Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΤΣΙΠΡΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Με… ελαφρά πηδηματάκια την κάνει ο Τσιπραλέκος από τη θέση για κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων (και μάλιστα μ’ έν...


Με… ελαφρά πηδηματάκια την κάνει ο Τσιπραλέκος από τη θέση για κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων (και μάλιστα μ’ έναν νόμο, τον πρώτο της μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ), βαδίζοντας στα χνάρια του… Φον Αντωνάκη, που κι αυτός στην αρχή ήταν σφόδρα… αντιμνημονιακός. Έτσι, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Τσιπραλέκος τοποθετήθηκε κατ’ αρχάς υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ: «Επιλογή μας δεν είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Επιλογή μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Λίγο αργότερα, έριξε τη… μπόμπα της «αναστολής» του Μνημονίου: «Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και άμεση αναστολή του μνημονίου και κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας». Για όποιον γνωρίζει απλά ελληνικά, είναι προφανές ότι είναι τελείως άλλο πράγμα η «αναστολή» κι άλλο η κατάργηση ή η ακύρωση του Μνημονίου, για την οποία μιλούσε παλαιότερα Τέλος, ο Τσιπραλέκος δεσμεύτηκε για «αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου 2011». Κι εδώ υπάρχει καραμπινάτη υπαναχώρηση. Διότι, σε παλαιότερες τοποθετήσεις του, αφενός μεν αναφερόταν στους μισθούς γενικά κι όχι όπως τώρα μόνον στο κατώτατο μισθό και αφετέρου υποσχόταν αποκατάσταση των μισθών στα επίπεδα του 2009, στην προ κρίσης περίοδο. Τεράστια η διαφορά, λοιπόν!

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως όσο πλησιάζει στην εξουσία το συνονθύλευμα, τόσο απομακρύνεται από τις παλιές θέσεις του και προσαρμόζεται με τη μνημονιακή δυστυχία. Όπως ακριβώς έπραξε ο… Φον Αντωνάκης!

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.