεσμα, όπως το αναφέρει.
Αντε να δούμε, ποιός θα διατηρήσει την... πατρότητα του κουλουριού. thestival.gr
OXI NA MHN PHGAINOUN OI DIKOI MAS KAI NA DINOUN DOULEIA KAI DIKAIWMATA Stous Tourkous ENANTION MAS???!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίστε όλοι βαθιά νυχτωμένοι. Εννοείται ότι το κουλούρι προήρθε από την τουρκία. Όπως και η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά και η φέτα και το συρτάκι και το κουμκουάτ και η μαστίχα χίου. Α! Και ο κρόκος Κοζάνης. Αυτά ευδοκιμούν μόνο στην τουρκία άρα δεν μπορεί να είναι Ελληνικά. Ρωτήστε και τη Ρεπούση. Κλκτρνς
ΑπάντησηΔιαγραφή