Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ... ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ...

Είναι ίσως η πρώτη φορά που το υπουργείο Εξωτερικών απαντά σε διπλωματικό επίπεδο με τέτοια γλώσσα και είναι γεγονός πως, το άκρως ειρωνικό...


Είναι ίσως η πρώτη φορά που το υπουργείο Εξωτερικών απαντά σε διπλωματικό επίπεδο με τέτοια γλώσσα και είναι γεγονός πως, το άκρως ειρωνικό κείμενο, προκάλεσε αίσθηση.

Πρόκειται για την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου περί του κυριαρχικού καθεστώτος νήσων Αιγαίου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση και με αφορμή ερώτηση του Λουτφού Τουρκάν, βουλευτή του Kόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ξεδίπλωσε σειρά «επιχειρημάτων» με τα οποία αμφισβητεί τις διεθνείς συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών και το καθεστώς συγκεκριμένων νησιών του Αιγαίου όπως οι Οινούσσες, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος και η Ψέριμος.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας έδωσε την εξής απάντηση:

«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά το χρόνο.

Θα δώσω λοιπόν και εγώ την ίδια ακριβώς απάντηση που έδωσα την τελευταία φορά: Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο. Όλα αυτά διέπονται από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και γι' αυτό δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Ελπίζω του χρόνου τέτοιο καιρό να μην τα ξαναλέμε».

makeleio.gr

--------------------------------------

2 σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.