Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑΤΑ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... ΤΟ ΙΔΙΟ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ" ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ 2011...!

Μεταφέρουμε από το ελαφροδεξιό parapolitika.gr «Η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημ...


Μεταφέρουμε από το ελαφροδεξιό parapolitika.gr

«Η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμων είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη». Βασίλης Μουλόπουλος 2011

Βαθύτατα εκτεθειμένη για τη σημερινή στάση της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο βγαίνει η Κουμουνδούρου από την καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας ότι το 2011 κατά τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου το οποίο αποτελούσε κορμό του νομοσχεδίου που εισηγείται τώρα ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά το είχε καταψηφίσει αλλά το είχε ξεσκίσει.

«Είναι υποκριτές. Μας κατηγορούν σήμερα ότι καθυστερούμε να φέρουμε ένα νομοσχέδιο που οι ίδιοι είχαν κάνει φύλλο και φτερό;» είπαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζοντας ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ δια του ειδικού του αγορητή Βασίλη Μουλόπουλου είχε υποστηρίξει ότι το νομοσχέδιο εκείνο προκαλεί φόβους για περιορισμό ελευθερίας της έκφρασης. «Μετά από όλα αυτά οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να εξηγήσουν: Ο Μουλόπουλος ή ο Τσίπρας είναι εκτός γραμμής» τονίζουν κύκλοι της Ν.Δ.

Διαβάστε λοιπόν μερικά από όσα είπε στη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου του 2011 ο κ. Μουλόπουλος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τα οποία έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα υποστηρίζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο θιασώτη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη:

-«Πιστεύω ότι η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμων είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη».

-Λέμε όχι στον περιορισμό των ιδεών και την ελευθερία της έκφρασης.

-Προβλήματα κοινωνικά και πολιτισμικά τόσο σοβαρά, όπως αυτά, δεν αντιμετωπίζονται με την απειλή φυλάκισης ή προστίμου.

-Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το νομοσχέδιο; Ευθέως, ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης των ιδεών. Δηλαδή, δύο από τους θεμέλιους λίθους της δημοκρατίας

-Κύριε Υπουργέ, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε, αν θέλετε να τραβήξουμε στα άκρα αυτό το νομοσχέδιο, τον μαρξισμό ως μια παρότρυνση και ως μια ώθηση και πρόκληση για ανεξέλεγκτη βία και εγκλήματα μια και ο Μάρξ έχει μιλήσει για ταξικό μίσος. Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, θα μπορούσαμε, να βάλουμε τον Μαρξ στην φυλακή ή έναν Μαρξιστή καθηγητή στο πανεπιστήμιο που διδάσκει Μαρξισμό, επίσης.

-Στρουθοκαμηλίζουμε. Η δικαστική αντιμετώπιση πολύ λίγα πράγματα μπορεί να καταφέρει, απέναντι σε θρησκευτικές, φυλετικές, εθνικιστικές και σεξουαλικές προκαταλήψεις, που έχουν ρίζες πολιτισμικές και κοινωνικές.

-Το νομοσχέδιο είναι ακόμη ένα ολισθηρό βήμα για την πολιτική, «να ρίξει το μπαλάκι αλλού». Γιατί, περί αυτού πρόκειται. Να αποποιηθεί, τον ρόλο και την ευθύνη της. Το STOP, στον αντισημιτισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, σε εγκλήματα πολέμου και στις γενοκτονίες, δεν περνάνε μέσα από ειδικούς νόμους και μέσα από έκτακτους νόμους. Οι διατάξεις του ποινικού δικαίου, πιστεύω ότι είναι επαρκής, για να τιμωρήσουν αυτές τις πράξεις. Ι.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.