Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΣΩΟΥ ΑΠΟ ΣΤΑΛΙΝΑΚΗ-ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ… ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ –ΦΕΡΤΕ ΤΟΥ ΤΟΝ… ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ!

Ήταν μαθηματικώς βέβαιον ότι θα συμβεί και πολύ άργησε κιόλας. Έτσι, ο μικρός Στάλιν που παριστάνει τον… αντιπρόεδρο της βουλής, Ιωσήφ Β...


Ήταν μαθηματικώς βέβαιον ότι θα συμβεί και πολύ άργησε κιόλας. Έτσι, ο μικρός Στάλιν που παριστάνει τον… αντιπρόεδρο της βουλής, Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Σταλινάκης-Δραγασάκης, άρχισε πάλι τα δικά του. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της συναγωνίστριας Ε. Ζαρούλια, που αναφέρθηκε στην (όχι πρωτοφανή, γιατί έχει ξαναγίνει) απαγόρευση της διανομής τροφίμων σε απόρους και ανέργους συμπατριώτες μας την διέκοψε –όπως πάντα… ευγενώς- και με ύφος που δε σήκωνε καμιά αντίρρηση υπερασπίστηκε (φυσικά!) την καθεστωτική απαγόρευση, επικαλούμενος το… Σύνταγμα της Ελλάδος: «Παραβιάζεται το Σύνταγμα, το οποίο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και μη». «Δεν υπάρχει καμιά παραβίαση. Φέρτε μου το νόμο», του απήντησε η συναγωνίστρια. «Είστε αυθάδης», ήταν η ανταπάντηση του σταλινίσκου!

Στη συνέχεια, και αφού η συναγωνίστρια Ζαρούλια ολοκλήρωσε την ομιλία της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο μικρός Στάλιν ανέγνωσε δύο άρθρα του Συντάγματος.
«Το άρθρο 2 παρ. 1 όπου τονίζεται ότι «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». Βλέπετε του ανθρώπου, όχι του Έλληνα ανθρώπου. Το άρθρο 5 παρ. 2 όπου υπογραμμίζεται πως «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».
Στον κομμουνιστή απάντησε ο συναγωνιστής Ηλ. Παναγιώταρος, πως «όταν είχαν γραφτεί τα διάφορα άρθρα του Συντάγματος δεν υπήρχε ψήγμα λαθρομετανάστη στη χώρα μας. Ο νομοθέτης δεν είχε υπόψη του ότι στην πατρίδα μας θα ήταν τρία εκατομμύρια μετανάστες».

«Δεν είχε υπόψη του και ότι μέσα στη Βουλή θα υπήρχε ένα κόμμα που θα υπονόμευε το Σύνταγμα», του απάντησε ο… Σταλινάκης-Δραγασάκης, που μέχρι το 1989 ήταν ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ, δηλαδή του μόνου κόμματος που φόρα-παρτίδα δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος!

Ώστε έτσι, λοιπόν. Δεν κάνει διακρίσεις το Σύνταγμα, μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών! Και το ακροτελεύτιο άρθρο που λέει πως «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων», σε ποιους άραγε αναφέρεται;

Οπότε, ο Σταλινάκης-Δραγασάκης πιάστηκε… αδιάβαστος. Ας προσέλθει επιτέλους ο κ. Φρούραρχος να τον… μαζέψει!

ethnikismos.net

3 σχόλια

  1. Το άρθρο 5 παρ 2 αναφέρεται στις παροχές του κράτους και της χώρας προς τους πολίτες οποιοσδήποτε άλλος δίνει και παίρνει όση βοήθεια θέλει και από όποιον θέλει. Με την ερμηνεία που δίνουν οι ακατονόμαστοι σε λίγο καιρό θα βάλουνε ποσόστωση στους γάμους τον παιδιών κάθε οικογένειας με αλλοδαπούς για να μην είμαστε αντισυνταγματική.Πάντρεψες το ένα σου παιδί με Ελληνα το δεύτερο με (αλβανο-πακιστανοαφγανομπαγλατετηνι) αλλιώς είσαι ρατσιστής ....δεν πηδιούνται λέω εγώ οι βρομιάρηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες, όταν ορισμένοι μας αντιτάσσουν τέτοιες ανοησίες, πρέπει να τους απαντούμε παραθέτοντας την αμέσως κάτωθι επιχειρηματολογία, πάλιν εκι του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος.
    (Α) Άρθρο 1Σ.:
    "2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
    3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού καί του Έθνους καί ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα".
    Άρα, το άρθρο 2.1Σ. βάσει του οποίου ορίζεται ότι "Ο σεβασμός καί η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας", προφανώς δεν εννοεί την λαθρεποίκιση, αλλά τα επόμενα άρθρα του ισχύοντος ΕΛληνικού συντάγματος, περί των δικαιωμάτων υγείας, παιδείας, εργασίας, θρησκευτικής ελευθερίας, ελευθερίας του τύπου κ.λ.π., των αφορούντων τους Έλληνες καί τις Ελληνίδες, ενώ προφανώς επί του προκειμένου σφάλλει ο Δραγασάκης.
    (Β) Εφ' όσον επικαλείται το άρθρον 5.2Σ., παραθέτω κατά λέξιν το πλήρες κείμενό του, χάριν ενημέρωσης παντός ενδιαφερομένου συννέλληνος καί πάσης ενδιαφερομένης συνελληνίδος.

    Άρθρο 5Σ.
    "2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουνν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής καί της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας καί θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
    Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας".

    Επομένως, όπως βλέπουμε, κατ' άρθρον 5.2Σ., ο Ιωάννης Δραγασάκης παραλείπει κάποια κρίσιμα σημεία, τα οποία καί σημειώνω:
    (1) "Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο". Μα, επί του προκειμένου, θα ερωτήσουν ευλόγως πλείστοι συνέλληνες καί πλείστες συνελληνίδες, πώς αυτό άπτεται της επιχειρηματολογίας μας; Επί της απορίας τους απαντώ σαφεστάτως ότι όχι απλώς άπτεται αλλά καί αρρήκτως συνδέεται, καθώς η Ελλάδα με την προσχώρησή της εντός της "Ζώνης Συμφωνίας Σένγκεν" υποχρεώνεται να συλλαμβάνει καί να απελαύνει όλους ανεξαιρέτως τους Αφρικανούς καί Ασιάτες λαθρομετανάστες, όπως καί τους Ευρωπαίους λαθρομετανάστες, τους προερχομένους από κράτη εκτός "Σένγκεν". Άρα, επί του προκειμένου ο Ιωάννης Δραγασάκης σφάλλει.
    (2) "Απαγορεεύεται η έκδοση αλλοδαπού για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας".
    Το επίμαχο σημείο παραβιάστηκε το 1.999μ.α.χ.χ., εκ μέρους της τότε κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Σημίτη, με τον τότε υπουργό εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, μέσω της παράδοσης του Αμντουλλάχ Οτσαλλάν, του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος(Ρ.Κ.Κ.) στους Τούρκους.
    Άρα, επί του προκειμένου σφάλλει ο Ιωάννης Δραγασάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (3) Προφανώς, το "Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής καί της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας καί θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων".
    (α) Προφανώς αφορά τους νομίμους αλλοεθνείς καί όχι τους παρανόμους καί νομιμοποιηθέντες εκ των υστέρων αλλοεθνείς.
    (β) Απαγόρευση διακρίσεων:
    (i)εθνικότητας,
    (ii) φυλής,
    (iii) γλώσσας,
    (iv) θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων
    Πέραν του προφανούς ότι αφορά τους νομίμους κατοίκους της χώρας, εφ' όσον τέθηκε το θέμα, καλόν είναι να δούμε τί ακριβώς είναι μία τέτοια διάκριση φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες.Με τον όρο "διάκριση εθνικότητας" εννοείται η δυσμενής αντιμετώπιση των όποιων ανθρώπων βάσει της εθνικής καταγωγής τους, όσον αφορά την εργασία, την ευρύτερη κοινωνική ένταξή τους, τη νομική αντιμετώπισή τους όσον αφορά τα δικαστήρια κ.λ.π. Λόγου χάριν, η από αιώνων αντίληψη, περί "ψευτών" όσον αφορά ορισμένους ανθρώπους βάσει της καταγωγής τους είναι χαρακτηριστική.
    Αντιστοίχως, με τον όρον "διάκριση φυλής" εννοείται καθεστώς τύπου "απαρτχάϊντ" της Νότιας Αφρικανικής Ένωσης, οι οποίες απαγορεύονται στην Ελλάδα.
    Αντιστοίχως, με την έννοια "διάκριση γλώσσας" εννοούνται καί απαγορεύονται οι κάτωθι ενδεχόμενες περιπτώσεις:
    -δυσμενείς διακρίσεις εναντίον των αλλογλώσσων αλλοεθνών,
    -δυσμενείς διακρίσεις εναντίον Ελλήνων ομιλούντων ή γραφόντων άλλες μορφές της Ελληνικής γλώσσας
    Τέλος, όσον αφορά την απαγόρευση διάκρισης λόγω "θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων", προφανώς εννοούνται τα κάτωθι:
    -απαγόρευση δυσμενών διακρίσεων εναντίον αλλοδόξων, αλλοθρήσκων, αθέων, αθρήσκων, αγνωστικιστών καί αγνωστικιστριών, προστατευομένων άλλως τε καί από το άρθρο 13.1Σ. του ορίζοντος σαφεστάτως ότι: "Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών καί πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός",
    -απαγόρευση "διάκρισης λόγω πολιτικών πεποιθήσεων", προφανώς εδώ εννοείται κατ' αρχάς η αυτοδίκαιη κατάργηση όλης ανεξαιρέτως της αντικομμουνιστικής νομοθεσίας των παρελθόντων ετών, αλλά καί ταυτοχρόνως η ισόνομη αντιμετώπιση των Ελλήνων καί των Ελληνίδων ασχέτως κομμάτων, καθώς τα κόμματα, εκφραζόμενα συνταγματικώς κατ' άρθρα 29Σ. ως ιδρυόμενα εκ μέρους Ελλήνων καί Ελληνίδων πολιτών, εκλέγοντα κατ' άρθρον 32Σ. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχηματίζοντα την εκάστοτε κυβέρνηση κατ' άρθρον 37Σ. μέσω των διερευνητικών εντολών, παρέχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κατ' άρθρον 84Σ., παραπέμπουν υπουργούς κατ' άρθρον 86Σ. στο Ειδικό Δικαστήριο, χάριν αναφοράς μερικών θεσμικών λειτουργιών τους.
    Κάθε βουλευτής, εφ' όσον επιλέξει κάτι τέτοιο, αποχωρεί από το κόμμα του ή καί παραιτείται από βουλευτής, αποκλειστικώς με γραπτή δήλωσή του στον/στην Πρόεδρο της Βουλής, κατ' άρθρον 60.2Σ., ενώ η παραίτηση του όποιου βουλευτή από το αξίωμά του δεν ανακαλείται. Ελπίζω να χρησίμευσαν οι πληροφορίες μου επί του θέματος. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.