Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ...!!!

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤ...


ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ...

Στην κυβέρνηση Χριστόφια καταλογίζει την κύρια ευθύνη για την κρίση που βιώνει η Κύπρος το 79% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Symmetron Market Research» για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου.

Αντίθετα μόνο το 13% θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Ανάλογη εικόνα σχηματίζεται και μέσα στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, με το 50% να ρίχνει την ευθύνη η κυβέρνηση Χριστόφια και το 42% να «δείχνουν» την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το γεγονός ότι το 84% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Κύπρος οδηγήθηκε στο σημερινό αδιέξοδο από το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που επικρατούσε στη χώρα και όχι από εξωτερικούς παράγοντες όπως η τρόικα και το ΔΝΤ.

Το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης επιμερίζεται στις τράπεζες με ποσοστό 68% και ακολουθεί με μικρή διαφορά το πολιτικό σύστημα με 63%, και η Κεντρική Τράπεζα με 48%.

Μεταξύ των προσώπων που διαχειρίζονταν τα τελευταία χρόνια έμμεσα ή άμεσα την κυπριακή οικονομία (υπουργοί, τραπεζίτες), «τη μεγαλύτερη ευθύνη σύμφωνα με 67% των πολιτών φέρει ο Ανδρ. Βγενόπουλος και στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο πρώην διοικητής της ΚΤΚ Αθ. Ορφανίδης.

Η εκθεμελίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των πολιτών οδηγεί σε πρωτόγνωρες και επώδυνες εμπειρίες με την οικονομική κρίση να επηρεάζει πλέον καταστροφικά την πλειοψηφία των πολιτών, αφού 68% δηλώνουν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις άμεσες οικονομικές τους υποχρεώσεις και ανάγκες. Το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό με μόνο 7% να ελπίζουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους 12 μήνες, ενώ αντίθετα 70% αναμένουν περαιτέρω επιδείνωση. Η πιθανότητα απώλειας της εργασίας τους επόμενους 12 μήνες έχει καταντήσει φοβικό σύνδρομο για την οριακή πλειοψηφία (52%) και κυρίως για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους (63%) και τους αυτοεργοδοτούμενους (61%). protothema.gr

--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.