Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ...

Στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξεταστεί η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπρ...


Στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξεταστεί η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες του από το αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (στις 13 και 14 Δεκεμβρίου), σημείωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις δηλώσεις που κάνει, ώστε «να μην επιτραπεί σε οποιονδήποτε που δεν επιθυμεί το καλό της χώρας, να τις χρησιμοποιήσει ή να τις θέσει εκτός πλαισίου».

Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ έχει προτείνει, για τέταρτη φορά, η Κομισιόν, τονίζοντας ότι το θέμα της ονομασίας θα ληφθεί υπόψη στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων.

Ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, παρουσιάζοντας την έκθεση προόδου της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε αναφέρει ακόμη ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να παρουσιάσει πρόταση για το πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, στην οποία θα λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη επίλυσης του θέματος της ονομασίας, από τα πρώτα κιόλας στάδια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει σημειώσει πως η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και συνεπής και ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτηρίων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αΣποφάσεις της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.