Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΛΑ... ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ: ΘΑ ΔΩΣΩ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ... ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΗ...!

Βαριά φαίνεται πως έκατσε η εκλογική ήτα στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρέψει τ...

Βαριά φαίνεται πως έκατσε η εκλογική ήτα στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μπερίσα θέλει να κάνει πραγματικότητα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και ειδικά αυτήν για την απόδοση της αλβανικής υπηκοότητας σε όλους τους αλβανούς της Διασποράς εξαιρώντας τους πολίτες του Κοσόβου που βρίσκονται στη διαδικασία της απελευθέρωσης της βίζας με τις χώρες της ΕΕ.

Ο Μπερίσα δήλωσε ότι η αλβανική ιθαγένεια θα μπορούσε να δοθεί ακόμη και στους Αρβανίτες τονίζοντας πως όσοι φοβούνται την ψήφο τους πάσχουν από αλβανοφοβία. "Είναι μια απόφαση, η οποία είχε αποκλειστεί για περισσότερο από τέσσερις μήνες, λόγω των κοινοβουλευτικών εκλογών. Η απόφαση αυτή αφορά την αναγνώριση της αλβανικής υπηκοότητας σε όλους τους Αλβανούς, με την εξαίρεση των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου, καθώς είναι πολίτες ενός ανεξάρτητου κράτους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι τώρα σε μια πολύ υγιής κατάσταση μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη Σερβία, μια ιστορική συμφωνία για την περιοχή στο σύνολό της.

Η απόφαση αυτή επεκτείνει την επίδρασή της σε όλους τους Αλβανούς που ζουν στην περιοχή Σένγκεν. Έτσι, με την απόφαση αυτή, η Αλβανία είναι η τελευταία χώρα που δίνει στους συμπατριώτες της, εκείνο που άλλα κράτη της περιοχής το έχουν δώσει πριν από χρόνια. Η παρούσα πράξη δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτε άλλο εκτός από μια πράξη προς το συμφέρον του λαού, της ειρήνης και της σταθερότητας", δήλωσε ο Μπερίσα.
Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρωθυπουργός είπε ότι γνώριζε ότι οι Κοσοβάροι θα πληγωθούν από την απόφαση αυτή, ζήτησε ωστόσο την κατανόηση τους. «Η αλήθεια είναι ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει την αυτόματη απόδοση ιθαγένειας, χωρίς όμως να έχουν καθοριστεί οι απαιτούμενες διαδικασίες. Το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για αλβανική υπηκοότητα θα έχει οποιοσδήποτε, εκτός από τις Αλβανούς που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο.
Γνωρίζω ότι ο λαός του Κοσσυφοπεδίου θα πληγωθεί από αυτή την απόφαση, αλλά ζητώ την κατανόησή τους, επειδή είναι ζωτικής σημασίας γι’ αυτούς η απελευθέρωση της βίζας με την ΕΕ", σημείωσε ο Μπερίσα. «Είμαι πεπεισμένος ότι η απόφαση αυτή θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση της κατανόησης, της συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.

Είμαι πεπεισμένος ότι αν και πολύ αργά αυτή είναι η σωστή απόφαση. Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα ούτος ώστε από την 1η Αυγούστου όλοι οι πολίτες αλβανικής καταγωγής να έχουν την δυνατότητα απόκτησής της όπου κι αν βρίσκονται», υπογράμμισε ο αλβανός πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο Μπερίσα έκανε και ειδική αναφορά για την απόδοση ιθαγένειας "στους αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα" και ειδικά για τους Ελληνες Αρβανίτες. «Μέχρι στιγμής δεν θα λαμβάνουν απάντηση σε σχετικό αίτημα οι Αρβανίτες, αλλά αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά προς το παρόν η απόφαση προβλέπει αυτά. Αυτοί έχουν αιώνες που δίνουν μια σημαντική ιστορική συμβολή στις φιλικές χώρες. Η Αλβανία, νομίζω, θα πρέπει να προσπαθήσει να τους υποστηρίξει.

Όπως επίσης και την διασπορά στην Τουρκία, η οποία είναι δύο φορές μεγαλύτερη από τον πληθυσμό της Αλβανίας. Θα πρέπει να τους υποστηρίξει να διατηρήσουν τη γλώσσα τους, τον πολιτισμό, την ταυτότητα τους», τόνισε ο Μπερίσα.

«Στην Ελλάδα, το 10 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Αλβανοί και στα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν καμία εκπομπή στην αλβανική γλώσσα» υπογράμμισε ο ίδιος υπενθυμίζοντας πως όταν η Αλβανία προέδρευε στο Συμβούλιο της Ευρώπης έκανε σκληρές προσπάθειες για να υπάρχουν στα τουρκικά ραδιόφωνο ειδικές εκπομπές για τους αλβανούς χωρίς όμως αυτό να επιτευχθεί.
aftonomi.gr

3 σχόλια

  1. Μαλάκα!!! μην μπερδεύεις την βούρτσα με την ψύκτρα!!!! αλλο ο Αρβανίτης (Άρβανος = η παλιά ονομασία της Βορείου Ηπείρου) και άλλο ο Αλβανός που μας "ήρθε" και κατσικώθηκε στα μέρη μας από τις πλαγιές του Καυκάσου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ>?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάριν άμεσης λήξης όλων των ανοησιών περί "Αρβανιτών" ευθύς αμέσως παραθέτω την κάτωθι ιστορική πηγή, προς γνώσιν καί συμμόρφωσιν των ενδιαφερομένων.

    "Οι Φαναριώται αυθένται, εξ ότου η ηγεμονία μετέπεσεν εις χείραν των, μετεχειρίζοντο καί εις προσωπικήν των φρουράν καί εις τήν δημοσίαν υπηρεσίαν οπλοφόρους ετερόχθονας' ελέγοντο δέ ούτοι "Αρβανίται". Ήσαν δέ σύμμικτοι Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι καί Σλάβοι, συνδεόμενοι πρός αλλήλους διά τού αυτού θρησκευτικού δόγματος. Τό παράδειγμα τής αυθεντίας μιμούμενοι καί οι εντόπιοι άρχοντες είχαν καί αυτοί τούς Αρβανίτας των καί εις προσωπικήν των υπηρεσίαν καί εις φύλαξιν τών γαιών των. Πολλοί δέ τών Αρβανιτών τούτων διέτριβαν εντός τών Ηγεμονειών καί ως μισθωταί προσόδων' περιέφεροντο δέ καί όχι ολίγοι θηρεύοντες τύχην' οι σύμμικτοι ούτοι ήσαν πολεμικώτεροι τών εντοπίων, καί καθ' όν εντοπίων καιρόν εκινήθη ο Υψηλάντης ελογίζοντο οι εν ταίς δύο Ηγεμονείαις όλοι τετρακισχίλιοι".
    Πηγή: Σπυρίδωνος Τρικούπη, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, τόμος πρώτος, σελίδα 363, σημείωση (γ.), σειρές 5-14, εκδόσεις ΑΠ.Α.ΧΑΡΙΣΗΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, Αθήνα 1.996μ.α.χ.χ., έτη συγγραφής 1.853-1.857μ.α.χ.χ. στο Λονδίνο.

    Άρα, βάσει των συγκεκριμένων ιστορικών δεδομένων, όποιοι ομιλούν ή γράφουν περί "Αρβανιτών" ως ενός ξεχωριστού λαού ή φύλου ή ψεύδονται ή απλώς αγνοούν κρίσιμα ιστορικά στοιχεία. Χάριν ευρύτερης ενημέρωσής σας, επισημαίνω επί του θέματος, ότι ο Σπυρίδων Τρικούπης έζησε τα έτη
    1.788-1.873μ.α.χ.χ., ήταν φιλόλογος, πρωθυπουργός, υπουργός εξωτερικών καί ιστορικός της Ελληνικής Εθνεγερσίας, εργάστηκε ως πρέσβυς τα έτη
    1.853-1.857μ.α.χ.χ. στο Λονδίνο καί άρα κατά τη θητεία του μπόρεσε καί απέκτησε μία σημαντική πρόσβαση επί των Αγγλικών αρχείων της Ελληνικής εθνεγερσίας, οπότε πλέον κατανοούμε την ιδιαίτερη σημασία των γραφομένων του καί τέλος είναι ο πατέρας του Χαριλάου Τρικούπη, καθώς νυμφεύθηκε την Αικατερίνη Μαυροκορδάτου, αδελφή του Αλεξάνδρου Μαυροκορδάτου. Επίσης, πέραν των άλλων, ο Σπυρίδων Τρικούπης, επί Καποδίστρια διετέλεσε "γραμματεύς της επικρατείας", όπως ονομαζόταν τότε ο πρωθυπουργός, καθώς ο τίτλος του πρωθυπουγού καθιερώθηκε αργότερα, επί των Βαυαρών. Επομένως, τα συμπεράσματα είναι δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.