Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Παρά τις περιορισμένες, σε σχέση με πριν μερικά χρόνια, πιστώσεις που διατίθενται για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυν...

Παρά τις περιορισμένες, σε σχέση με πριν μερικά χρόνια, πιστώσεις που διατίθενται για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (αυτές που εγγράφονται στον προϋπολογισμό ως «δαπάνες εξυπηρέτησης της δημόσιας πίστης»), η απορρόφηση τους από τα Γενικά Επιτελεία εξελίσσεται με αξιοζήλευτη ομαλότητα και σταθερότητα και με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν.

Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (Ι.Α.Α.Α. / ISDA)


Απόδειξη αυτού είναι ότι στο μέσο του χρόνου (Ιούνιος) η απορρόφηση ανέρχεται στο περίπου 50% των πιστώσεων που έχει εγκρίνει για το 2013 το Υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα σε σχέση με το παρελθόν το ΓΕΕΘΑ έχει αναπτύξει σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης των δαπανών το οποίο επιτρέπει ανά πάσα στιγμή την ακριβή γνώση της εξέλιξης τους εντός των αυστηρών πλαισίων που έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό για το 2013 το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε στο πλαίσιο του προϋπολογισμού για το ίδιο έτος πιστώσεις ύψους 750 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση της δημόσιας πίστης.

Αναλυτικά η κατανομή κατά φορέα είναι η ακόλουθη (όλα τα ποσά σε ευρώ):

ΓΕΕΘΑ: 18.152.959
ΓΕΣ: 203.000.000
ΓΕΝ: 211.387.143
ΓΕΑ: 317.459.898
Γενικό σύνολο: 750.000.000


Από το γενικό σύνολο των 750 εκατ. ευρώ τα Γενικά Επιτελεία οφείλουν να καλύψουν τόσο τη χρηματοδότηση εν εξελίξει συμβάσεων (δηλαδή συμβάσεις που είχαν υπογραφεί παλαιότερα χρόνια και η οικονομική τους εξυπηρέτηση συνεχίζεται), αυτές που θα αποκαλέσουμε «τρέχουσες υποχρεώσεις», αλλά και τη χρηματοδότηση νέων προγραμμάτων, τα αποκαλούμενα «προγράμματα προς ενεργοποίηση».

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.