Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο κίνημα εθελοντών που αγωνίζεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ένας από ...
Ένας από τους στόχους της παγκόσμιας εκστρατείας της με θέμα «Η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι να διδάξει τη δημιουργική σκέψη και να καλλιεργήσει την κουλτούρα της συμμετοχής για την οικουμενική ¨απόλαυση¨ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους Μυκηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της «Χειμώνας 2012-2013», πραγματοποίησε εχθές, 15 Απριλίου 2013, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και τη Διεθνής Αμνηστία.
Είκοσι πέντε [25] μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Άργους, έφτιαξαν με μήλο και πλαστελίνη τα δικά τους ανθρωπάκια. Από αυτά κάποια καταστράφηκαν, κάποια άλλα όχι, εξαιτίας του πολέμου. Τα παιδιά πέρασαν από πολλά ¨κύματα¨ για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τα ανθρωπάκια τους και τα νέα τους σπίτια, μετά το τέλος του πολέμου.
Μέσω αυτού του δημιουργικού παιχνιδιού, οι μικροί μαθητές σκέφτηκαν κριτικά, έθεσαν ερωτήματα, εξέφρασαν τις απόψεις τους και αναγνώρισαν – ο κάθε μαθητής με το δικό του μοναδικό τρόπο – τα ανθρώπινα δικαιώματα για την ισότητα, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, το σεβασμό.
Ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης
Δελής Νίκος
Μέλος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ
Tromaktiko
Να ενταχθουν στο προγραμμα ατομα μεγαλυτερης ηλικιας απο 30 και ανω,με την συμμετοχη ρωσσιδων,για να παιξουμε τον "γιατρο" με "μηλο και πλαστελινη".......
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαθαίνουν και την Ελληνική ιστορία ? μη μου πείτε θα πεταχτώ από το παράθυρο, αντιλαμβάνομαι ότι εκπαιδεύονται ώς μελλοντικοί αμφισβητίες, αντιρησίες συνείδησης και γενικά σαν άτομα που θα στελεχώσουν μιά κοινωνία που δεν θα νοιάζετα για την ίδια της την πατρίδα όταν αυτή θα κατακλύζεται από ξενόφερτους, αλλόθρησκους και εισαγόμενους εγληματίες και γενικά απ' όλους όσους περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να μας πάρουν την χώρα αυτό το λέμε " ανθρώπινα δικαιώματα για την ισότητα, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ημοκρατία, τον σεβασμό " επομένως γιατί χρειάζεται να το ονομάζουν Ελληνική παιδεία αφού τελικά η εκπαίδευση που δίνουν στίς αθώες παιδικές ψυχές δεν περνά και δεν διακατέχεται ουσιαστικά από την αγάπη την αφοσίωση και τον σεβασμό τόσο προς την πατρίδα όσο και προς την θρησκεία που και αυτή είναι αναπόσπαστο σύμβολο του Ελληνισμού. Αναρωτιέμαι για το μέλλον που μας επιφυλλάσεται σαν έθνος με τέτοιου είδους εκπαιδευτικές απόψεις για τους νέους συνεχιστές της ιστορίας της πατρίδας μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή