Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΝΤΕΨΤΕ... ΤΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥΣ...

seleo.gr._ Σε μια προσπάθεια να τονώσει την τοπική αγορά ακινήτων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε να ...


seleo.gr._ Σε μια προσπάθεια να τονώσει την τοπική αγορά ακινήτων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε να προσφέρει άδεια παραμονής σε αλλοδαπούς όταν αυτοί αγοράζουν ακίνητα και υπηκοότητα καθώς και διαβατήριο της χώρας σε όσους αλλοδαπούς προβαίνουν σε μεγάλες ξένες επενδύσεις.

Όπως ανέφερε, την Κυριακή, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, όσοι αλλοδαποί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) αγοράζουν σπίτι ή διαμέρισμα στην ΠΓΔΜ, αξίας άνω των 40.000 ευρώ, θα μπορούν να διαμένουν στη χώρα ολόκληρο το χρόνο και όχι μόνο 90 ημέρες το εξάμηνο, όπως ισχύει σήμερα.

Επίσης, όσοι αλλοδαποί (ανεξαρτήτως από ποια χώρα προέρχονται) προβαίνουν σε παραγωγικές επενδύσεις στην ΠΓΔΜ, άνω των 400 χιλιάδων ευρώ και απασχολούν πάνω από δέκα εργαζόμενους, θα αποκτούν αυτομάτως την υπηκοότητα και διαβατήριο της ΠΓΔΜ. Από το μέτρο εξαιρούνται οι επενδύσεις στους τομείς της εστίασης και του εμπορίου.

Οι αποφάσεις αυτές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το προσεχές διάστημα, αφού πρώτα εγκριθούν από τη Βουλή της χώρας σχετικές τροπολογίες του νόμου περί αλλοδαπών.

1 σχόλιο

  1. αρχίζει ο γεννιτσαρισμός απο την ..επιχειρηματικότητα λαμογιών που έχουν ήδη εγκαταστήσει τις επιχειρήσεις τους στα Σκόπια. Στόχε ο γεννιτσαρισμός τους τώρα έχει και προβιά μπίζνεμανς λαμογιών. Κατα τα άλλα με τους οικονομικούς γκουρού του Σαμαρά έχουν βάλει λουκέτο όλες οι επιχειρήσεις και τα μαγαζιά σε όλη την παραμεθόριο ζώνη με τα σκόπια...και δυστυχώς έχει πολλούς πρόθυμους γραικύλους απο την φλώρινα μέχρι την Δράμα υπο την αβάντα δημάρχων και βουλευτών που επικαλούντε διασυνοριακές συνεργασίες για να ροκανίζουν ευρωπαικά κονδύλια ιντερεγκ 3 για τον σκοπό αυτό. Φίλε μου Στόχε φυλλάμε θερμοπύλες ΄σχεδόν ξεχασμένοι απο τους πάντες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.