Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΑΚΡΥΣΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ... ''ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΨΩΜΙ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ...'' ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ...!!

Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, για τα 100ά Ελευθ...



Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, για τα 100ά Ελευθέρια.

Ο Κάρολος Παπούλιας δάκρυσε, όταν παρέλαβε από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

«Αυτό το καλάθι», είπε, «είναι ένα μήνυμα ότι αυτή η φτωχή γη βγάζει πολλά. Μεγαλώσαμε με το ψωμί, με το τυρί, με το γάλα. Και κερδίσαμε τη ζωή μας...».

iefimerida.gr

---------------------------

2 σχόλια

  1. Δεν ξέρετε γιατί;; την 3η Μαϊου του 1821 Σουλιωτικόν σώμα υπό τον Μάρκο Μπότσαρη, συνεπλάκη σε μάχη παρά την Λάμαρη (Ηπείρου) με τις δυνάμεις του τότε (Οθωμανού) διοικητή της Πρέβεζας (ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ), τις οποίες κατεδίωξε μέχρι τη Πρέβεζα. Όταν δε, αυτός (ο ΤΑΧΙΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ), επετόλμησε να βγει από τη Πρέβεζα, για να εκδικηθεί τους Σουλιώτες, τους συνάντησε γύρω από το χωριό Κάντζα, και μετά από πολύωρες μάχες, νικάται και συλλαμβάνεται αιχμάλωτος ο αναφερθείς (πιο πάνω) ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, μετά τετρακοσίων περίπου στρατιωτών (του) Αλβανών και Τσάμιδων. Τους αιχμαλώτους εκείνους, οι νικητές (Σουλιώτες) τους οδήγησαν στο Σούλι, όπου τους χρησιμοποίησαν σε εργασίες στα γύρω χωράφια και για να σπέρνουν, σαν αντάλλαγμα της τροφής που τους χορηγούσαν (οι Σουλιώτες) αναγκαία για να επιζήσουν… Φτώχια καταραμένη δηλαδή. Πολύ αργότερα τον ανακάλυψε ο Μινέϊκο (τον Κάρολο), τον έκανε στην αρχή υπουργό και μετά πρόεδρο της σαπιοδημοκρατίας τους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΕΙ σιχτιρ τουρκαλβανέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.