Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

700 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Είναι περικυκλωμένοι από τα ξημερώματα - Mε αστυνομική συνοδεία αποχώρησαν το μεσημέρι μόνο οι γυναίκες - 173 νεκροί από τα χθεσινά επει...


Είναι περικυκλωμένοι από τα ξημερώματα - Mε αστυνομική συνοδεία αποχώρησαν το μεσημέρι μόνο οι γυναίκες - 173 νεκροί από τα χθεσινά επεισόδια - Ξεπέρασαν τις 1.000 οι συλλήψεις των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ταμπουρωμένοι στο τεμενος αλ-Φατέχ στο κέντρο του Κάιρο βρίσκονται περίπου 700 διαδηλωτές υπέρ του Μόρσι, περικυκλωμένοι από στρατό και αστυνομία.

Οι διαδηλωτές κατέφυγαν στο τέμενος κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της Παρασκευής στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 173 άτομα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από τους 173 νεκρούς, μόνο οι 95 ήταν στο Κάιρο.

Μια γυναίκα μέσα από το τέμενος δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα, ότι η αστυνομία επιχείρησε να εισβάλει στο τζαμί, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα ως νεκροτομείο, όπου οι ισλαμιστές είχαν συγκεντρώσει τα πτώματα όσων σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της Παρασκευής.

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τις εισόδους του τέμενους και νωρίτερα κατάφεραν να αποκρούσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να μπουν μέσα. Κατά διαστήματα ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ υπήρξαν πληροφορίες και για χρήση χημικών.

Πάντως, τα ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι την τελευταία ώρα οι διαδηλωτές διαπραγματεύονται με τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας τους όρους ώστε να αποχωρήσουν από το τέμενος, ενώ πριν από λίγο περίπου δέκα γυναίκες, υπό τη συνοδεία της αστυνομίας, αποχώρησαν από το τέμενος.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο, κατά την έξοδο από το τέμενος, οι γυναίκες δέχθηκαν επίθεση από αντιτιθέμενους στον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο, που βγήκαν επίσης στους δρόμους. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.