Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΩΩ...!!! ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ... ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...!!!

defence-point.gr._ Με μια νέα διπλωματική κίνηση γεμάτη μηνύματα, η Τουρκία χτυπάει το Ισραήλ σε ευαίσθητο διπλωματικά σημείο, κλιμακώνοντα...

defence-point.gr._ Με μια νέα διπλωματική κίνηση γεμάτη μηνύματα, η Τουρκία χτυπάει το Ισραήλ σε ευαίσθητο διπλωματικά σημείο, κλιμακώνοντας την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις. Η υπόθεση αφορά την αναβάθμιση του τίτλου του «γενικού προξένου» στην Ιερουσαλήμ σε «πρέσβη», με τον Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, να ετοιμάζεται να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ αυτό, κάτι που η Τουρκία το στηρίζει στην απόφαση του ΟΗΕ για την αναβάθμιση του στάτους της Παλαιστινιακής Αρχής στον ΟΗΕ, ενώ έχει αναγνωρίσει προ πολλού παλαιστινιακό κράτος, αλλά το ότι πρόκειται για το προξενείο στην Ιερουσαλήμ. Από τη στιγμή που ορίζεται πρεσβευτής στην Παλαιστινιακή Αρχή, υφέρπει το μήνυμα της αποδοχής της ιερής πόλης ως πρωτεύουσας του «παλαιστινιακού κράτους»!

Πρόκειται πραγματικά για «κόκκινο πανί» για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν αντιτίθενται απαραιτήτως στην προοπτική ενός είδους «διεθνοποίησης» της Ιερουσαλήμ στα πρότυπα του Βατικανού (για τον ίδιο λόγο παρακολουθούν και τις εξελίξεις στον χειρισμό της υπόθεσης της τελευταίας διαιρεμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης, της Λευκωσίας…), αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν την συμπερίληψή της στο πλαίσιο ενδεχόμενου μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Γυρνάμε ολοταχώς στην εποχή των Σταυροφοριών…

----------------------------

1 σχόλιο

  1. Μαχαιριά, μαχαιριά. Θα γίνουν εχθροί τώρα τα αδέλφια; Για λίγο όμως, για λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.