Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΡΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ... ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΝ-ΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!

Την Δευτέρα, θα βρεθεί στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Δημοκρατίας Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών Δ...

Την Δευτέρα, θα βρεθεί στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Δημοκρατίας Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογή του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι η συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα θα είναι κορυφαία προτεραιότητα.
Ο Αβραμόπουλος,  υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Κασουλίδη, δήλωσε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί θεμέλιο λίθο της εθνικής ελληνικής πολιτικής στο Κυπριακό και κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το πάγωμα, εδώ και ένα χρόνο, των διαπραγματεύσεων επί των θεμάτων ουσίας του Κυπριακού, με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς.
«Η νέα κυβέρνηση της Κύπρου, πορεύεται με σχεδιασμό και στρατηγική, γνωρίζει τι θέλει και επιδιώκει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Κύπρου στο "Συνεταιρισμό για την Ειρήνη"», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Αναφερόμενος στην κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη συνολικά η Ευρωπαϊκή οικονομία, ο Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος αγωνιζόμαστε μαζί, από κοινού με τους εταίρους μας και σε κάθε επίπεδο, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι κρίσιμο να διευθετηθούν, το ταχύτερο δυνατόν οι εκκρεμότητες που παραμένουν για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας για την έγκαιρη, επαρκή και με τους καλύτερους δυνατούς όρους χρηματοδότηση της Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.