zougla.gr_ Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Κάιρο εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα στο αρχηγείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και, όπως πε...
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι είναι μέλος του πανίσχυρου ισλαμικού κινήματος, το οποίο ωστόσο έχει βρεθεί στο στόχαστρο των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.
Νωρίτερα, το κίνημα των αντιπολιτευόμενων που βρίσκεται πίσω από τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις είχε κατεβάσει στους δρόμους εκατομμύρια διαδηλωτές, που καλούν τον πρόεδρο Μόρσι να παραιτηθεί έως την Τρίτη.
Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κίνημα Ταμαρούντ (εξέγερση) αναφέρει ότι ο Μόρσι θα αντιμετωπίσει εκστρατεία «λαϊκής απείθειας», στην περίπτωση που δεν παραιτηθεί, για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις που είχε να δει η Αίγυπτος από την εξέγερση της πλατείας Ταχρίρ, το 2011.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από τις σποραδικές βιαιότητες που σημειώθηκαν ένα άτομο σκοτώθηκε σε επίθεση εναντίον των γραφείων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλα τέσσερα στην κεντρική επαρχία Ασιούτ.
Για άλλη μια φορά, η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται στα κάγκελα, λόγω της εξέγερσης στην Αίγυπτο, με την πρέσβη των ΗΠΑ στο Κάιρο Anne Patterson να εκφράζει «σκεπτικισμό για όσα συμβαίνουν στους δρόμους και τα επακόλουθα που ενδεχομένως να έχουν», όπως μεταδίδει το CNN.
Πάντως, όπως επισημαίνει η «Deutsche Welle», πολλοί διαδηλωτές δείχνουν ευνοϊκή στάση απέναντι στους στρατιωτικούς. Συνθήματα για τη συναδέλφωση διαδηλωτών και στρατού ακούγονταν γύρω από το προεδρικό μέγαρο. Οι διαδηλωτές «έλουσαν» με εκατοντάδες πράσινα λέιζερ το στρατιωτικό ελικόπτερο που πετούσε από πάνω τους, ενώ πάρα πολλοί χειροκροτούσαν.
Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για τον στρατό, καθώς έχουν νιώσει καλά τη σιδερένια πυγμή του στρατοκρατικού καθεστώτος που έχει προηγηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.