Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΠΗ ΜΙΩΝΗΣ ΓΙΑΤΙ... ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ! ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...

Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2013 10:23 The Times of Israel 11.6.2013 Της AMANDA BORSCHEL-DAN Ο επιχειρηματίας Σάμπη Μιωνής, δέκτης αντισημιτ...


Πέμπτη, 13 Ιούνιος 2013 10:23

The Times of Israel 11.6.2013
Της AMANDA BORSCHEL-DAN

Ο επιχειρηματίας Σάμπη Μιωνής, δέκτης αντισημιτικής επίθεσης την περασμένη εβδομάδα, απαιτεί μια συγγνώμη από την Ελληνίδα Βουλευτή που τον μείωσε.

Ένας Ελληνο-Ισραηλινός επιχειρηματίας που αποτέλεσε αντικείμενο αντισημιτικής ρητορικής την περασμένη εβδομάδα από Βουλευτή της Χρυσής Αυγής δηλώνει ικανοποιημένος που βοήθησε ν’ αποκαλυφθεί ο πραγματικός νεοναζιστικός χαρακτήρας του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην Αγγλική ιστοσελίδα του κόμματος της Χρυσής Αυγής, σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής στις 7 Ιουνίου, ο Βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε τον Σάμπη Μιωνή "ο Εβραίος Μιωνής" που "αρνήθηκε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής επειδή συμμετέχουν σ’ αυτήν αρνητές τους Ολοκαυτώματος! Φυσικά και συμμετέχουν".

Η επιτροπή διερευνά τυχόν παραπτωματική συμπεριφορά του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά το περιστατικό, ο εθνικός διευθυντής της ADL, Abraham H. Foxman, ανέφερε: "Στη ρητορική μίσους του, ο κ. Κασιδιάρης υπονοούσε σαφώς τον εαυτό του ως αρνητή του Ολοκαυτώματος αφού αυτός είναι το μοναδικό μέλος της επιτροπής από τη Χρυσή Αυγή. Περιμένουμε από τους Έλληνες ηγέτες να καταδικάσουν τέτοιες άθλιες δηλώσεις που γίνονται στο Κοινοβούλιο. Κανένας Εβραίος οπουδήποτε δεν μπορεί να εξαναγκαστεί σε συνεργασία με αρνητές του Ολοκαυτώματος και η απόφαση του κ. Μιωνή είναι φυσικά κατανοητή και τον συγχαίρουμε για τη στάση του".

Ο Μιωνής πήγε στο Ισραήλ το 2006 και δραστηριοποιείται σε πολλά φιλανθρωπικά εγχειρήματα συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου Tel Hashomer, του προγράμματος March of the Living, του Μουσείου Διασποράς και προγραμμάτων υποτροφιών ενώ μετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο του JewishAgency.

"Είναι εντελώς Καφκικό", δήλωσε ο Μιωνής στους Times of Israel την Τρίτη. "Διαβάζεις συνέχεια ότι γίνονται αυτά τα πράγματα εναντίον των Εβραίων σε διάφορα μέρη αλλά, μέχρι να συμβεί σε σένα - είναι εντελώς τρελό. Ένας Βουλευτής μπορεί ν’ αρνηθεί το Ολοκαύτωμα και δεν υπάρχει πρόβλεψη στην κυβέρνηση για άσκηση δίωξης εναντίον του".

Ο Μιωνής - ο παππούς του οποίου σκοτώθηκε στο Άουσβιτς, η 102 χρονών γιαγιά του επέζησε των βασανιστηρίων του Mengele και η μητέρα και η θεία του ήταν κρυμμένα παιδιά κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος - αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιον αρνητών του Ολοκαυτώματος για το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.

Αντ’ αυτού κατέθεσε στην Ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ ενώ έχει δηλώσει πρόθυμος να καταθέσει ενώπιον Ελληνικής υποεπιτροπής στο Ισραήλ απουσία όμως του μέλους της Χρυσής Αυγής - ή οποιουδήποτε άλλου αρνητή του Ολοκαυτώματος.

Η υποεπιτροπή αναμένεται να μεταβεί στο Τελ-Αβίβ την Παρασκευή.

Η εμπλοκή του Μιωνή σχετίζεται με λογαριασμό που έλεγχε η πρώην εταιρεία του, Capital Advisors Management, μια συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων η οποία εξαγοράστηκε από την EFG International, μια τράπεζα με έδρα τη Ζυρίχη. Ο Μιωνής διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλός της μέχρι το 2009.

Ο Μιωνής, ωστόσο, θέτει έναν επιπλέον όρο προτού καταθέσει: Να του ζητήσει συγγνώμη η πολιτικός που τον μείωσε όταν αρνήθηκε να καθίσει με αρνητές του Ολοκαυτώματος.

"Η αριστερή Βουλευτής που απέρριψε την επιστολή άρνησής μου να εμφανιστώ ενώπιον αρνητών του Ολοκαυτώματος αποδείχθηκε λάθος από τα γεγονότα. Επέδειξε μεγάλη αδιαφορία για τα συναισθήματά μου και μου χρωστάει μια συγγνώμη", τόνισε.

Μετά από επιμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελληνική κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή έναν νέο αντι-ρατσιστικό νόμο. Ωστόσο, το συντηρητικό κυβερνόν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται δισταχτικό ν’ αντιπαρατεθεί με τη Χρυσή Αυγή και την αυξανόμενη πολιτική επιρροή της και καθυστερεί τις εξελίξεις.

Ο Μιωνής αισιοδοξεί ότι μετά το πρόσφατο αυτό αντισημιτικό περιστατικό, το Ελληνικό κοινό θα συνειδητοποιήσει καλύτερα τη νεοναζιστική φύση της Χρυσής Αυγής.

"Η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχω προσφέρει είναι που τους ξεσκέπασα ως νεο-Ναζί [τα μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής]", δήλωσε.



http://www.timesofisrael.com/greek-israeli-glad-to-have-helped-expose-neo-nazi-party/

5 σχόλια

  1. ο παππούς του σαπούνι στο Άουσβιτς, η γιαγιά του χάμστερ του Δρ. Μέγκελε και ο ίδιος κάνει κομπίνες με τους Γερμανούς?... Το μόνο που αποκάλυψε είναι το πόσο ερπετά είναι οι μαμονο-εβραίοι...αν και αυτόν τον αποκαλύπτει και η μελιτζανομύτη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sbarnut, αυτή τη μύτη (και όχι μόνο) είδε (και όχι μόνο) και η γυναίκα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους...!!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΈΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EEE. H TEXNOLOGIA PROXORA KANETETOYS SAMPOYAN DEN XRISIMOPIOYME SAPOYNIA .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.