Σε υψηλούς τόνους καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την τρίτη και πλέον ισχυρή πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέ...
Σε υψηλούς τόνους καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την τρίτη και πλέον ισχυρή πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ανακοινώνοντας μετά το πέρας έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι θα λάβει τα «απαιτούμενα μέτρα» κατά της Πιόνγκ Γιάνγκ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα 15 μέλη του Συμβουλίου, ανάμεσα τους και η Κίνα, παραδοσιακή σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, η πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας συνιστά μία «ξεκάθαρη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», αλλά και παράβαση προηγούμενων ψηφισμάτων που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Το τελευταίο σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, στον απόηχο της επιτυχημένης εκτόξευσης ενός δορυφόρου από την Πιόνγκ Γιάνγκ, με το Συμβούλιο να προειδοποιεί πως θα προβεί σε «σοβαρές ενέργειες» σε περίπτωση νέας πυρηνικής δοκιμής.
Δεδομένης της «σοβαρότητας της παράβασης, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ξεκινήσουν αμέσως εργασίες προκειμένου να εγκρίνουν τα κατάλληλα μέτρα σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Για ενίσχυση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα μετά τις πυρηνικές δοκιμές του 2006 και του 2009 έκανε λόγο την ίδια στιγμή η Αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις.
Η Σούζαν Ράις τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμοι να «ενισχύσουν καθεστώς κυρώσεων».
Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα έχει διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να «υποκλιθεί» σε ψηφίσματα που στοχεύουν το πυρηνικό της πρόγραμμα, καταγγέλλοντας την «εχθρική πολιτική» των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λέον Πανέτα, υπογράμμισε πως οι στρατιωτικές φιλοδοξίες της Βορείου Κορέας αποτελούν «σοβαρή απειλή» για την ασφάλεια της Ουάσιγκτον. protothema.gr
Σωστά, είναι απειλή για την παγκόσμιο ειρήνη η Βόρειος Κορέα και δεν είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία και το Ισραήλ. Κρίμα στόχε, προτείνεις και εισβολή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ
ΑπάντησηΔιαγραφή(ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ....)