Όλοι ξέρετε τα ινδικά χοιρίδια και την αγάπη που τους τρέφουν πολλοί που τα υιοθετούν ως κατοικίδια. Αυτό που δεν ξέρετε είναι πως τα συμπα...
Από κατοικίδια, στην ψησταριά και στη συνέχεια στο πιάτο σας. Τα εν λόγω ποντίκια αποτελούν μία πολύτιμη τροφή, με φίνα γεύση για πολλές περιοχές του Ισημερινού, του Περού και της Κολομβίας. Η φήμη τους εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε όλο και πιο πολλοί πελάτες επιθυμούν να τα δοκιμάσουν.
Συνήθως μαγειρεύονται ολόκληρα, συχνά ψητά και μερικές φορές τηγανητά ανάλογα με τα γούστα. Οι πελάτες ενθουσιάζονται, οι γευσιγνώστες επιβραβεύουν και οι ακτιβιστές συνηγορούν. Δεν έχει γίνει λάθος, σωστά διαβάσατε. Οι ακτιβιστές θεωρούν πως τρώγοντας τα ινδικά χοιρίδια κάνουμε καλό στο περιβάλλον.
Ο Matt Miller έγραψε βιβλία για τα οικολογικά οφέλη της κατανάλωσης, με αφορμή ένα ταξίδι του στην Κολομβία. Τότε, οι τοπικοί κτηνοτρόφοι είχαν καταστρέψει όλα τη βλάστηση της περιοχής προκειμένου να παρέχουν βοσκή στα ζώα τους.
Περιβαλλοντικές ομάδες είχαν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να στραφούν από τα βοοειδή στα ινδικά χοιρίδια. ''Δεν απαιτούν γη, τα κρατάς στο σπίτι, είναι υπάκουα και εύκολα αναπαράγονται'' αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ενδεικτικά αναφέρουν πως 2 αρσενικά και 20 θηλυκά ινδικά χοιρίδια μπορούν να θρέψουν μία οικογένεια έξι ατόμων.
Στις ΗΠΑ τα περισσότερα χοιρίδια που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση προέρχονται από το Περού. Σε μία εταιρεία στο Κονέκτικατ, οι εισαγωγές έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 2008, όταν από 600 ινδικά χοιρίδια ανά έτος έφτασαν τα 1000 το 2013.
Ο Miller στο βιβλίο του ''The Nature Conservancy'' αναφέρει πως το ινδικό χοιρίδιο είναι "νόστιμο, πολύ τρυφερό και δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, ούτε καν με το κοτόπουλο''.
Οι φιλοζωικές σίγουρα θα έχουν αντίθετη άποψη...
Πηγή: npr.org
------------------------------
με το συμπαθειο παιδια αλλα ας ετοιμαζομαστε και εδω να τρωμε αυτα τα συμπαθητικα τρωκτικα. το κρεας θα χει μαλλον γευση οπως ο λαγος η το κουνελι. τα ζωα αυτα πολλαπλασιαζονται ανετα και με γοργους ρυθμους, μπορεις να τα θρεψεις με χορτο και μεγαλωνουν γρηγορα. χοιριδικο στυφαδο λοιπον...
ΑπάντησηΔιαγραφήαν ειναι να πεινασουμε, και ειναι σιγουρο οτι ερχονται πιο δυσκολοι καιροι, ας παμε στα χωρια μας να καλλιεργουμε πατατες και λαχανικα, και για κρεας να χουμε μπολικο ινδικα χοιριδια και κουνελια, που ειναι και ευγευστα και θρεπτικα. σκεφτειτε το καλλα συμπατριωτες!