Τον κ. Ηλιάδη στη συνάντηση συνόδευε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε την στήριξη ...
Ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, λέγοντας ότι αυτήν «την έχετε, θα την έχετε και μην φοβάστε τίποτα», ενώ ο κ. Ηλιάδης από την πλευρά του εξέφρασε την άποψη ότι εκφράζει την ενότητα του Ελληνισμού και συμβολίζει την ενότητα όλων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κρίσιμες στιγμές.
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε τιμή το ότι «η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντοτε ο σταθερός, ο μόνιμος και ο ανιδιοτελής συμπαραστάτης, για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας» και χαρακτήρισε άψογη απόλυτη και παραγωγική, τη συνεργασία των δύο χωρών, στον αμυντικό τομέα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι κοινοί κίνδυνοι, «επιδιώκοντας την ειρήνη, τη σταθερότητα και το μέλλον με καλές προοπτικές.
Όπως είπε ο κ. Ηλιάδης «είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στους αγώνες των Κυπρίων στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Παπούλιας αναφέρθηκε στην επέτειο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, λέγοντας στον κ. Ηλιάδη «εκεί πολεμήσατε και εσείς: στο Μπιζάνι. Είναι για μένα σημαδιακό ότι ήρθατε να πολεμήσετε στο Μπιζάνι, για να απελευθερώσετε όχι τα Γιάννενα, αλλά δίνατε τη μάχη του ελληνισμού. Το ότι έπεσαν τα Γιάννενα ήταν ένας σταθμός για τη μεγαλεπήβολη προέλαση του ελληνικού στρατού και την ολοκλήρωση των ονείρων του ελληνισμού. Ήμασταν λοιπόν μαζί εκεί. Και δώσατε αίμα στο Μπιζάνι. Είναι συγκλονιστικό».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα «κάποια στιγμή να δούμε τον εθνικό αγώνα να δικαιώνεται» και όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορέσουν να ζήσουν σε μια «ενιαία, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς διαχωριστικές γραμμές της ντροπής, όπως αυτή που υπάρχει σήμερα και χωρίζει το βόρειο κατεχόμενο από την Τουρκία, κομμάτι από το νότιο, το ελεύθερο κομμάτι της κυρίαρχης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας».protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.